18.05.2010

Clinique Super City Block SPF 40

güneş koruyucu kremler güneş koruyucu krem markaları


Havaların ısınmasıyla beraber gerek FormSpring’de, gerek Twitter’da, gerekse e-postalarda herkes bana güneş kremi önerilerimi sormaya başladı.

Öncelikle benim krem önerebilme yetkinliğinde bir uzman olmadığımı, bu blogda sadece kozmetik ürünleri ile deneyimlerimi paylaştığımı, cildinize en uygun içerikli güneş koruyucu kremler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerektiğini hatırlatayım.

Ben yaklaşık 1 yıldır güneş koruyucu krem olarak Clinique Super City Block Sheer SPF 40’ı kullanıyorum. Onu seçmemdeki en önemli özelliklerden biri oil-free olması. Kendisi MUA değerlendirmesinde 5 üzerinden 3.6 almış bir ürün ancak ben bu üründen çok memnun kaldım. Benim cildimde herhangi bir gözenek tıkanması yapmadı, mutlu mesut sürüyorum kendisini.

Önce tester boyunu bulup satın almıştım, sonra da ürünle deneyimlerim olumlu olunca tam boyunu aldım unutmadığım & üşenmediğim sürece her gün kullanıyorum.

İçerisinde belli belirsiz bir renk var bu arada, sürünce hafif şeffaf bir ışıldama yaratıyor.

Güneş koruyucu krem hangi sırayla kullanılır, nemlendirici altına mı üzerine mi?


Bu soruyu da çok alıyorum. Benim uygulama yöntemim şu >>>

1) Cilt temizliği / Yüz yıkama
2) Toniklenme
3) Normal SPF’siz nemlendirici sürme
4) Güneş koruyucu sürme
5) Makyaj yapma..

Bu yöntemler tavsiye edilen uygulama şekli mi bilmiyorum ama ben böyle uyguluyorum.

Güneş koruyucu krem nasıl çıkarılır ?

Güneş koruyucu kremler genelde pek çıkmıyor, gözenekleri kapatmaması için de akşam evde iyi bir şekilde çıkarılmaları gerekiyor. Ben bu iş için cleansing oil kullanıyorum, cleansing oil’lerle ilgili yazılarım için [MAC Cleansing Oil], [L'Occitane Cleansing Oil], [Lancome Huile Eclat Cleansing Oil].

Şunlar da Clinique Super City Block SPF 40’ın içindekiler, ben bir ürünün içeriğine pek dikkat eden bir insan değilim, ancak dikkat edenlere faydalı olabilir:

Active Ingredient: Titanium Dioxide 8.80%

Ingredients: water (aqua purificata) purified, octyldodecyl neopentanoate, butylene glycol, cyclopentasiloxane, steareth-2, silica, behenoxy dimethicone, tricaprylin, tocopheryl acetate, lecithin, magnesium ascorbyl phosphate, bisabolol, pantethine, polyglyceryl-6 polyricinoleate, isopropyl titanium triisostearate, trifluoromethyl c1-4 alkyl dimethicone, tricaprylyl citrate, sorbitan tristearate, fish (pisces) collagen, sodium chondroitin sulfate, ubiquinone, silver borosilicate, rosmarinus officinalis (rosemary) extract, tococysteamide, peg-40 stearate, ceteth-2, peg/ppg-18/18 dimethicone, steareth-20, sodium stearate, aluminum stearate, barium sulfate, magnesium aluminum silicate, carbomer, xanthan gum, citric acid, disodium edta, bht, iron oxides (ci 77491, ci 77492, ci 77499), zinc oxide (ci 77947)


Not: Aynı serinin SPF 25 olanı da var, ben 40 tercih ediyorum.

güneş koruyucu kremler güneş koruyucu krem markaları

Yurtdışı Alışveriş Fiyatları

Ben Cosme-De.Com'dan 40 mL olan SPF 40 oil free versiyonunu 32$'ye almıştım. Biraz pahalı, ancak memnun kaldığım için kullanıyorum.

Ürünü denemeyi düşünenler için yine Cosme-De'de 15mL olan versiyonu 14$'ye satılıyor ancak tek başına kargolamıyorlar, yanında başka ürünler de almanız gerekiyor.

Yurtiçi Alışveriş Fiyatları

DerinMor'da ürün şu an 50 TL, TR'de Clinique mağazalarından da bu ürüne ulaşabilirsiniz.



--


Evet yorumlarınızı bekliyorum, güneş koruyucu ürün tercihlerinizi ve fikirlerinizi yazarsanız sorusu olan okurlara hep beraber yardımcı olabiliriz.




Bu da Clinique'in yeni çıkardığı güneş kremi, bunu da almayı düşünüyorum:

Clinique Sun SPF 50 Face Cream UVA/UVB 50ml/1.7oz

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ben dermatoloğumun önerisi ile Bioderma AKN Mat SPF 30 aldım. Cildimde sivilce ve yağlanma olduğu için bunu tavsiye etti. 1 aydır kullanıyorum. Çok memnunum. Cildimi yağlandırmıyor ve gözenekleri tıkamıyor. Bioderma ürünleri eczanelerde satılıyor, ben AKN Mat'ı 49,5 TL'ye aldım. Bioderma'da alınan her ürün 2 puan değerinde ve 10 puan topladığınızda istediğiniz bir ürünü hediye ediyorlar. Yüz yıkama jelini ve nemlendiricisini de kullanıyorum, hepsi cildime çok iyi geldi. Umarım faydalı olur.

Sevgiler,

Nyuu The Kitty
http://nyuu-the-kitty.blogspot.com

kozmetikperisi dedi ki...

city blok'un ayrıca hafiften renk verme özelliğide var,kesinlikle mükemmel bir ürün bende bunu kullanıyorum.

incir dedi ki...

ama benim nemlendiricimde de spf 15 var ve güneş kremim avon 30 yada avon 50,ne olacak.illa spfsiz nemlendiricimi sürmem grekiyor acaba:(
TŞKLER

admin dedi ki...

NYU, detaylı yorumun için çok teşekkürler, bak benim de aklımda olsun bu, cildim yağlı, bir deneyebilirim Bioderma'yı.

Kozmetikperisi, ben de o özelliğini çok seviyorum ama belli belirsiz sadece ışıltımsı gibi oluyor benim ten rengimde.

Missperi, farketmez canım benim nemlendiricim SPFsiz olduğu için öyle yazdım.

ddilara dedi ki...

benim de cildim karma bende coppertone spf 45 kullanıyorum oil-free,cildim karmaya dönük o yüzden çok rahat kullanıyorum güneş kremi arayanlar bu markaya da göz atsın bence...:))

Amethyst dedi ki...

La Roche Possay Anthelios XL 50+ kullanıyorum ben de.Özellikle karma ve yağlı ciltler için uygun olduğunu düşünüyorum.Kuru ciltler için de Avene'i önerebilirim.Ben cildimdeki değişikliklere göre ikisini de kullanıyorum ve çok memnunum.

Tuçe Köngül dedi ki...

Biodermayı sivilce tedavisi görürken uzun müddet kullandım çok iyi bir markadır gerçekten de. :)

nily21 dedi ki...

ben de 1 yıldır yaz-kış aynı ürünü kullanıyorum..Hiç şikayetim olmadı..değiştirmeyi de düşünmüyorum şimdilik :)

hevesli bardak dedi ki...

Benim dermatologum Hamilton'ı önermişti ama bana biraz yağlı ve ağır geldi. SebaMed'in spf 45 olanını kullanıyorum şimdilik o fena değil. Bu bitince LRP Anthelios denicem.

Bu arada spf 30 üstü fazla bir fark yapmıyormuş, yani spf 30 ve spf 45 arasında spf 15 ve spf 30 arasındaki gibi bir fark yok. O yüzden 30 üstüne ekstra para vermeyi düşünmüyorum bundan böyle.

papatyaninguncesi dedi ki...

benimde cildimde güneş lekeleri var.bende güneş koroyucu krem arıyordum.ben Elizabet Arden First Defense Advanced Anti-Oxidant Lotion SPF 15 bunu sipariş verdim.aklımda bu üründe kaldı neyse.elimdeki bitince bunu denerim.birde ben cilt doktorundan şunu duymuştum.yüksek korumalı ürünler cilde hassasiyete ve tahrişe sebep olabiliyormuş.tam araştırmadım ama dediğim gibi bir cilt doktorundan duydum bilginize ;)

ben nezihe dedi ki...

çilekde 40 liraymış..

Adsız dedi ki...

senin yorumlarina okadar cok güveniyorum ki :) kulandigin önerdigin bir cok ürünü denedim ve memnun kaldim.. cok cok tsk ederim böyle güzel bilgileri paylasdigin icin :)

sevgilerimle nalan

miracle dedi ki...

Sebamed 50 faktörü kullandım, memnun kalmadım. Solecrin 50 faktörünü kullandım çok beğendim tam onu alıyordum ki, Solecrin i üreten firma(isveç) yeni bir seri yapmış. Şu sıra dermatologların gözdesiymiş.Ürünlerin içerikleri harika. Akneli ciltler için, pigment yani leke sorunu olan ciltler için, olgun ciltler için antiaging ve 2 tane daha hatırlayamadığım farklı cilt sorunları için olmak üzere 5 tip özel güneş kremleri. Ben lekelerim de açılsın diye "pigmenta"yı aldım. Hepsi 50 faktörlü. 150 ml 69 ytl e uygun geldi. Henüz güneş kremi almayanlar bu seriye bakmadan karar vermesin. Bugün sürdüm pigmentayı..yağlandırmadı, beyaz görünüm vermedi. Solecrin beyazlatıyordu ama ben sevdiğim için şikayetçi değildim ondanda. :)Yazmadan edemedim.Umarım siz de beğenirsiniz.

defev dedi ki...

Solecrin, Clinique ve La Roche kullandım bende. Aslında hepsi birbirine benziyor. Ama La Roche sıvı formda olduğu için nemlendiricinin üstüne sürdüğümde nemlemdiricimi soyuyor, yüzümdeki beyaz döküntüleri temizlemem gerekiyor.Krem formda olanlarda bu sorunu yaşamadım.O yüzden pat pat yaparak sürüyorum La Rocheyi. Bence üçünün de verdiği yağlılık hissi aynı.

merkun dedi ki...

Ben de dermatolog önerisi ile sivilce tedavisi için de kullanılan acnecinamide sun cream 45 faktör kullanıyorum 2 yıldır. çok memnunum. her 4 saatte tekrar sürmek gerekiyormuş fakat ben 1 kez sürüyorum.sonra üzerine makyaj yapıyorum. fondoten olarak da estee lauder double wear spf 15 kullanıyorum. herkes yüzümün çok canlı göründüğünü söylüyor : )

Adsız dedi ki...

bilemiyorum belkide de bu sitede sen yaziyorsundur ama internette dolasirken senin yazinin aynisini gördüm sadece haber vereyim dedim siz yazmis ya da vermis olabilirsiniz bir yanlis yapmak istemem bir bakin sizde http://www.citykozmetik.com/?s=lancome+%C3%BCr%C3%BCnleri

Adsız dedi ki...

sevgili MÇ
birde şu güneş kremlerini cleaning oille temizlemeyi anlatsan.ben yıllardor yaz kış güneş kremi kullanırım ama asla yağ ile temizlendiğini okumadım ve yapmadım.bu yıl moda oldu sanki yada ben yeni duydum:/
yüz yıkama jelleriyle yıkayıp toniklememiz neyimize yetmiyor.en ağır makyajı temizliyorlarda güneşkremininimi temizlemeyecek jelle yıkamak??
çaresiz handan

admin dedi ki...

dilaracakir, amethyst, tuçe, papatyanın güncesi öneriler için çok teşekkürler eminim alternatif krem arayanlara önerileriniz yardımcı olacak..

Nilgün, ben de çok memnunum bundan :)

Hevesli, Hmm bu bilgi de ilginçmiş düşünelim çok teşekkürler :)

Nezihe, Hmm uygunmuş :)

Nalan, ben ilgilenize teşekkür ederim sizin sayenizde benim de yazdıkça yazasım geliyor :)

Selma, Defev, Merkun, detaylı yorumlar için tekrar teşekkürler.

vivian, bahsettiğin site bir spam blog, yazılarımı benden izinsiz almışlar, orada yazan ben değilim..

Handan, illa cleansing oil ile çıkarılacak diye birşey yok, sen kendini nasıl rahat & temiz hissediyorsan öyle çıkarmak en doğrusu. Benim cleansing oil tercih etme sebebim gözeneklerim tıkanmaya çok meyilli olduğundan kalıntı bırakmamak için.. Tek sebebi o yani..

Sevgiler..

Tekrar teşekkürler müthiş yorumlar için :)

Adsız dedi ki...

ıraz, ben de güneş koruyucusu olarak yaz-kış clinique super city block spf 40 kullanıyorum da, sana bi şey sormak istedim. bu ürünü kullanırken göz çevrene de sürüyor musun?
şeyma

admin dedi ki...

hayır canım sürmüyorum. göz çevreme clinique super stick sürüyorum.

nil dedi ki...

fondoten şeklinde kapatıcı güneş kremi arıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Unknown dedi ki...

Nemlendirici krem olarak bu aralar Bionem markasını tercih ediyorum. Yüz ve vücut bakımı için bir çok ürünü mevcut ve hepside gerçekten kaliteli.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.