21.01.2010

Konu Dışı: 7 Ilginç Şey Mim Dalgası {Makyaj Çantam’ı Tanıyın Volume 2}


Imge’cim ve SheWolf beni mimlemişler sağolsunlar. Bir mim sever olarak vakit kaybetmeden cevaplayayım dedim.

Kendimizle ilgili 7 ilginç bilgiyi paylaşmak ve şu fil fotoğrafını paylaşmak mimin kuralıymış :) İlginç birisi olduğumu düşünmüyorum ama hadi bakalım düşünelim..


1) İngilizce öğretmeniyim ama alanım dışı bir pozisyonda alakasız bir iş yapıyorum. Aynı zamanda mesai saatlerim dışında ingilizce öğrencilerini çalıştırıyorum, yaklaşık 10 tane blog ve sosyal medyanın farklı projelerinde farklı isimlerle yazıyorum. Okuduğunuz bloglardan herhangi biri olabilirim. Ben, her yerdeyim! : ) Tek hayalim internet aleminde yer almak ve iz bırakabilmek!

2) Make up freak olduğumu çevremden mümkün olduğunca gizli tutmaya çalışıyorum ancak insanlar bir şekilde öğreniyor, öğrendikten sonra da yakamı bırakmıyorlar ;) Blogda bilgi paylaşımı bana zevkli gelse de, bazen gerçek hayatımda insanların bitmek tükenmek bilmeyen sorularını yanıtlarken yoruluyorum :/ Ve – hayır! Defalarca soruldu, Makyöz değilim (haşa!), güzellik uzmanı hiç değilim, PR ajansı sahibi değilim! Sadece kozmetik dünyasını ve makyaj malzemelerini seven, bir şeyi kullanmadan önce araştıran, bilgi sahibi olan, öğrendiklerini not ederek paylaşan iyi bir öğrenciyim!

Kendim makyaj manyağıyım ama her gün makyajlı gezmiyorum! Hatta bazı günler allık, ruj ve rimel dışında hiçbir şey sürmüyorum yüzüme! Yine de yaşlandığımda, kırmızı rujunu sürüp gezinen kokoş teyzeler gibi olacağım sanırım!

3) Hayatta beni en çok mutlu eden şeylerden birisi sağlıklı olduğumu bilmek, buna şükretmek, pijamalarımı çekip, bir bardak taze çay, kızarmış kıtır ekmek ve beyaz peynir yemek!

4) Bu blogu okuyanların bazıları beni çok zengin zannediyor, aslında son derece standart, ortalama bir insanım. Dolmuşta, “pardon bi üsküdar uzatır mısınız?” diye sorduğunuz kadınım belki de. Fakat sahip olduğum her şeye kuruş kuruş kendi paramla sahip oldum. Şu hayatta kimseden bir beklentim olmadı. Hiçkimse bana sahip olduklarımı almadı. Hayata daha üniversitede beş parasız bir öğrenciyken, alt sınıfların ödevlerini yapıp, fotokopicilerden çeviri alarak başladım. Şu an da ortalama bir işte çalışıyorum, çok şükür! Insanın enerjisi oldukça çalışması gerektiğini düşünüyorum. Evliyim, çocuksuzum, çocuğum olana dek varolan tüm enerjimle çalışmayı planlıyorum.!

5) Tam bir paranoyağım. Başım ağrısa ölüyorum zannederim. Geceleyin bir tıkırtı gelse “soyuluyoruz kalkın” diye ortalığı vesveseye veririm. Midem ağrısa göbeğim düşecek sanırım, gözüm kararsa besmele çekerim. Çok korkak ve paranoyağım. Gölgemden bile korkarım. Şundan 2-3 yıl öncesine kadar hava karardıktan sonra tek başıma sokakta eve dönerken bile korkardım, yeni yeni korkularımı yenmeye başladım.

6) 13 yaşındayken uzun bir süre yazları garsonluk yaptım. Ihtiyacım olduğundan değil, iş öğrenmek için. Sabahtan coca cola dolaplarına şişeleri dizerken boyum yetmezdi, dolabın içine düşme tehditi anlatırdım. {eskiden kullanılan derin, içecek dolaplarından bahsediyorum}.Bu sayede halen tek tepside bir sürü tabak taşıyabilirim. Iyi de mark bahşiş alırdım aklıma geldi bak şimdi : )

7) Ilk bilgisayarım Macintosh LC III idi. Ilk kullandığım program Claris Works’dü. Ikinci bilgisayarım Asus Pentium II bir laptop’tı ve çok havalıydı (laptop’ların beş kilo olduğu zamanlardan bahseditorum!}. Ilk kullandığım Windows programları; ICQ, mIRC, Internet Explorer, FrontPage {eskiden herkes kendine FrontPage ile kişisel web sayfası yapardı} idi. Sanal dünyada varoluşum, mIRC server’larında #beginner kanalında @ olarak başlamıştı. Yıllar sonra da web 2.0’da yerimi aldım ;)

Bunlar benim tuhaf özelliklerim. Kurala göre başkalarına da bu mimi paslamam gerekiyor.
İşte kafalarına talih kuşu konanlar : )

Polsera
Life with Hello Kitty
Caramel83
Yıldız
Çilli
Kara Kitap
Cool Cookie



Ödülü alanların, yukarıdaki fotografı yayınlaması, kendi hakkında 7 ilginç şey yazması, 7 kişiyi linklerini vererek ödüllendirmesi ve kendini ödüllendireni belirtmesi gerekiyormuş.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

çok keyifliydi, 7 madde daha olsa okurdum :)!

cecilia dedi ki...

güzel ayrıntılar.. bi insanı tanımak için bu kadar madde yetmez ama hakkında bi fikir sahibi oluyo insan..
sevgiler...

silgi dedi ki...

hangi server'daydın ıraz?

admin dedi ki...

modaratör ;) eh bunlar konu dışı yazılar ama arada tadımlık yer veriyorum ;)

cecilia, teşekkürler canım, sevgiler..

silgi:) sırasıyla, raksnet, o kapanınca aidata, doruk, ada.. en son ekibin kalanları ttnet'de takıldıysa da, ben sonrasını takip edemedim.. sen hangi server'daydın?

silgi dedi ki...

aynı yollardan geçmişiz sanırım :) 96-99 arası aidata, raksnet, superonline'da sekmiştim. hoş bir tesadüfmüş :)

admin dedi ki...

silgi, aynı dönemlerden bahsediyoruz, çok merak ettim, bana mail atsana, sana nikimi yaziym belki tanışıyoruzdur ;)
mailim, info @makyajcantam.org

aysse dedi ki...

bi solukta okudum :)ara sıra böle hoşluklar güzel oluyor..

bir demet feslegen dedi ki...

Çok hoştu, severek okudum canım :) Ayakları yere basan güçlü bi kadınsın sen..

cool cookie dedi ki...

Canım mimini yeni gördüm... en kısa zamanda yazıcam..iyimserliğine, micadeleci ruhuna hayran kaldım! Çok opuyorum seni!

cingifilli dedi ki...

çok güzel ve samimi bi mim olmuş.

admin dedi ki...

teşekkür ediyorum kızlar, beğenmenize sevindim :)

Unknown dedi ki...

canım en kısa zamanda yapacagım mimi :) cok cok optumm

Aylin dedi ki...

Eğlencelisiniz.Bilgilisiniz.Etkilendim.Blogunuzu hergün takip ediyorum yeni birşeyler var mı diye

whiterose dedi ki...

ırazcım yeni keşfettim blogunu ve tek kelimeyle bayıldımm.miminde çok hoş:)bundan sonra buralardayım :**

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.