4.12.2009

Sürme İncelemesi { Hashmi Toz Sürme Siyah + Gri}


Bir önceki sürme incelemesinde kalem sürmeleri incelemiştim ve şimdi sıra toz sürmelere geldi. Bu yazımda da Hashmi'nin iki farklı renk ve ambalajına sahip ürünlerini yazacağım.
Toz sürme pek çok kişinin kullanmadan önce endişe ettiği bir ürün. Bu endişeler arasında sürülüş esnasında çekilebilecek zorluklar, dökülme derdi, zor temizleniyor oluşu ve alerji riski yer alıyor duyduklarım arasında. Bu endişelere bir sonraki yazıda yer vermeyi düşünüyorum şimdilik.

Resimdeki swatchlar Hashmi'nin tüp ambalajındaki siyah sürmeden.
1.çizgi yağsız hali
2. çizgi yağ ile ilk buluştuğu hali
3. çizgi ise yağ ile karıştırdıktan sonra bekletilmiş hali.

Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi sürme yağ ile karıştırıldığında eyeliner etkisi yaratıyor. Sürülürken tozları yüzünden dağılma derdi ortadan kalkıyor. Tabii kalıcılığı da bir nebze azalıyor.


Bu ise Hashmi'nin gri sürmesi. Son zamanlardaki tek favorim. Siyah sürme kadar iddialı bir görüntü vermek yerine daha buğulu yada smokey(?) bir görünüm kazandırıyor gözünüze. Benim göz rengim kahverengi olduğu halde bile çok yakıştı ki mavi tonlarındaki gözlerde ne kadar harika duracağını hayal dahi edemiyorum.
1. çizgi yine yağsız haliyken
2. çizgi yağ ile karıştırıp biraz beklettiğim haline ait.

Yağ ile karıştırma olayına gelirsem:
Temeli nereye dayanıyor bilmiyorum ama ben büyükananemden öğrenmiştim bunu. Saf zeytinyağı yada badem yağını bir damla kadar sürme ambalajınıza katıyorsunuz. Bir damladan fazlasını katmanızı önermiyorum ben çünkü ikinci bir damla bile sürmeyi boza kıvamına getirip çok zor kullanılır hale getirebiliyor. Bir başka önemli gördüğüm yer ise kozmetik sürmelerine bu işlemi yapmayın. Ben yaptım, sonuç hüsran.

Sürme pek çok göz rahatsızlığına iyi geldiği için gece yatmadan evvel gözünüze çekebilirsiniz. Ben yağlı hallerini bu şekilde kullanıyorum çünkü bildiğiniz üzere zeytinyağı kirpiği kuvvetlendirirken badem yağı ise biraz daha uzama imkanı sağlıyor. Bildiğim kadarıyla badem yağı kıl olmayan bir yerde kıl çıkmasına sebebiyet vermez sadece olan kılı uzatır. Eğer böyle olmasaydı benim göz içimden kirpik fışkırırdı :P

Gramaj? Yine bir bilgim yok :D Fakat şöyle diyeyim her gün sürme kullanan / kullanmayı düşünen biriyseniz plastik şişedeki hali size 1 sene yeter normal şartlar altında. Sürmeler bozulmaz. Kapağını gereksiz yere açık tutmazsanız gayet hijyenik kalırlar.
Fiyat? Mısır Çarşısından 5 er TL ye aldım ikisini de. Tabii Mısır Çarşısının turistik bir yer olduğunu düşünürsek 1-2 lira ucuza bulmak da mümkün.
Ambalaj? Tüp hali çanta için ideal. Aplikatörler plastik. Hashmi'nin buradaki gibi ayrı satılan aplikatörleri de mevcut fakat ben Türkiye'de henüz kendisine rastlamadım. Plastik şişenin zorlu şartlara dayanabileceğini sanmıyorum bu sebepten çantada kırılma ihtimaline karşı minik bir poşet içinde taşımanızı tavsiye ederim.
Kalıcılık? Yağsız hallerinin kalıcığı üzerine bir şey tanımam. Sabah sürdüğüm sürmeyi temizleyip yattığımda minik azalmalarla 3-4 gün dayanabiliyor. Sürmeyi gözümde unuttuğum için hiç bir yan etkiyle karşılaşmadım ben bugüne kadar. Yağlı halleri 5-6 saati görebilir, size bağlı.
Tavsiye: Bu ürünlerin ambalajları üzerinde hologram baskılar halinde Hashmi yazıyor. Acemiyseniz makyajınıza başlamadan hatta nemlendirme işlemini bile yapmadan önce sürmenizi çekin. Çünkü en ufak dökülme, bulaşma makyajınızı mahveder...
Temizleme: Çoğu zaman temizleme ihtiyacı duymasam da temizlerken ben kulak çubuğuyla beraber zeytinyağı kullanıyorum. Yağ bazlı göz makyajı temizleyicileri de kullanılabilir tabii ki.

Son olarak, benim anlatmayı atladığım noktalar olabilir. Sürmelerle ilgili kafanıza takılan her soruyu yorum olarak bırakabileceğiniz gibi polsera[at]makyajcantam.org adresine mail olarak da atabilirsiniz. Bulduğum ilk fırsatta yanıtlayacağımdan emin olabilirsiniz.

Sevgiler

Polsera




11 yorum:

Zeynepp dedi ki...

Merhaba,
Sürme merak ettiğim bir konuydu gerçekten. Ben göz kalemini alt göz kapağı içine sürüyorum genellikle ama bugüne kadar dayanıklı ve akmayan bir gös kalemine rastlamadım ne yazık ki. Sürdükten bir iki saat sonra gözümde hiç bir şey kalmıyor. Göz pınarında toplanıp kirli bir topak yaratması da cabası. Siz sürmeyi kirpik altına yani gözün dışına mı yoksa göz kapağı içine mi kullanıyorsunuz.
Bu detayları da verebilir misiniz rica etsem.
İyi günler.
Zeynepp

nily21 dedi ki...

Çok yararlı oldu tşk.ler. Sanırım kalem olanıyla başlayacağım..Ben lens kullanıyorum..Toz sürmeyi gözüme kaçırma ihtimalim var:))

hevesli bardak dedi ki...

Pirinçten mi ne yapılma sarı metal "sürmelik"ler var, gri toz sürme alıp içine koymak için. Bu tarz plastik ambalajlı sürmeler de bu kutulara konabilir. Sağlam da oluyor (:

Esen dedi ki...

merhaba bende de resimdeki toz sürmeden var ama sadece göz içime sürebiliyorum:(göz kapağı üzerinde sürülüşünü de gösterirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)

admin dedi ki...

Polseracım çok güzel gözüküyor ben hiç sürme sürmedim merak ettim şimdi bak :)

Polsera dedi ki...

@Zeynepp: Ben sürmeyi göz kapağı içine kullanıyorum. Göz pınarına çok fazla dokunmadığım takdirde topaklanma sorunu yaşamıyorum.
@nilgün: Lens varsa bence de kalem olanıyla başla canım (L)
@hevesli bardak: O sürmedanlıkları biliyorum :P Bayılıyorum hatta. Hatta bir gün fırsat bulursam şöyle kendim çizdiğim bir sürmedanlık yaptırma hayalim var :P Belki evlenince :D
@Esenn: Göz kapağı sürülüşünde de aplikatörü aynı şekilde tutup kirpik dibine çekiyoruz. Dilerseniz sonra kulak çubuğu yada smudge brushla dağıtabilirsiniz. Eğer yağ ile karıştırırsanız eyeliner etkisi daha fazla oluyor.
@Irazca: E ozaman bu demek oluyor ki bir dahaki Mısır Çarşısı ziyaretimde sürmenin her çeşidi, bulunabilen tüm renkleri senin için alınıyor :P

Laçin Tenel dedi ki...

Sürmelere bayılan ama bir süre sonra neden sertleştiğini anlamayıp bir kenara atan biri olarak bilgiler inanılmaz işime yaradı. Hemen Hashmi kalem sürmeye birazcık yağ damlattım, ben saf zeytinyağı kullandım, mükemmel oldu biraz bekletince.
Teşekkürler bu bilgi için

defev dedi ki...

eline sağlık, çok güzel bir inceleme. ama keşke gözünde görsek Polseracım, hatta uygulama videosuyla. ben hiç sürme kullanmadım, o yüzden uygulamayı görmezsen beceremem yaa:-(

Polsera dedi ki...

@Laçin: İşe yaramasına çok sevindim :D Ayda bir falan sertleştikçe tekrarlayabilirsin bu işlemi zaten saf zeytinyağı kirpiği besliyor badem yağı ise biraz daha uzamasına sebep oluyor. Yeni haline güle güle güzel günlerde süper tasarımlarınla giymen dileğiyle :P

@defev: Canım göz fotosu kolay da uygulama videosunu nasıl hallederim hiç bilmiyorum :S Bir iki tane deneyeyim bakayım becerebilecek miyim :S

admin dedi ki...

Polsera'cım canım benim sen zahmet etme, ben sürüp süremeyeceğimi (becerip beceremeyeceğimi) bir kestireyim önce emin diilim heheh :)

Unknown dedi ki...

Benim merak ettiğim bu sürme yani ismit taşı gri ve simli iken nasıl siyah hale geliyor ne karıştırmak gerekli

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.