9.10.2009

MAC 219 {Dumanlı Göz Makyajı İçin Gereken Makyaj Fırçası}

Göz kalemini yumuşatmayı sevenler için son derece elzem bir fırça tipi daha. Sert, kısa kıllı bu fırçalar genelde göz kalemini sürüp dağıtmak için kullanılır. Göz kalemini yumuşatma konusunda aslında şurada anlattığım Body Shop Line Softener ile aynı işi görür bu fırça. O ucuz, onu da tercih edebilirsiniz, hatta onun 1,5GBP'lik dengi ELF'de de var.. :)

mac 219 dumanlı gözler için makyaj fırçası hangi fırça kozmetik

Ama bu fırça kesinlikle BS Line Softener’dan daha çok hareket imkânı sağlar, çizdiğiniz göz kalemlerine istediğiniz şekli verebilirsiniz bununla.

Fiyatını şu an hatırlamıyorum, sanırım 20`lerdeydi. Bu fırçanın da yine Coastal Scents’de ucuz alternatiflerini bulabilirsiniz.

Neye kullanılır?

-Göz kalemini dağıtıp yumuşatmaya.

-Göz kalemini kalınca sürüp, dağıtarak Bihter’in Göz Makyajı kıvamına getirmeye.

-Göz altı, göz pınarı gibi dar alanlara incecik far sürmeye.

11 yorum:

tuğba dedi ki...

merhaba, sitenizi uzun zamandır beğeniyle takip ediyorum, özellikle fırçalar ve kullanım şekilleriyle ilgili anlattıklarınız gerçekten çok işime yaradı. ben kendi makyajımla ilgili aldığım bir eleştiriyi paylaşmak ve akıl danışmak istedim; koyu renk ve oval göz yapısına sahibim, genelde toprak tonları, lila tonları, siyah kalem,eyeliner ve dolgun fırçalı rimeller kullanıyorum, dün ilk kez makyajımla ilgili bir eleştiri aldım, göz kapağımın tamamına, kaş kemiğimin başlangıcına ve alt kirpik dibime lila tonlarında far sürüp alt ve üst kirpik diplerime sürdüğüm siyah göz kalemini body shop line softener ile dağıttım. çok hafif de allık sürdüm. karşılaştığım iki arkadaşım makyajımın çok abartılı olduğu, resmen gece makyajı yapıp sokağa çıktığım, hafifletmem gerektiği gibi şeyler söylediler. moralim inanılmaz bozuldu ve o andan itibaren çok kötü hissettim(bu benim uzun zamandır bazen lila yerine kahve tonları kullanarak yaptığım gündelik makyajım, göz altına concealer hariç ağır bir kapatıcı vs. kullanmıyorum) bugüne kadar ilk kez böyle bir eleştiri aldım, sizce makyaj stilimi değiştirmeli miyim? ki bu hiç içimden gelmiyor, özellikle de eleştiri sabah yüzlerini yıkayıp fazla yağından arındırmaktan bile aciz kişilerden geldiği için..

admin dedi ki...

tuğba merhaba, samimi yorumun ve ilgin için çok teşekkür ederim.

anlattığın makyaj tarzında "abartılı" denilebilecek hiçbir şey görmüyorum.

"düğüne giderken" gibi bir kavram günümüzde artık kalmadı. çık diyelim ki beyoğluna, alsancak'a, bahçeli'ye vb. etrafta hep bakımlı kadınlar var. "düğün makyajı"ndan kasıtları arkadaşlarının nedir anlayamadım. böyle insanlara sinir oluyorum, her insanın bir tarzı vardır, kimi kendini makyajsız güzel bulur, kimi makyajlı kimi de sadece bir kalemle.. bence sen kimsenin yargılamasına bakmadan içinden geldiği gibi giyinmekte ve makyajını yapmakta özgürsün.

onlar bakımsızlığı tercih ediyorlarsa bu onların sorunu. sırf onlar dedi diye kendi içine sinen makyaj tarzını bırakma bence.

ben geçenlerde sabahın köründe girdiğim bir sınava full makyajımla gittim. kimse de umrumda değil, çıkışta arkadaşlarımla buluşacaktım ve içimden geldi.

böyle yani..

Archilemi dedi ki...

Şimdi bu faydalı bir fırça belli ama ben yüzsüzlük edip uygulamalı örnek isteyeceğim. :)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

219 benim de favori fırçalarımdan biri :) benim kirpik-kaş alanım dar olduğu için bazen blend için de kullanıyorum 219'u :)

üstteki yorumu da okudum, dudaklarında çok abartı bir ruj-gloss kombinasyonu yoksa bence günlük hayatta kullanılabilecek bir makyaj olmuş. abartı değil. hani simler pullar yapıştırsa neyse derim de :P bazı eleştirileri gerçekten dinlememek lazım :)

admin dedi ki...

archilemi, bu aralar istekler gırla gidiyor yau ;))

fondöten sürme yazısını hazırladım, seninkini de sıraya alıyorum canım :)

marjo, ben de deve gözü olduğu için blend için neredeyse allık fırçası sokacağım gözüme :)))

tuğba dedi ki...

çok teşekkür ederim, moralimi düzelttiniz, Marjo'ya da teşekkür ediyorum. dediğiniz gibi bazen insanlar neyi neden eleştirdiklerini bilmiyorlar. çok simli ya da dikkat çekici renkte bir ruj sürmüyorum, lip balm tarzı ürünler kullanıyorum okula giderken, dikkat ediyorum bulunduğum ortama. bu eleştiriyi de sahte bir farklılık çabasıyla makyaj yapmamayı ya da özenli giyinmemeyi entelektüellik zanneden kızların bakımlı kadınları illa ki eleştirme güdüsüne yormaya karar verdim(bilirsiniz vardır böyle tipler)
güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim tekrar :)

cecilia dedi ki...

hımm işe yarar bi fırça gerçekten teşekkürler ;)

Adsız dedi ki...

mrb ben nette fırcaları incelerken sitenize rastladım cok hoş ve güzel bilgilerin verildigi bir site benim bir sorum olacaktı size göz makyajında gölgeyi cok seviyorum fakat gölge için olan fırca fiyatları cok ucuk daha uygun fiyata bulabilecegim bir marka biliyormusunuz yardımcı olursanız sevinirim teşekkürle ilknur uzunyurt

admin dedi ki...

merhaba ilknur, hoşgeldin, gölge fırçaları biraz pahalı ama değiyor, INGLOT 6SS değişmediyse 27 lira, evladiyelik kullanılan bir fırça..

ELF Studio serisinin fırçalarına bakabilirsin daha ucuza gelebilir ama onlarda da shipping ücreti var, www.eyeslipsface.co.uk

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

cevep için teşekkürler tamda istedigim fırca ınglot 6ss ben onun fiyatını 40 lira biliyordum. Ögrendigim iyi oldu teşekkür ederim tekrar görüşmek üzere

admin dedi ki...

rica ederim umarım fiyatı doğru hatırlıyorumdur :/

Sevgiler..

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.