3.08.2009

Laura Mercier Makyaj Sabitleyici Pudra {Pressed Setting Powder}

Cildiniz yağlıysa veya şu sıcak günlerde bolca terliyorsanız, yüzünüze sürdüğünüz bilumum kapatıcı; fondöten, renkli nemlendirici gibi ürünler bir bakmışsınız birkaç saat sonra ter olup uçmuş.

Bu durumu engellemek için "setting powder" denilen yaratıklardan kullanmak gerekiyor. Setting powder, yani sabitleme pudrası diyebileceğimiz şeyler, son kat olarak uygulanıyor ve yüzünüze sürdüğünüz diğer şeyleri bir nebze olsun "sabitliyor".

Ben bu iş için Laura Mercier Pressed Setting Powder Translucent kullanıyorum. {Benzer ürünler MAC v.b. gibi diğer markalarda da var}.

Bu kullandığım ürününüz toz formda (loose) olanı da var ancak ben makyajımı ofiste yaptığım için toz ürünlerle uğraşmak çok zaman kaybettiriyor, bu yüzden kompakt olanını almayı tercih ettim.

Nasıl uygulanır?

Ürün beraberinde uygulama süngeri geliyor ancak bu tarz ürünleri süngerle sürmeyi sevmiyorum. Süngerle sürüldüğünde çok kalın sürülüyor bu da doğal duruşu engelliyor bence.

Gözaltlarıma kapatıcı sürdükten sonra düz uçlu bir fırça yardımıyla (INGLOT 27TG) kapatıcının üzerine; renkli nemlendirici veya fondöten sürüp, üzerine ten rengi pudrayı geçip, en son üstüne hafifçe yine INGLOT 27TG ile bu pudrayı uyguluyorum.

laura mercier makyaj sabitleyici setting powder pudra kozmetik makyaj

Ürün tek renkte bildiğim kadarıyla. Beyaz durduğuna bakmayın, düz uçlu bir fırça ile aldığınızda yayılıyor ve şeffaflaşıyor. Aslında şeffaf bir pudra hatta bu.

laura mercier makyaj sabitleyici setting powder pudra kozmetik makyaj

Yukarıdaki fotoda parmağımla direk bastırdığım için bu kadar beyaz gözüküyor rengi, korkutmasın sizi ;)

Ben Justmakeup'tan öğrendiğim şu siteden aldım bu ürünü. Fiyatı 30, Mayıs ayından beri aralıksız olarak kullanıyorum, henüz en ufak bir bitme sinyali göstermedi, durumu resimde gördüğünüz gibi.

11 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Yazın cilt yağlanması katlanıyor resmen,güzel bir ürüne benziyor,performansı nasıl,kaç saat dayanıyor yağlanmaya karşı canım?

admin dedi ki...

ebvata'cım, sabah fullmakyaj üzerine sürdüğümde akşama dek idare ediyor. günü devam ettireceksem 5-6 gibi tekrar sadece bununla tazeleme yapıyorum.

ki şunu belirteyim inanılmaz yağlı bir cildim var :)

ben de sana birşey soracaktım, sen enfes bir kırmızı far kullanmıştın, bulamadım neydi onun adı :)

Adsız dedi ki...

Tam benim ihtiyacım olan bir ürün.. Peki cildi kurutuyormu, benim cildim karma, yani fazla yağlı sayılmaz. Ama makyajın yazın daha dayanıklı olması için böyle bir ürüne ihtiyacım vardı.

ebvatathemua dedi ki...

Vayy,bu kadar uzun dayanmasına bayıldım,daha yeni MAC loose powder aldım,tüh pressed ürünleri ben de tercih ediyorum her zaman pratiklik açısından.Bitince aklımda bu ürün.

Kırmızı far,sanırım
Danger Zone'u diyorsun.
Mineral far o koleksiyon ürünüydü,şimdi mağazaların zulalarında belki vardır ya da
E-Bay'de falan olabilir.O tarz bir şey gelirse gene sana haber veririm canım :)

defev dedi ki...

Irazcım ben de bu üründen alayım diyordum ama kararsız kaldım.Orlanenin benzer bir ürünü var, indirimde 29 TL. Ama ben o markayı hiç bilmiyorum:-( 54,5 TL. me kıyayım mı sence?

admin dedi ki...

defevcim, şimdi objektif yorum istiyorsan şunu diyeyim, bu ürün muhteşem! ve çook uzun süre gidiyor benimki hala bitme emaresi bile göstermedi. gözaltı kapatıcısı, fondoten renkli nemlendirici herşeyi set ediyor!

orlane'in bahsettigin urununu denemedim ama eger ucuz birseyler ariyorsan strawberry'de bir arama yap derim, bazi markalarda uygun fiyatli setting powder'lar olabilir.

Özge dedi ki...

Merhaba,

Makyaj yapmaya başladık, nemlendiriciyi sürdük, gözlere kapatıcı, cilde fondöten sürdük. Şimdi bunların üstünden hafif bir pudra ve allık sürme aşamasına geldik. Setting powder'ı hangi aşamada sürmek uygun olur? Mesela allık üstünden sürsem allığı da set eder mi? Ya da fondötenin üstünden pudra geçtiğim halde, bir de setting sürmem gerekir mi? Birinden birini sürmem yeterli olur mu? Bu arada şu anda Strawberry de 60 tl bu ürünün fiyatı.

admin dedi ki...

Özge, setting powder kapatıcı ve fondöten üzerine sürülür genelde. Fondöten üzerine renkli pudra yerine setting powder geç yani, daha doğal olur. Evet allığı da set edebilirsin.

gönül dedi ki...

ben fondöten kullanmıyorum, bazen mineral pudra kullanıyorum, pudranın üzerine olur mu bu ürün?

ÖzNuR dedi ki...

www.kissandmakeupny.com'da kargo takipli mi acaba ?

admin dedi ki...

Öznür, hayır değil first class ile geliyor.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.