29.01.2010

Dermalogica Ultracalming Cleanser for Face and Eyes {Temizleyici}

Bu ürün de benim gözdeleşmiş Dermalogica’larımdan. Şimdi öncelikle devamlı okurlar için bir not, biliyorsunuz ben yağlı ciltliyim ancak cildim nasıl diyeyim, biraz değişken. Aşırı soğuk havalarda belli bölgeler çok fazla kuruyup kızarabiliyor, ben de böyle dönemlerde daha hassas ciltlere uygun cilt bakım ürünlerine yatay geçiş yapıveriyorum hemen.

dermalogica ultracalming cleanser dermalogica cilt bakımı speedmapping


Dermalogica Ultracalming Cleanser, mevsimsel koşullardan dolayı hassaslaşan ciltlere önerilen bir ürün. Benim de acil durum fonum diyebilirim. Aşırı sıcaklarda yüzüm soyulduğunda veya aşırı soğuklarda pütür pütür olup kızardığında bu ürüne geçiyorum hemen.

Geçtiğimiz iki haftadır havalar aşırı soğuktu, Izmir’de bile! Haliyle benim burun etrafındaki alanlar ve yanaklar tahriş oldu ve kıpkırmızı oldu! O kadar soğuktu ki her zaman kullandığım ürünler bana ağır geldi.

Dermalogica Ultracalming Cleanser’a geçtim hemen ve sonuç yine her zamanki gibi mük-kemmel! Cildi yumuşatarak temizliyor, kremsi kıvamda, köpürmüyor fazla.

dermalogica cilt bakım ürünleri dermalogica kozmetik dermalogica turkiye

Ben bununla temizledikten sonra gülsuyu ile yüzümü silip, sonrasında yine şurada anlattığım Dermalogica Soothing Protection Spray’i uyguluyorum. Hala cildimde kuruluk varsa, bu soğuk havalarda normalde kullandığım matifying nemlendiriciler yerine, Body Shop E vitaminli serinin kremlerini kullanıyorum! Bu arada resimdeki ürün tam boy değil, ben ufak setlerden alıyorum daha ucuza geliyor!

Soğuklar, beni siz tükettiniz.

Küçük bir not >>> Sevgili okurlar, bu ara biliyorum ki maillerinize/sorularınıza ve yorumlarınıza hiç cevap vermiyor veya çook geç cevap veriyorum. Lütfen kusuruma bakmayın ama iyi bir bahanem var. Traş Çantasıyla evli olan Makyaj Çantası :) birikimlerini değerlendirip, hazır kredi faizleri düşmüşken bir ev almaya karar verdiler ve bu hafta tapu işlemlerini bitirdiler! Önümüzdeki süreçte beni ev toplama, taşınma, yeni eve yerleşme, o eve telefon/internet bağlatma gibi sorunsallar beklediğinden, bu ara pek yeni yazı ve ve feedback göremeyebilirsiniz. Lütfen sizi unuttum sanmayın olur mu ;) Umarım Şubat sonu her şey yoluna girmiş olacak bizim için.

Allah herkese ev ve borcunu ödeyebilecek sabır nasip etsin diyorum son olarak. Biz 10 yıl süre ile konut kredisi aldık, bundan sonra pek alışveriş yazısı göremeyebilirsiniz, zira makyaj çantam fermuarını çekecek ;) !

15 yorum:

kara kitap dedi ki...

hayırlı olsun.allah sabır ve çalışma gücü versin.umarım herşey güzel olur.

aysse dedi ki...

hayırlısı olsun :) olsun bizde diğer blogdan takip ederiz seni :)
kaçış yok kuzum bizden ...

Abuk Kraker dedi ki...

Hayırlı olsun Iraz'cım.
Allah ödeme sabrı ve gücü versin.Biraz uzunmuş ama napcaksın herşey bi fedakarlık gerektiriyor.
Kendi evin olunca daha farklı olur.
Öpüyorum çok.

defev dedi ki...

Hayırlı olsun Irazcım yeni evin...

nily21 dedi ki...

hayırlı olsun..zaman su gibi geçiyor en güzelini yapmışsınız..

Bu da Benim Güncem dedi ki...

hayrlı olsun ıraz güle güle otur şimdiden:)

whiterose dedi ki...

hayırlısı olsun ırazcım.bişeye başladınmı gerisi gelir merak etmeyin.Allah ödeme ve çalışma kolaylığı versin inşallahh

Tuçe Köngül dedi ki...

Hayırlı olsun cnm eviniz!! Güle güle oturun...:) Buarada bu temizleyicinin seyahat boyu vardı strawberry'de onu aldım denemek için. Mavi, yeşil renkli farları gözlerimden çıkarmakta zorlanıyorum işre yarar belki. olmadı oil olan temizleyicilerden alıcam artık.. :)

hevesli bardak dedi ki...

Hayırlı olsun, ve de kolay gelsin (:

admin dedi ki...

çok teşekkür ediyorum kızlar, öpüldünüz kocaman :D

merqure dedi ki...

hayırlı olsun,güle güle oturmak nasip etsin allah...bu ufak setler hakkında bilgi verebilir misin?sanırım cilt tipimiz aynı,dermalogica denemek istiyorum ben de çünkü bi türlü aradığım ürünü bulabilmiş değilim.ve de tam boy ürün alıp kullanamayıp elimde kalmasından da bıktım,benimki de öğrenci bütçesi!! :) yani böyle bi aylık fln kullanılabilecek bi set istiyorum ben de.sen nerden alıyorsun,kaça alıyorsun,içinde neler oluyor?bununla ilgili bir yazı hazırlayabilir misin?

admin dedi ki...

merqure, teşekkür ediyorum:)

canım ben bu setleri çilekten alıyorum, şu adreste seyahat seti diye geçen şeyler:

http://tr.strawberrynet.com/skincare/dermalogica/?CurrId=YTL

her cilt tipi için bir set var, fiyatlar 50-60 civarında, içindeki 50ml ürünler idareli kullanırsan 45 gün filan gidiyor.. ben bittikçe gidip bu setlerden alıyorum, tam boy ürünlerden daha ucuza geliyor bana.

merqure dedi ki...

teşeşkkür ederim,peki bu setler de dönem dönem indirime giriyor mu bazen strawberrynin diğer ürünlere yaptığı gibi?düzenli alıyorsan denk gelmişsindir belki :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Karma bir cildim var ama su ile yüzümü yıkayınca yüzüm geriliyor. Dior'un temizleme sütünü pamuğa sürüp cildimi temizliyorum,su olmadan. Bu şekilde temizlemek sağlıklı mıdır? Benim gibi sudan gerilen ciltler için Dermalogica ne öneriyor? Bu konuda bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.

admin dedi ki...

Bence dermalogica'nın sitesinde aşağıdaki testi yapın ve önerilen ürünleri bir inceleyin:

http://www.dermalogica.com.tr/speed_mapping.aspx

Bahsettiğiniz yöntemle cildinizde bir problem, gözenek kapanması olmuyorsa devam edebilirsiniz. Benim cildim çok yağlı olduğundan mutlaka su ile yıkamam gerekiyor.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.