20.01.2010

Make Up For Ever HD Foundation {Fondöten}

Bilmeyenlere minicik bir not: Kozmetik ürünlerde HD lafının neden kullanıldığını hiç düşündünüz mü? Hollywood trendi olarak da bilinen HD makyajın amacı, cildi kusursuz ve olduğundan genç göstermek. HD ürünlerin içine ışığı yansıtan ve cildinize kusursuz bir bitiş sağlayacak maddeler konuluyor. Bu özellik, fotoğraf çektirme, TV çekimleri vb gibi konulardaki makyajın iyice kusursuz görünmesini sağlıyor. Bu sebeple birçok marka HD line’da ürünler piyasaya sürüyor.

Size anlatmaktan inanılmaz keyif alacağım bir ürünle karşınızdayım kızlar: Make Up For Ever HD Foundation. MUFE markasını JustMakeup & Pumpkin ikilisinden öğrenmiştim. Biraz araştırıp, forumlara da dalınca, MUFE’nin ne kadar profesyonel ve güzel ürünleri olduğunu öğrendim.

Öğrendim öğrenmesine de, MUFE maalesef TR’de satılmıyor. Hatta TR’ye gönderim yapan sitelerde bile olmuyordu. @JustMakeup sağolsun onu da bizim için buldu.

Fakat ben bazen o kadar kararsızlaşıyorum ki, ürünlerde fiyatlar da yüksek olunca, “ay şu renk mi, ay bunu mu alsam, ay shipping’i çok tuttu vb.” endişelerinden bir türlü sipariş veremiyordum.

makeup forever hd fondöten foundation no 153 swatch

Justmakeup bir zevk-i şahanelik yaparak bana bu cici fondöteni hediye etti. Çok teşekkür ediyorum tekrar, bir kozmokoliğin makyaj malzemesini hediye etmesinin ne büyük bir fedakarlık olduğunu bilirim : )))) Bu sayede benim de artık bir MUFE fondötenim oldu, artık gözüm açık gitmem :P

JustMakeup bu fondöteni şurada yorumlamıştı. Üzerine söyleyecek çok fazla birşeyim yok aslında ama benim cilt tipim onunkinden farklı o yüzden ben de iki kelâm çiziktireyim dedim.

Öncelikle bendeki fondöten 153 numara. Cilt rengim Light Medium. Bu yüzden bana acık koyu gelmiş olsa da, kullanmayacağımı düşünmedim hiç. Yüzüme sürerken içine acık Shiseido su bazlı nemlendiricimden karıştırıyorum, üzerine de Laura Mercier Transculent Setting Powder geçtiğimde gayet cildimle aynı renk duruyor. Ama bir daha alacak olsam bir ton açığını alırım eğer bunu bitirebilirsem.

> Oil-free {yağsız!}

> Kapatıcılığı bana baya iyi geldi, orta sınıf. Gerektiği kadar kapatıyor, uygulama resminde de göreceksiniz az sonra. Benim gibi tekrar eden gözenek sorununuz varsa, ürün altına diğer fondötenlerde de olduğu gibi Clinique Pore Minimiser tarzı bir ürün kullanabilirsiniz.

> Ürünün çok az miktarı tüm yüze fazlasıyla yeterli! Yani tam bir kez pompaladığımda çıkan miktar bile tüm yüzüme fazla geldi. Bir yarım basışta çıkan miktar tüm yüzü örtüyor. Bu bağlamda uzun süre bitmeyecek bir ürün.

> Çok kalıcı, inanılmaz şaştım kaldım hatta. Diğer kullandığım fondötenler kalıcılıkta bu ürünün yanından bile geçemez. Şöyle söyleyeyim, bileğime foto çekmek için sürdüğüm ürünü cleansing oil ile silmeye üşendim, jelle yıkayıp tonikle sildim, GENE DE TAMAMI ÇIKMADI!!!!!! Ve bütün gün kolumda o sarılıkla gezdim. Akşam cleansing oil’le yıkayınca o zaman çıktı :), kalıcılık ve dayanıklılık arayanlara duyrulur!

İşte adım adım bilekte uygulama, ilk fotoda çıplak bileğimdeki damarlar fondötenin kapatıcılığını görme ölçünüz olsun. Bileklerimin içi çok beyaz, fondötenin rengi baya koyu durmuş yanıltmasın bu arada:

mufe fondöten make up for ever foundation swatch no 153

Bu da bonus olarak size yanak fotoğrafı. Pembe ile işaretlediğim alan MUFE fondötenli alan. Diğer kısımlarla normal çıplak tenim. Fondötenin altında gözenek kapatıcı, makyaj bazı, üzerinde pudra etc. yok, direk ürünü görmeniz açısından:

 makeup forever hd fondöten foundation no 153 swatch


{evet, gözeneklerimin korkunç olduğunu biliyorum. Düşünün bu azalmış hali, gözenek sıkılaştırıcı 3 ürün birden kullanıyorum ona rağmen burnumun etrafındaki bu bölge sorunlu :( Bir de soranlar oluyor, genellikle bu tarz fotoları 1cm makro lens ile çekiyorum.}

Son not >>> Bu ürün meraklılarını son derece tatmin edecek bir ürün!

13 yorum:

Narcissus dedi ki...

Gözenekler için hangi ürünü kullanıyorsun? Bende de aynı sorun var da :/

admin dedi ki...

Canım tedavi amaçlı TBS Seaweed Pore Perfector ve L'Oreal gözenek sıkılaştırıcı krem kullanıyorum. Aynı zamanda dermalogica redness relief kullanıyorum makyaj altına.

bir de şu ara gülsuyu+buz deniyorum, yüzümü yıkadıktan sonra gülsuyuyla silip, sonra bildiğin buz tanesini o bölgede eriyene kadar gezdiriyorum.

aman dikkat, bu yöntem hasta edebilir, ben soğuktan pek etkilenmediğim için yapıyorum, siz buza hassassanız sinüzitleri vb azdırabilir hatta his kaybı yaşayabilirsiniz, yasal uyarı kendi kendinize evde denemeyin.

bir demet feslegen dedi ki...

Irazcım güle güle kullan, tam ben de aynı soruyu soracaktım, gözenekler için ne kullanıyorsun diye, arkadaşa cevap vermişsin
Gözenek sorunu bende de var, belki bu konuya ayrıntılı bi şekilde değinen yazı yazarsın, ne güzel olur.
Bana mac prep prime vermişlerdi bunun için, makyaj öncesi..
Ve asla parlak ürünler kullanmammaız gerekiyor, hep mat çalışacağız yani.. üfff :(

admin dedi ki...

Edacım gözenek konusunu yazmak istemiyorum, gelen giden çamur atıyor yok atıyosun bu ürünler işe yaramıyor filan diye.

Canım ben şimdi BECCA ve Chantaille (böyle mi yazılıyo bu) birkaç gözenek kapatıcısını duydum yakın zamanda alırsam onları mutlaka yazarım canım. o bölgeye parlak ürün kullanmican ve bolbol pudralican ben şeffaf pudrayla pudralıyorum bolca, sonra da makyaj bitince mac fix+ sıkıyorum doğal dursun diye, epey kapanıyor.

defev dedi ki...

Peki yağlı cildine nasıl geldi bu fondöten Irazcım? Diğer kullandıklarınla karşılaştırsan?

ISIL CAN dedi ki...

Bende sevgili pumpkin sayesinde edindim.. Gayet hassas olan cildime tek uyumlu fonfoten diyebilirim.. burdanda bi tesekur ucar ona =)

Unknown dedi ki...

Biraz koyu gelmiş ya :( Yine de bir çözüm yolu bulmana sevindim ;) Fondöten çok güzel kuşum güle güle kullan, hep beni hatırla :P

admin dedi ki...

defev, yağlılık açısından bir sıkıntı olmadı bende, ekstra yağlanma da yapmadı, ama üzerine LM transparan pudra geçmiştim.

ışılcan, zaten bu ikili sayesinde öğreniyoruz her şeyi valla :))))

JM'cim, o bir MUFE ve bana 2783486kat koyu da gelse ben onu kullanmanın bi yolunu bulurum :P :)
Şaka bir yana tekrar çok teşekkür ediyorum, şu ahir ömrümde bir MUFE yüzü gördüm sayende ;)

isabel dedi ki...

merhaba
justmakeup ın bahsettiği mufe satışı yapan siteye baktım da mufe fondotenin renk skalası yok.. hangi renk alacağıma nasıl karar verebilirim? acaba ben mi göremiyorum ?

admin dedi ki...

sibelcim bu sitede HD foundation'ın bütün renkleri gösterilmiş, karar vermende yardımcı olabilir. Adresi:

http://karlasugar.blogspot.com/2008/08/mufe-hd-foundation.html

isabel dedi ki...

çok teşekkürler :) hemen bakıyorum ..

Adsız dedi ki...

mrblar bnm bi sorum olucaktı size.kaç haftadır fondöten arayışındayım...kuru bi cilde sahibim..fikrinizi almak istedimm...kapatıcılığı iyi olsun,nemlendirsin ,güneş ışınlarındn korusun istiyorum..biraz fazla şey istiyorum farkındayım kusura bakmayın:)) tşkler şimdiden...blogunuz da tü tüüü tüü maaşallahhh çok güzel :))

admin dedi ki...

selam, çok teşekkür ederim, benim aklıma bu ürün geldi tarif ettiklerinizi okuyunca:

http://thenonblonde.blogspot.com/2009/09/chanel-vitalumiere-fluide-makeup.html

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.