22.07.2009

Saç Bakımı {Body Shop Ürünleri ile}

Saç bakımı, nasıl saç bakımı yapılır konularıyla ilgili çok fazla soru almaya başladım.

Aslında ben saçlarıyla deli gibi uğraşan bir tip değilim. Bu yüzden saç bakımıyla ilgili en çok dikkat ettiğim nokta, sağlıklı beslenme!

{B vitamini, demir eksikliği veya troid’de fonksiyon bozuklukları gibi konular saç dökülmesine sebep olabiliyor, bu tarz bir durumunuz varsa vakit kaybetmeden bir uzmana gözükün!}

Bunun dışında, kullandığım saç bakım ürünlerinde pek pahalıya kaçmıyorum çünkü saç ürünlerini çok çabuk bitiriyorum. Sıcak memlekette yaşayıp zırt pırt saç yıkayınca gırla gidiyor şampuanlar!

Saç Bakımı yazılarını birkaç seri halinde yapacağım, bugünün yazısı Body Shop saç bakım ürünleriyle ilgili.

Standart şampuanlar saçlarınızda yanma yapıyorsa bir an evvel daha az kötü madde içeren şampuanlara yönelmenizde fayda var {bence iyi şampuan diye bir şey yok, daha iyi, daha kötü ayrımı var sadece, aslında hepsi zararlı!}.

Body Shop’un saç bakım ürünlerinde ben tam aradığımı buldum. Rahatsız edici kokuları yok, yağlanmayı minimuma indiriyorlar ve gözle görülür bir fark sağlıyor ürünleri düzenli kullanımda. Benim saçlarım sık yağlanan, ince telli cinsten. Gelelim Body Shop’tan kullandığım saç bakım ürünlerine:


body shop sac bakimi sac bakim urunleri nasil sac bakilir makyaj kozmetik blogu


1. Nettle Oil Balance Shampoo: Bu şampuan adından da anlaşılabileceği gibi ısırgan otu özlü. Zaten ısırgan otunun her şeye şifa olduğu bir gerçek! Şampuan renksiz ve rahatsız edici kokusu olmayan bir ürün. Öyle saçlarınızı deli gibi köpürtmesini beklemeyin, köpürtmüyor! Fakat düzenli kullandığınızda saçları yumuşacık, elektriksiz ve YAĞLANMAYA DAHA AZ MEYİLLİ hale getiriyor! Bu bağlamda cidden aradığım bir üründü kendisi ve çok memnunum. Yağlanma problemi olanlara tavsiye ederim.

2. Nettle Oil Balance Conditioner: Bu da ısırgan otu serisinin saç kremi. Beyaz renkte, kokusu şampuanla aynı. Bu ürünü sadece saçlarımın uçlarına kullanıyorum. {Saç kremini sakın saç diplerinize değdirmeyin! Yoksa dökülmeye sebep olabilirsiniz!}

3. Poppy Seed Oil Reviving Mask: Bu bir saç maskesi ve haşhaş tohumu yağından yapılmış. İsminden ürkmeyin, çok güzel bir ürün. İçinde Omega 6 ve 9 yağ asitleri olduğu belirtilmiş. Bu maskeyi temiz, suyu alınmış, hafif nemli saçlara uyguluyorum. Yıpranmış ve cansız saçlara çok iyi geliyor, benim sadece saçlarımın ucu tiftikleştiğinden oralara uyguluyorum. Saç dökülme problemi olan eşim de bu ürünü severek kullanıyor.

Body Shop Saç Bakım ürünleri şimdilik bu kadar! Başka markaları incelemeye ilerleyen günlerde devam edeceğiz.

10 yorum:

idil dedi ki...

bende bu seriyi kullanmıstım , sonra bitince almaya üsendim en yakın marketten baska bir sampuan aldım hatırlattıgın süper oldu ya bu seriyi cok begeniyordum ben.
bence süper bir seri

Tugba dedi ki...

Benim bildiğim şampuanın fazla köpürmemesi gerekiyor. Ne kadar çok köpürüse o kadar çok deterjan içeriyormuş. Bir de 2si 1 aradalardaki şampuan ve saç kremi birbirini nötrlüyormuş ayrı kullanmak gerekirmiş.

Aslında yazını okuyunca ısırgan otu sabunu falan mı kullansam diye düşünmeye başladım tam da şampuanım bitmek üzere..

admin dedi ki...

idil, ben çok memnun kaldım, hiç ağırlık vermiyorlar saçlarıma ve yağlanma problemini azalttı bende.

melusina, ısırgan otu sabunlarından aldım ben bildiğin aktardan. ama saçlarım uzun olduğu için iyi sonuç vermedi tiftik tiftik oldum. bu yüzden sadece vücudumda kullanmaya karar verdim..

hevesli bardak dedi ki...

şampuanla saç kremi benim bildiğim birbirini nötrlemez (o ne demek ki?), ama saç kreminin saç diplerine değdirilmemesi gerekir. gözenekleri tıkayıp saç derisinin sağlıksızlaşmasına, saçların dökülmesine sebep oluyor çünkü. o yüzden kullanılmaması gerekir diye biliyorum.

ben de body shop'ın zeytinyağlı şampuanını kullanıyordum. saçlarıma ekstra bir katkısı olmadı ama hep yumuşak kalmasını sağladı, kabarmasını da biraz azalttı ama öyle parlaklık filan göremedim. tresan ısırgan otu şampuanına geri döndüm sonra (:

admin dedi ki...

hevesli bardak, tresan'dan memnunmusun? saçların yağlı mıydı bir de?

aklımda olsun ondan soruyorum :)

hevesli bardak dedi ki...

Saçlarım çok yağlı değil, yani şöyle ölçü vereyim o diplerdeki yağlanma görüntüsü 2.5-3 günde ortaya çıkıyor (: Tresan bu yağlanma rejimine etki etmedi, ama saçlarımın dökülmesini önemli ölçüde azalttı. "Nazikçe temizliyor" diyebilirim ayrıca. Body Shop zeytinyağlı şampuanın görüntüsünü vermiyor, azıcık kabartıyor saçlarımı ama saç toniği diye bir şey çıkarmışlar, onu kullandığımda hem parlak, hem kabarmayan, hem de sağlıklı görünen (böyle daha yoğun) saçlarım oluyor. Şimdilik bu ikisinden memnunum.

Ne dertliymişim ben de bir dokun bin ah işit oldu (:

admin dedi ki...

hevesli bardak, hmm güzelmiş ama beni kesmez sanırım, zira ben aynı gün akşama saç dipleri "yağır" olan bir insanım :)

ama aklımda dursun sağol detaylı yorumların için :)

Unknown dedi ki...

merhaba,bu haşhaşlı maskeyi ne kadar sıklıkta kullanıyorsun acaba.ve ne kadar bekletiyorsun.bana kirli veya temiz saç farketmez ve bakımdan sonra şampuan sürmem gerektiği söylendi.bunu çok doğru bulmadım.ürünü bugün aldım ama satıcının dediği şekilde kullanmayı düşünmüyorum.

admin dedi ki...

tugba, ben bu maskeyi durulamıyorum, doğru mu bilmiyorum ama nemli saçın uçlarına sürüyorum ve durulamıyorum, haftada bir kez kullanıyorum şu sıralar.

eşim banyoya girmeden evvel sürüp bekletip sonra duruluyor, memnunuz yani farklı şekillerde de kullansak :)

Unknown dedi ki...

anladım canım .bu satıcaların bazıları burunlarından kıl aldırmıyo .yüzüne bile bakmıyorlar.hem para ver hemde ilgi görme bu ne biçim iş.soru sorarsın burun ucuyla cvp verirler.insanı markadan bile soğutuyorlar.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.