5.04.2010

Starfish'in LUSH Alışverişi

Sevgili Starfish bizlerle LUSH alışverişini, LUSH ürünleri yorumlarını ve enfes fotoğraflarını paylaşmış, çok teşekkürler Starfish, keyifle okudum.. Yine görüşmek üzere.. Sayende Makyaj Çantam'daki LUSH meraklılarını da yazısız bırakmamış olduk ;) ..


‘Fresh handmade cosmetics’ sloganıyla satılan LUSH ürünleri uzun süredir aklımı çelmekteydi ancak kendime mukayet olmayı başarıyodum :) Geçen gün bir arkadaşımı beklerken nası olduysa bi anda kendimi Şaşkınbakkal LUSH’ın kollarına bırakıverdim ! Bu büyüleyici(!) dakikaları – tabi ki tüm detaylarıyla kredi kartı ekstreme yansıycak olmasını saymazsak- sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle daha önce herhangi bir LUSH ürünü kullanmamış olduğumdan belirli bir arayış içinde girmedim mağazaya. Mağazanın içi de oldukça eğlenceli.Herşeyin rengarenk ve mis kokulu olmasından öte, ürünlerin önüne beyaz tebeşirle yazılmış olan esprili açıklamalar yetiyor da artıyor bile. Özellikle ‘ürünlerimiz yemek için değildir’ yazısı gerçekten çok başarılıydı :) Binbir çeşit sabun içinde bir o yana bi bu yana herşeyi koklayıp dururken, yanıma gelen görevli sayesinde biraz sakinleşerek birşeyler seçmeyi başardım. İşte aldıklarım:

lush ürünleri yorumları
Sea Vegetable Sabun

Öncelikle söylemeliyim ki ben tam bir sabun delisiyim! Banyoda duş jelleri yerine her zaman sabunu tercih ederim ve her çeşidini de alırım. Son olarak aktardan aldığım Bıttım sabununu denemiş ve son derece memnun kalmıştım.


lush ürünleri yorumları


Bıttım sabunu Siirt yöresine ait bir doğal sabun. Şöyle uçuk yeşil, yamu yumru olanlardan ;) Saça da iyi geldiği söyleniyor ancak ben tercih etmiyorum ve sadece vücudum için kullanıyorum. Diğer beyaz sabunlar gibi ciltte gerginlik yapmıyor ve çok çok güzel köpürüyor. Kokusu ise yok denecek kadar az, bu yüzden de kullanması çok keyifli değil. Biraz amaca yönelik ;)

Bu küçük bilgiyi geçip sea vegetable’a dönersem, söylemeliyim ki bu yemyeşil, enfes deniz kokulu,deniz yosunlu ve atlantik tuzu kaplı sabunla ilk görüşte aşk yaşadık! Onlarca tatlı kokulu sabun arasında bu sabun beni alıp da denizlerin derinliğine götürdü. İstanbul’da yaşayan ve yıllık izni bir haftacık olan bendeniz , daha uzun süre denize giremeyeceğimi bildiğimden teselli armağanı olarak kendime bunu aldım :) Yazı böyle geçirmeyi planlıyorum ;) Sabunun bir yüzeyi tamamen tuz ile kaplı ve lif kullanmadan vücudunuza sürdüğünüzde hem peeling yapıyor hem de kokusu daha uzun süre kalıyor. El, yüz ve vücut için kullanılabiliyor ve dikkatlice bakıldığında içindeki yosun parçaçıklarnı görebiliyorsunuz. Üzerinde yazan açıklamada şöyle yazıyor ‘Cildinizi uyarmak için üzeri Atlantik deniz tuzu kaplı,yumuşatmak için yosunlu ve beyninizi canlandırmak için lavanta ve misket limon kokulu sabun. ‘ Henüz beynimin canlanması kısmı ile ilgili bi gelişme göremedim ama ümitliyim :) Tek kötü yanı ise çok çabuk bitmesi

LUSH mağazalarında sabunlar büyük kalıplardan kesilerek satıldığı için fiyatları da gramaj üzerinden. Seçtiğiniz sabun parçası kağıda sarılıp, tartılarak üzerine fiyat etiketi yapıştırılıyor. Aynı marketten peynir alır gibi:) Bu sabunun 100 gr.ı 11 TL. Benim aldığım parça 100 g.dan fazla olduğu için ben 18.5 tl ödedim.



The Joy of Jelly Duş Jölesi

Duş jeli değil evet..aynen yazdığım gibi duş jölesi! Duş alırken sabun tercih ettiğimi söylemiştim ama bu sevimli jöleler resmen aklımı çeldi! Katı kıvamlı bir jöle olan bu ürün mosmor rengi ve tarif edemediğim muhteşem kokusuyla – böyle tatlı gibi, çiçekli gibi, bi değişik- inanılmaz güzel. Ben ilk önce satın almak konusunda tereddüt edince mağazadaki görevli hemen elimde küçük bir deneme yaparak karar vermemi sağladı ;) LUSH mağazasında yer alan lavabo sayesinde herşeyi deneyebiliyorsunuz. İster sabunları köpürtün, ister duş jölelerini ;))

lush ürünleri yorumları


Duş jöleleri plastik şeffaf bir kabın içinde küçük küpler halinde 100’er g’lık paket içinde satılıyo. Kullanımı da aynı sabun gibi. Plastik kabın içinden küçük bir parça alınıp ister lifle istenirse de direkt vücuda uygulanarak kullanılabiliyor. Elinizden kayıp gitmediği sürece bi problem yok, pek uslu durmuyo yaramazlar;)) Hem süper kokuyo hem de süper köpürüyo.Tam bi banyo keyfi :) İnsana şarkılar söyletiyo :)

100 g’lık paketi 11,5 TL.

Love Lettuce Taze Yüz Maskesi

LUSH’ta yeni tanıştığım başka bir güzellik ürünü de taze yüz maskesi. Maskeyi anladık da tazeliği nerden geliyor derseniz, bu maske deniz yosunu, kil, bal, gliserin, yer fıstığı, badem kabukları, badem yağı ve lavanta yağı içeren bir yüz maskesi. İçinde herhangi bir katkı maddesi yok, bu nedenle de tazeliğini koruması için sürekli buzdolabında saklamak gerekiyor. LUSH’ın mağazasında da zaten buzlu bir bölmede muhafaza ediliyor.

lush ürünleri yorumları



Oda sıcaklığında en fazla 8 saat kalabiliyormuş. Buzdolabında da olsa kullanım ömrü sadece bir ay. Bir ayın sonunda maskemiz küflenmeye başlıyormuş.O yüzden 75 g’lık ufak bir pakette satılıyor. Satıcı 4 kullanımlık olduğunu söyledi ancak ben iki kere kullanmama rağmen henüz yarısına gelemedim. Bu da demek oluyor ki haftada iki kere rahatlıkla kullanılabilecek olan bir ürün.

Taze maskelerin pek çok çeşidi var. Benim cildim karmadan yağlıya dönük olduğu için Love Lettuce ve Cupcake’i önerdi mağazadaki görevli. Cupcake adından da anlaşıldığı üzere çikolatalı!! İnsanın yiyesi geliyor! Ancak, Love Lettuce’un içinde yer alan küçük badem kabukları peeling etkisi de yaratıyor, o yüzden ben bunu tercih ettim :))

Maskeyi iki kere kullandım ve de son derece memnun kaldım. Cildi yumuşacık yapıyor ve siyah noktalarda azalma sağlıyor. Gözenekleri sıkılaştırma özelliği de varmış ama bunun doğruluğuna bir ayın sonunda karar vericem. Lavanta kokusu da çok güzel. Ayrıca, ürünü buzdolabından alıp yüzünüze sürdüğünüz için buz gibi soğuk, insanı şöyle bi diriltiyo :) Sanırım artık bütün maskelerimi buzdolabına koyucam.

75 g.’lık paket içinde 23 TL.

TEA TREE WATER


Bildiğimiz tonik! Sadece alkol içermeyeni! O kadar hafif ki, adının hakkını veriyor, cidden su gibi. Ben The Body Shop’un Tea Tree serisini kullanmaya yeni başlamıştım ancak toniği cildime çok ağır gelmişti. LUSH’ta da Tea Tree’yi görünce hemen denemek istedim. Fıs fıslı bir şişede satılan toniği istersek pamuğa sıkarak, istersek de doğrudan yüzümüze sıkarak kullanabiliyoruz.

lush ürünleri yorumları



Ben önce bir pamuk yardımıyla yüzümü siliyorum ve ardından 2-3 fısı yüzüme sıkarak cildimin emmesini bekliyorum. Zaten söylediğim gibi hemen emiliyor. Cildi arındırırken nemlendiriyor da. Sabah ve akşam kullanıyorum ancak mağazadaki satıcı cildimin gün içinden parlamasından şikayet ediyorsam 3-4 defa kullanabileceğimi söyledi. Makyajın üstüne de sıkılabiliyormuş ancak ben henüz denemedim;)) Ama sabah-akşam kullanımıyla bile cildimdeki parlamayı azalttığını söyleyebilirim. Sıcak yaz günleri için de ideal olacağını düşünüyorum. Çantamda yerini almaya hazır!

Ürün iki boyda satılıyor. 250 g’lık şişe 26,75 TL, 100 g’lık şişe ise 13,75 tl. Ben deneme amaçlı küçük boyundan aldım.

-Dipnot: Mağazadaki görevli LUSH’ın önceden The Body Shop için üretim yaptığını, sonradan kendi markasını oluşturduğunu söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum.-

American Cream Katı Parfüm

Küçücük, minicik bi şey bu katı parfüm. Gripin kadar falan :) Son derece yoğun kokulu, katı kremsi bir dokusu var. Şakaklar ve bilekler gibi nabzın attığı yerlere sürülüyor. Vanilya ve adaçayı kokusu harika. LUSH’ın favori kokuları arasındaymış American Cream. Ancak, bana çok kalıcı gelmedi kokusu. Normal bir parfüm gibi kullanılabilecek bi ürün değil. O yüzden ben de çantama attım-zatten minicik ve hafif- kendimi iyi hissetmek istediğim zamanlarda bileklerime sürüyorum ve yaydığı kokuyla kendi paralel evrenime geçiş yapıyorum :)) Örneğin, ofiste bilgisayar başında oturmuş delicesine sıkılmış ve gerilmişken, bir parça American Cream ve sonra bir bakmışsın suratımda bir gülümseme, hayali vanilyalı milk-shakeimi içiyoum. İşte öyle bişey :))

lush ürünleri yorumları


10 g’lık minik geri dönüşümlü alüminyum kutusunda fiyatı 22 TL. Fiyatına göre performansı düşük geldi bana.

Şimdilik aldıklarım bu kadar. Ama LUSH ‘ta hala denemek istediğim pek çok şey var haliylen. Katı tonikler, katı şampuanlar, masaj kremleri ve body butterlar..Bir de banyo balistikleri var ki bu tamamen başka bir konu:)) Onları da denemek için sabırsızlanıyorum. Denedikçe paylaşırım yine.

Ah bir de artık bir LUSH kartım var. Her 25 TL’lik alışveriş için üzerine bir damga basılıyor. Toplamda 5 damga olunca, bir tam boy şampuan ya da duş jelini size hediye ediyorlar! Benim şu an üç tane damgam var, ikisi halen boş. En kısa zamanda dolduracağımdan eminim :))) Herkese sevgilerrr….

8 yorum:

mughetto dedi ki...

Aaa ben yakın zamanda 200 liralık alışveriş yaptım,o zaman kart falan yoktu..Yeni çıkmış sanırım bu karta damga olayı :) Tüh!

Dee Makeup dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın Starfish, Lushlanasım geldi :) Bende de Honey I Washed the Kids katı parfüm var, tatlı kokular olduğu için yazın biraz ağırlaşıyor ama kışın severek kullanıyorum.

Unknown dedi ki...

sea vagetable sabunu bende kullanıyorum ve çok memnunum;) alınacaklar listesine tea tree water da yazıldı;)) güzel günlerde kullan canım:)

nily21 dedi ki...

o kadar keyifli anlatmışsınki hemen gidip alışveriş yapasım geldi..Bu maskeleri denemek istiyordum uzun zamandır :)

Adsız dedi ki...

şöyle bi yazı okumuştum lushla ilgili, katılıyorum.. http://www.madambrownie.com/ana/index.php/ht-guezellik/cilt-tahtas/lushn-deneyi-oldum.html

asmabahce dedi ki...

bence lusha mail at bu anlattılklarını, çünkü en iyi reklam dost tavsiyesi derler ya:)) çıkışta hemen lush agidicem ben

starfish dedi ki...

Birbirinden güzel yorumlarınız teşekkürler kızlarr:))Biraz uzuncana yazdım ama LUSH'ı gerçekten çok ama çokk sevdimm:))yeterince belli oldu sanırım.insana kendini iyi hissetiriyo.sanki her bi koku beynimin başka bi yerini dürtüklüyo gibi:)) Güzel görünmeleri ve güzel kokmalarının dışında cildime de iyi geldi aldığım ürünler. Hem gözüme hem burnuma hem de cildime hitap etti diyim ben :P Nemlendiricisini de denemek istiyorum en yakın zamanda. ay ben de mi gitsem napsam çıkışta ;)

admin dedi ki...

benim için de çok keyifli bir yazıydı, yine bekleriz efenim :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.