30.04.2010

Deniz Hancıoğlu Makyaj Uygulaması - 1

Deniz Hanım ilk makyaj anlatımını bizlerle paylaştı, kullandığı tüm ürünleri detaylı olarak yazmış, çok teşekkür ediyorum kendisine.. Buyrun...

katalog makyajı profesyonel makyaj

Bu benim ilk çalışmalarımdan birisidir… Fotoğrafçının amacı Mona Lisa stilinde bir çekim yapmaktı. Arnavut asıllı olan mankenin gözlerini ön plana çıkartmak ise benim amacımdı…

Öncelikle primer kullandım. Primer sürmemde ki amaç, fondotenin ciltte daha uzun süre kalması ve aslında bir alt tabaka oluşturarak cildi makyajın toksinlerinden korumaktır. Primer'ın arkasından fondoteni sürdüm. Burada kullandığım fondoten MAC Studio Stick. Studio Stick krem bazlı bir ürün olmasına rağmen cildi çok iyi kapatıyor ve oldukça doğal duruyor. Şiddetle tavsiye ederim.

Göz altlarını kapatırken RAMY Skin Stick kullandım. Aynı ürünü göz kapaklarına kaşın alt kısmına kadar sürdüm. Bu yöntem hem göz çevresindeki rengi dengelemek için yapılıyor hemde farın gözde daha kalıcı olmasını sağlıyor. En son tüm yüzün üzerinden MAC set powder ile geçtimki fondotenin ve concealer'ın verdiği yağlı görünümü yok etmek için… Set Powder'ın özelliği beyaz olmasıdır. Beyaz olması sizi ürkütmesin, pudranın asıl amacı cildi matlaştırmaktır. Set Powder'da tamamen bunun için piyasada bulunan bir üründür.


Göz makyajına öncelikle bej tonlarında açık renkli bir farla başladım. (MAC Eyeshadow "Hey") Farı tüm göz kapağına sürdükten sonra, kaş ve göz arasında kalan çukura MAC 224 fırçasıyla kahverengi far sürdüm.

İyice yedirtikten sonra üzerinden siyah far ile geçtim. 2 farklı koyu ton kullanmamın sebebi göz makyajına bir derinlik vermekti. Sadece siyah far gözleri oldukça küçük gösterecekti. Kahverengi tonuyla beraber gölgelendirmeyi elde ettim ki buda gözlere bir ifade verdi ve daha çok ortaya çıkardı. Farları iyice dağıttıktan sonra inceden kalına doğru giden göz kalemini, göz kapağının ortasından başlayarak dışarıya doğru sürdüm. (MAC eye pencil "Coffee")

Bütün göz kapağının üstüne sürmememdeki amaç göze badem şeklini verebilmekti. Göz altına, kirpik dibinede yarı yola kadar aynı kalemi kullandım. Gözün iç kısımlarına ise Urban Decay 24/7 altın rengi göz kalemi kullandım. Buda göz makyajına azcıkta olsa bir ışıltı ve renk kattı. En son hem alt hemde üst kirpiklere siyah rimel sürerek göz makyajını bitirdim.

Koyu renk far kullanırken göz altına farın tozları düşüyor. Onları yok etmek için üzerinden tekrar concealer geçtim. Concealer'ı sürerken sünger kullandım, çünkü sünger adeta bir silgi, bütün kusurları kapatıyor. Gerekli yerleri pudraladıktan sonra MAC loverush allığını kullandım. Kulak hizasından başlayarak elmacık kemikleri üzerinde oval darbelerle allığı sürdüm. Rengin koyudan açığa gitmesini istediğim için kulak hizasının rengini biraz daha koyu bıraktım. Diğer bölgeleri iyice dağıttım.


En son dudak nemlendiricisi sürdüm. Dudağınız kuru olursa ruj pürüzlü görünür. Nemlendiricinin üzerinden dudak rengine yakın bir tonda ruj sürdüm ve üstünden MAC Clear Lipglass ile geçtim. Dudaklar renk olarak doğal kaldı ancak güzel bir parlaklıkta kazandı…

9 yorum:

Tannesi dedi ki...

Bu yazıyı okurken, keşke videosu olsaydı diye düşündüm. Aslında anlatım gayet açık olmuş ama özellikle gözde, uygulama yapılan alanlar milimetrik olarak bile önem kazanıyor. Bir çizgiyi 2 mm öteden çekseniz, farklı bir ifade oluşuyor hemen. Ben bu muhteşem anlatımlara eşlik edecek video, yakın plan fotoğraf ve mümkünse, makyajın çeşitli aşamalarında çekilmiş fotolar da olmasını rica ediyorum.
Çok mu şey istedim; evet! :) Ama ne yapayım, yüzümü kararttım, istedim işte. :D
Teşekkürler Deniz Hanım'a.

bir demet feslegen dedi ki...

Çok güzel ve detaylı bir anlatım olmuş, çokk teşekkürler..
Ürün isimlerini belirtmesi de çok iyi, ancak concealer markası yazılmamış sanırım ben mi göremedim acaba, merak ettim..

STYLE M dedi ki...

tannesiye katiliyorum lütfen video .
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş. Ayrıntılı anlatıma bayıldım. Altın sarısı kalemi sevdim en çok. Rimel yok mu ? Ben mi atladım acaba..
Öznnn

ÇiğdeM dedi ki...

Anlatım güzel, MUA'mız mutlaka ki profesyoneldir, bundan şüphem yok fakat sizce bu makyaj güzel mi? Kullanılan malzemeler, teknikler çok iyi olabilir ama makyaj güzel görünmüyorsa neye yarar ki? Arnavut mankenin gözleri ortaya çıkmış çıkmasına ama boş boş bakan gözler daha boş bakar hale gelmiş ve çukura kaçmış gibi görünüyor. Deniz Hanım'a teşekkür etmekle birlikte beğenmediğimi de iletmek isterim :))
Sevgiler

Adsız dedi ki...

anlatım ayrıntılı ama video veya yakın çekim foto olursa tadından yenmez diyorum:)

nily21 dedi ki...

detaylı anlatım için teşekkürler..Ben de Tannesi'ye katılıyorum, video zor olabilir ama foto istiyoruz :))))

Deniz Hancioglu dedi ki...

Herkese merhabalar... Oncelikle yorumlari okurken ne kadar mutlu oldugumu anlatamam. Bildiklerimi sizlerle paylasmaktan cok mutluluk duyuyorum... 1 adet elestiride gelmis. Cok tesekkur ederim... Begenmedikleriniz oldugunda soylemeniz cok hos. Ancak yazimin basinda da belirttigim gibi bu benim yaptigim ilk makyaj calismalarimdan birisi. Mukemmel olmadigina katiliyorum. Ama fotograf cekimlerinde makyaji makyoz degil fotografci yada konsept sorumlusu belirliyor malesef... Biz soylenilenlere uygun gitmek zorunda kaliyoruz. Unutmayinki mankenin bos bakmasinin sebebi o sekilde poz vermek durumunda kalmasidir. Diger fotograflari hic oyle degiller ;) Burdaki konu Mona Lisa tablosu.. Onu olabildigince yakalabildik diye dusunuyorum...
Bu arada esimde bu fotografi ve makyaji hic begenmiyor. :)))

Deniz Hancioglu dedi ki...

Bu arada yaptigim calismalarimin bundan sonra yakin plan cekimlerini sizlerle paylasacagim. Videolu anlatim icin ise hazirliklarim devam ediyor. Modelimi bulduktan sonra cekimi yapacagim. En kisa zamanda da yayinlanacaktir. Ilginiz icin tekrar tesekkurler...

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.