27.01.2010

Body Shop Likit Eyeliner {TBS Liquid Eyeliner No:2}

Bu ürünlere nasıl olsa herkes biliyordur diye pek yer vermiyordum ama özellikle son dönemlerde likit eyeliner önerisi isteyen çok okur oldu.

Şimdi, konuya yeni başlayanlar için {emin olun çoklar, sorular öyle gösteriyor} küçük bir özet vermek gerekirse biliyorsunuz göz üstünü çerçevelemek için kullandığımız birkaç çeşit ürün var. Bunlardan en popüleri elbetteki bildiğimiz göz kalemi. Bunun dışında likit formda olan Eyeliner Pen’ler var, göz kaleminin mürekkepli ve keçeli kalem gibi olanısı diyebiliriz ;)

Sonracııma, göz üstü likit liner’lar var, kendi kutucuğundan çıkarıp fırçasıyla sürdüğümüz, sürme benzeri ambalajlarda olanlar ve son olarak da kavanozumsu ambalajlarda satılan katı/jel/krem eyeliner’lar var. Hah işte benim bu anlatacağım ürün, oje şişesine benzer ambalajıyla satılan gözüstü likit eyeliner!

Efenim şimdi ben genelde bu eyeliner çeşidini pek tercih etmem. Neden diyecek olursanız, jel/krem eyeliner’lara alıştım alışalı, bunların yüzüne pek bakmıyorum. Ama elbette ki ayrıca bir fırçayla, kuruma derdiyle vb uğraşamam diyorsanız, bu tipteki klasik likit eyeliner’lar işinizi görecektir.

Image Hosted by ImageShack.us

Nedir?

- Genellikle gözüstüne {altına da olabilir ama göz içine kullanılmasının çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ben!} çekilen likit formda, mürekkep kıvamlı eyeliner’dır (a.k.a liquid liner).
- Klasik renklerde satılır genelde. Siyah, kahve, lacivert, son dönemlerdeyse simli alternatiflerini piyasada bulabilirsiniz. Bunlarda genelde çokçok fazla renk çeşidi olmaz.
- Mürekkebimsi kıvamlarıyla dayanıklıdırlar ve kapağını iyi kapatırsanız kolay kolay bozulmazlar.
- Pin-up Look denilen şu kıvrık ince uçlu eyeliner görüntüsü genelde bu tarz ürünlerle veriliyor.

Ben bu tarz likit eyeliner’lara iş gelince, her markadan ürün kullanmaya tırsıyorum. Çok mürekkebimsi oldukları için, duyulmadık & ucuz markaların içine allah ne verdiyse koyma olasılıkları beni korkuttuğundan, likit klasik eyeliner’da mutlaka The Body Shop’u tercih ediyorum. En azından nereden alındığı, verildiği belli. Bu eyeliner’ın bende siyahı da var ama kahverengisini fotolayayım dedim.

TBS Liquid Eyeliner içerisinde bulunan maddeler de şunlar >>>

Water, Propylene Glycol, Triethanolamine, Sclerocarya Birrea (Marula) Oil, Citric Acid, Magnesium Aluminum Silicate, Stearic Acid, Isopropylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Tocopherol, Glyceryl Stearate, Xanthan Gum, Cellulose, Hectorite, Tocopheryl Acetate, PVP, Ascorbyl Palmitate, Iron Oxides.

Swatch & Detay

Çıkarması zor olduğu için bu sefer kağıtta karşınızdayım :) İnce ya da kalın her türlü çizgiyi çekebiliyorsunuz:

body shop likit eyeliner liquid eyeliner gözüstü makyaj

4 yorum:

mughetto dedi ki...

Bu benim kullandığım ürün :)
Gayet memnunum.
Tek problem kurudukça canlı siyah rengin kaybolması hafif grileşmesi.

Tuçe Köngül dedi ki...

Ben Yves Rocher'in bir eyeliner'ını kullanıyorum ve çok memnunum. Acaip kalıcı.. Rengi de kendi de...:)

Moda ve Hobi Perisi dedi ki...

ben eyeliner kullanmayı bi türlü sevemedim yaaa:(aynı işlemi siyah göz kalemi ile yapmaya çalışıyorum

http://modavehobiperisi.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Bodyshop eyelineri tek gecerim :) su ana kadar cok degisik markaninkini kullanmadim ama bu en iyisiydi diyebilirim.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.