15.07.2009

Makyaj Çantam Okur Anketi Sonuçları




Sevgili Okurlar,

Makyaj Çantam 1. Geleneksel Okur Anketi’ne katıldığınız için çok teşekkürler! Tamı tamına 170 kişi üşenmemiş, anketimi doldurmuş, harikasınız!

Öncelikle şöyle genel olarak sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum:

-Makyaj Çantam okurlarının %51’i İstanbul’da ve %12’si İzmir’de ikamet ediyor! %5’i yurt dışından, %32’si ise Anadolu’nun diğer şehirlerinden katılıyor aramıza.

-%45 ile, en çok 24-30 yaş arası okurlar başı çekiyor. Ardından; 18-24 yaş arası okurlar ve 0-18 yaş aralığı geliyor. Anketi dolduran 40 yaş üstü kimse yok.

-Katılımcıların %95’i Makyaj Çantam’ı düzenli olarak takip ediyor. Katılan okurların %55’i Makyaj Çantam’ı üç aydır takip ediyor.

-Okurların büyük bir çoğunluğu, blogu, başka bloglarda verilen linklerle keşfetmiş. Katılan okurların %21’i ise google aramalarıyla siteye gelmiş.

-%90’lık bir okuyucu dilimini, sitedeki makale sıklığı tatmin ediyor. %4’lük bir orandaki okurlarınsa siteyle ilgili önerileri var. %75’i site tasarımını beğeniyor.

-En çok hangi konuları okumak istersiniz sorusuna, %81’le “kozmetik/makyaj ürün değerlendirmeleri” cevabı başı çekiyor. Online Alışveriş konusu da bu kesim tarafından okunmak istiyor. %17’lik bir grupsa moda ve stil haberleri okumak istiyor.

-Katılımcıların %66’sı sitede konuk yazar görmek istiyor, %80’i ürün satılırsa “alırım” diyor ve %82’si sitedeki makalelerin, onları gereksiz ürün almaktan kurtardığını söylüyor.

-Anketi İzmir’den dolduran 17 kişi var. 5 kişi, ücretsiz makyaj workshop etkinliğine KATILMAM diyor, 12 kişi ise KATILIRIM diyor! {Sevgili 12 kişilik grup, diğer blogger’larla da görüşüp, Ekim ayında bir uygulamaya ne dersiniz? Evet diyenler bu post’a yorum dönsün ;) }

İşte sonuçlar böyle, ne düşünüyorsunuz? Ben çok mutlu oldum böyle feedback almaktan!

3 yorum:

idil dedi ki...

evet,evet,evettt=)

Aphraell dedi ki...

Eveeeeeeeeeeet! :)

Hacer Sayıner dedi ki...

Ebeeeeeeeeeettttttt = )

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.