30.04.2010

John Frieda Saç Ürünlerim

Kullandığım saç ürünleri ile ilgili çok fazla soru alıyorum. Aslında benim saçlarım öyle pek problemli olmadığı için saç ürünlerine fazla bütçe ayırmıyorum ve ortalama ürünlerle idare ediyorum..

Benim saç ürünlerimde birkaç klasik markam var, mesela bir seri Body Shop kullanıyorum, onlar bitince John Frieda’ya geçiyorum, onlar bitince SebaMed alıyorum filan ama değişe dönüşe hep aynı markalar. 2010’un başından beri John Frieda’ya kesin dönüş yaptım yine, bunlar bitince de herhalde tekrar Body Shop’a dönerim :)

Şimdi önce bir ön bilgi, benim saçlarım sık yağlanan, ince telli, su dalgalı, boyasız ama uçları gölgeli saçlar. Bu yüzden sık temizlemeye ve hacimli göstermeye ihtiyacım var.

john frieda saç bakım ürünleri


1. John Frieda Luxurious Volume Full Splendor Shampoo

Bu şampuanın tek olayı hacim, daha fazla hacim. Daha ilk kullandığımda farketti, nasıl yapıyor bilmiyorum ama gerçekten saçlara hacim kazandırıyor. Çok memnunum, ancak 250ml olması tek sıkıntısı, benim gibi bele kadar saçınız olunca bu tüpler çok çabuk bitiyor. Gözle görülür bir şekilde hacim kazanmasına yardımcı oluyor çook memnunum.


2. John Frieda Brilliant Brunette Shine Release Volumising Shampoo

Bu da John Frieda’nın renge yönelik serisi. Brilliant Brunette, Red, Blonde filan gibi farklı renklere yönelik seçenekleri var. Renk konusunda seçiminizi yaptıktan sonra bu kez de hacim mi nem mi istediğinizi seçiyorsunuz. Yani her saç rengi için bir hacim veren bir de nem veren şampuan var.

Ben doğal saç rengim kumral/kahve olduğu için Brilliant Brunette’yi seçtim. Saçım zaten yağlanıyor, nem yerine de Volume şampuanını seçtim. Bu serinin bakım kremleri ıvırı zıvırı filan da var, ben onlardan almadım.

Bu şampuan yine inanılmaz memnun kaldığım bir ürün. Saçlarıma dokunan herkes hayran kalıyor, resmen ışıltı verdi ve yumuşacık yaptı, bebek saçı kadar yumuşaklaştı saçlarım. Bu şampuanı yukarıdakiyle dönüşümlü olarak kullanıyorum. Haftada 3 gün yukarıdakini kullanırsam 3 gün bunu kullanıyorum filan.

3. John Frieda Frizz Ease Curl Perfecting Spray

Bu spreyin olayı, halihazırda var olan dalgalarınızın elektriklenmesini almak ve onları ortaya çıkartmak. Bu spreyi daha çok sıcak havalarda, saçımı yıkayıp bir süre kendi haline bırakıp kuruttuktan sonra sıkıp, elimde dalgalarıma şöyle bir şekil veriyorum. Aynen öyle kalıyor ve hiç elektriklenmiyor. Bu spreyden 2 yıldır filan aralıksız kullanıyorum, o kadar başucu ürünü benim için diyebilirim. Eğer saçımı makineyle kurutacaksam bu spreyden sürmüyorum, yerine ısı koruyucu başka bir ürün kullanıyorum.

4. John Frieda Frizz Ease Glossing Mist Finishing Spray

Bu ufacık yaratık son kat spreyi. Yani herşey ile işiniz bittikten sonra saça şöyle bir sıkılıyor ve hafif bir ışıltı veriyor. Öyle çok ahım şahım bir ışıltı değil ama, sanki fön çekilmiş de parlamış gibi oluyor. Aslında çok gerekli bir ürün değil ama ben seviyorum kullanmayı.


5. John Frieda Luxurious Volume Blow Dry Lotion:


İşte bu eşsiz bir ürün. Saçınızı makineyle kurutmadan önce sıkıyorsunuz. Sonra makineyle şöyle bir kurutuyorsunuz va ta-daaaaa! Yani benim saçım dalgalı olduğu için iyice bir işe yaradı bende bu, yukarıdaki mavi şampuanı kullanıp, sonra bunu sıkıp saçımı kuruttuğumda aslan yelesi gibi oluyorum. O derece hacim veriyor, saçlar havaya kalkıyor, benim de kabarık hacimli saç çok sevdiğim bir görüntü olduğu için bayılıyorum bu ürüne.


Hmm burada yazmadığım ama daha önce yazdığım Elseve’in sıvı saç bakım kremini de saç uçlarım kuru olduğunda kullanıyorum.

Bir de şurada yazdığım Body Shop’un saç maskesini de ara sıra kullanıyorum.

Bir de saçım eğer çok dolaşırsa yıkarken uçlarına azıcık saç kremi de sürüyorum, ama bunda marka tercihim yok. Gliss, Elseve, elime ne denk gelirse.


Nereden bulunur?


Internette John Frieda ürünleri DerinMor'da satılıyor. Bunun dışında Markafoni gibi sitelerde sık sık satışa giriyor. Hangi şehirdesiniz bilmem ama Izmir'de büyük kozmetikçilerde satılıyor Halay'da filan..


Umarım John Frieda’yı merak edenlere yardımcı olmuştur bu yazı.
Herkese bol hacimli saçlar ve keyifli Cuma’lar..


Not: Pazar günü KPDS`ye benim öğrencilerim girecek, hepsi iyi çalıştı bakalım ne yapacaklar. Aranızdan KPDS’ye girecekler varsa bol şans diliyorum.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim saç tipim de aynı seninki gibi sanırım. Lush ve Body Shop ürünlerini kullandım ama daha farklı bir şeyler arıyordum, bu yazı çok yararlı oldu benim için.

Fiyatlarını da yazar mısın lütfen? Ve internetten alışveriş yapmıyorum, İstanbul'da nerden bulabilirim sence? Teşekkürler.

admin dedi ki...

Merhaba,
Bu şampuanların fiyatı 20-25 lira arası ancak markafoni kampanyalarında 17-18'e filan düşüyor. Spreylerde normalde 18-20 arasına satılıyor ama yine markafoni indirimlerinde 14'tü fiyatları.

Istanbulda Boyner ve Sevil mağazalarında satıldığını biliyorum, bunun dışında büyük parfümerilere de bakabilirsiniz, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Saç kremi de var mı bu markanın? Saç bakım kremiyle saç kremi aynı şey mi? :)

Unknown dedi ki...

Ben de luxurious volume sampuanini bayilarak kullaniyordum, ama sizin de belirttiginiz gibi cok kucuk oldugu icin hemen bitiyordu. Gecenlerde Sexy Hair Concepts'in Big Sexy Hair sampuanini denemek icin aldim ve bayildim. John Frieda'dan cok cok daha fazla hacim kazandiriyor, mukemmel bi sampuan ve ayni zamanda 1000ml strawberry'de $21 falan zannedersem. Denemenizi siddetle tavsiye ederim:)

admin dedi ki...

Adsız, saç kremleri de var olmaz olur mu çeşit çeşit, sıvısı durulananı bir sürü şey. Kendi sitesinden inceleyebilirsin:

http://www.johnfrieda.com/products/index.asp

Banu, merhaba, öneriniz için çok teşekkürler, onu hiç denememiştim, sipariş listeme ekledim :) Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba, benimde saçlarım ince telli ve zayıf görünüyor bana göre tabi :) Bende bellerime kadar sağlıklı, diri saçlarım olsun istiyorum. Kremler, spreyler kullanıyorum ama bir sonuç elde edemiyorum. ınızın ince telli olduğunu okuyunca bir umut oluştu bende :)
-Ne sıklıkla kestiriyorsunuz?
-3 ürünüde(şampuan,krem,maske) kullanmak şart mı?
-Ne sıklıkla saçlarınızı yıkıyorsunuz?
-Bakım yağı gibi benzeri bir şeyler uyguluyor musunuz?
-Bakım için kuaföre hiç gittiniz mi?
Kusura bakmayın, çok fazla soru sormuş oldum ama... :)
Şimdiden çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Sexy Hair Concepts'in Big Sexy Hair sampuanini nereden bulabilirim?

Adsız dedi ki...

ısı koruyucu olarak ne kullanıyorsunuz?

admin dedi ki...

Merhaba!

Ben saçımı her ay kestiriyorum. Ben kendimce 3 ürün de kullanıyorum, saçlarımı en iyi kendim takip ediyor ve ihtiyaçlarına göre karar veriyorum. Uçları kurudukça bakım kremi sürüyorum vs.

2 günde bir saçlarımı yıkıyorum. Bakım yağı kullanmıyorum çünkü saçlarım zaten çok yağlı. Kuaförde de bakım yaptırmıyorum.

Sexy Hair Concepts tr.strawberrynet.com'da satılıyor.

Isı koruyucu olarak JF Luxurious Volume Spray kullanıyorum yine. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhabalar. Benim dalgalı uzunca saçlarım var ve kuruttuğumda kabarık görünüyorlar ancak yatıp kalktığımda sönüyorlar. bu durumdan o kadar şikayetçiyim ki perma bile yaptırmayı düşünüyorum. sizce sadece duştan sonra kullanılan volume spreyini kullansam işe yarayabilir mi tek başına ? benim de saçlarım yağlı malesef volume şampuanı yağlı saçlara nasıl geliyor acaba ? (yağlı saçlarım var demişsiniz siz de)
teşekkürler,saygılar.

admin dedi ki...

selam, volume spreyi bence kesinlikle işe yarıyor ama yatmadan önce değil de sabah yapsanız daha iyi sonuç alırsınız bence.

volume şampuanın yağlı saçlara özel bir etkisi yok, standart yani. sevgiler.

Unknown dedi ki...

Merhaba bnm saçım kabarık ne önerirsiniz

Unknown dedi ki...

Merhaba bnm saçım kabarık ne önerirsiniz

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.