8.07.2009

L’Oreal Telescopic Explosion Mascara {Rimel} Ürün Yorumu

L’Oreal Paris’in yeni çıkardığı bu rimelini denemek için zıplıyordum resmen ve sonunda geçen ay kendisini kullanmaya başladım. Son dönemlerde gördüğünüz gibi blogda rimel yazıları çığrından çıktı zaten :) Bugünkü rimelimiz, L’Oreal Telescopic Explosion.

loreal_telescopic_mascara

Ben bu rimeli ilk kez Salma Hayek’li tanıtım reklamlarında görmüştüm, e kadında zaten kaş göz yerinde, rimel ne değiştirir ki diye düşünmüştüm içimden ne yalan söyleyeyim! Ama öyle değilmiş, bu rimel gerçekten farklı. Önce bir yakından bakalım:

Şok oldunuz değil mi, bu nasıl fırça! Evet, ilk gördüğümde ben de gözlerimi börtleterek bu fırçayı algılamaya çalıştım ve neden böyle bir fırça kullandıklarına şaşmıştım!

Ehem, kullandıktan sonra bir güzel mor oldum ve bu lafları yuttum.

Sizi bilmem ama, aşağıda çıplak gözümden de göreceğiniz gibi benim göz pınarına yakın bölgedeki kirpiklerim incecik ve kısacık. Bu bölgeye hiçbir rimelin fırçalarını sokamadığımdan sinir olup bu kirpikleri likit eye-liner’ la boyuyordum – ciddiyim! Efenim L’Oreal Telescopic Mascara’yla böyle bir sorun yok. O ufacık tuhaf fırçayla bir güzel en minik kirpikleri bile boyayabiliyorsunuz.

Sürerken ilk kullanımda el bu tarz bir fırçaya alışık olmadığından saçmalayabiliyor, aldırmayın. İlk sürdüğümde sürmeyi beceremediğimi sanmış ve gereğinden fazla rimel sürmüştüm. Birkaç kez kullandıktan sonra eliniz o fırçaya alışıyor. Bu fırçayla klasik rimel sürüş modunda rimel sürebilir veya benim yaptığım gibi dikey tutarak kullanabilirsiniz {bana öylesi daha kolay geldi!}.

Aşağıdaki fotolar sırayla rimelden öncesi ve sonrası. Fotodaki gözümde kirpik kıvırıcı bilerek kullanmadım, yanıltmasın diye. Gözümde sadece üsrt kirpiklerde tek kat rimel var. Kapatıcı sürmeye de üşendiğimden gözlerimin etrafını blurladım idare edin :P

ciplak_goz

loreal_telescopic_mascara_uygulamasi

Gördüğünüz gibi sonuç gayet güzel, çıplak makyajsız gözde bile. Siyah göz kalemi göz içine ve dışına çekildiğinde bence kirpikler çook daha dolgun görünecektir.

Artıları

- En minik kirpikleri bile tutabilmesi
- Kalıcı olması
- Kirpikleri ciddi şekilde UZATMASI ve irileştirmesi {bu ürün gerçekten vaad ettiği şeyi size veren bir rimel. Sürüp de ‘benim kirpiklerimi uzatmadı’ diyemez kimse bence!}
-Waterproof olmaması {evet bu benim için bir artı, nefret ediyorum waterproof rimelleri çıkartmaktan!}

Eksileri (Yok ki!)

Genel olarak ürünün bence hiçbir eksisi yok, ancak farklı yapıda olduğu için alışana kadar biraz deneme yapmak gerekiyor. Fırçası farklı olduğundan alışana kadar sürerken topak olabiliyor. Bu durumu düzeltmek için bir adet mascara fırçasıyla kuruduktan sonra fazlalıklar atılabilir. Yukarıdaki fotoda benim sürme hatamdan dolayı ufak topaklar var gördüğünüz gibi.

Sonuç & Kimlere Tavsiye Edebilirim ?

Ürünün performansı gerçekten çok güzel, tüm vaadlerini yerine getiriyor, rimel konseptine yenilikçi bir yaklaşım sunmuş {Givenchy'nin benzer rimelini saymıyorum, onun fiyatı bana göre fazla}. L'Oreal Telescopic Maskara'nın fiyatı piyasa 20 ila 35 TL arası değişiyor, alacağınız yere bağlı, internette çok farklı fiyatlar var. Genel olarak ben bu ürünü beğendim.

Kirpiklerim deli gibi uzun görünsün, havalı olsun, buğulu bakışlar yaratayım diyenlere ve benim gibi kirpikleri (veya gözleri) {benim gözlerim hayvan gibi sadece kirpiklerim minik!} ufak olup da rimel fırçalarını gözüne sokmak suretiyle ufak kirpiklere ulaşmaya çalışanlar bu rimele bayılacaktır! Zira ben bunun fırçası sayesinde artık en ufak kirpiğime kadar ulaşıyorum.

Makyaj Çantam İzmir'den bildirdi, teşekkürler! Başka bir rimel yazısında görüşmek üzere, esen kalın sevgili okurlar! :)

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Loreal in düzenlediği yarışma sonucunda bana bu rimel gönderildi önce kutuyu açtığımda u ufacık fırça beni karşılayınca bi şok yaşadım 'Acaba fırçanın geri kalanı kırılıp içindemi kaldı' diye düşündüm...:D ama sonradan ne cahilim be dedim kendime... Gerçekten müthiş 6 tane rimelim var ama Loreal elime düştü düşeli diğer 5 ini rafa kaldırdım ..:D:D

admin dedi ki...

gökçe, gerçekten çok güzel bir rimel, ben de memnun kaldım çok ;)

Adsız dedi ki...

Mayeblline Colossal rimeli kardeşimin gözünde gördüğümden ebridir başka birşeye bakamaz oldum. gerçi onun kirpikleri kaşına değer zaten ama yine de öyle güzel ve kuvevtli idi kiii. Bi görsen Iraz yaaa.... :)

rusi dedi ki...

ya çok iyi bir rimel çok kısa kirpiklerim yok ama kıvrık değiller uğraşıp sürdüğümde takma kirpik sürmüş gibi oluyorum ama sürmeyi beceremiyor çok zorlanıyorum birde topaklanma sorunu çok fazla ama tavsiyeni dinleyip başka fırçayla deneyeceğim...bu arada mineral ürün kullanıyomusun kullanıyosan mineral fondoten ile ilgili bilgi verirsen çok sevinirim..:)

hevesli bardak dedi ki...

Nasıl kokuyor peki? Daha bir tane bile kötü kokmayan rimel görmedim ben, ama bugün maybelline galiba collosal diye tombalak sarı ambalajda bi rimel denedim güzel kokuyordu. Onu alıcam ben, gerisi hikaye. Kozmetik sektörü beni ciddiye alsın, rezalet kokmayan rimel yapsın.

gul dedi ki...

bende yeni rimel alacağım ama kararsızım.bu zamana kadar maybelline rimel kullandım ve memnundum. maybellineye satmadan önce loreal volissimus x5 kullanmıştım ondanda çok memnundum.benim kirpiklerim pek kısa değil normal boyda. ben dolgun ve uzun olmasını istiyorum. sizce 1- loreal volissimusx5 mi alayım (yanlış yazmış olabilirim)
2- maybelline colossolumu deneyeyim
3-yoksa senin tavsiyene uyup loreal telescopic explosion mu alayım...
offf çok uzattım dimi.tavsiyelerinizi bekliyorum

admin dedi ki...

kozmo'cum hoşgeldin, colossal mıdır nedir:) onu denemedim, şu sıralar rimel patlaması yaşıyorum onu almayı erteledim artık ;)

ruşi, rimeli önce tek kat uygula. ondan sonra bir kaş/kirpik fırçası yardımıyla kirpiklerini tara böylece rimelin fazlalıkları gidiyor. ikinci katı süreceksen de bu işlemden sonra sür süper oluyor:)

maalesef mineral ürün deneyimim pek yok! açıkçası bu yüzden de yazı yazmaktan kaçınıyorum kullanmadığım için.

hevesli bardak, şimdi senin için açıp burnuma sokmak suretiyle yeniden kokladım :D öyle açtığında, sürerken bariz bir koku gelmedi bana, kokusuz gibi. ama fırçayı burun deliklerime neredeyse sokunca, varla yok arası bir mürekkep kokumsutrak birşey geldi. genel olarak rahatsız edici değil bence ama sen yine de bir parfümeride deneyerek test et ;)

gül, zor bir karar gerçekten, colossal mıdır nedir onu ben hiç denemedim ama baksana arkadaşlar çok methetmiş istersen sen al dene yorumlarını bizle paylaş yayınlayalım yazı olarak :)

bu gibi durumlarda benim tavsiyem bildiğin üründen şaşmamak. daha önce bir ürün kullandıysan ve memnunsan yine ondan devam et bence.

telescopic enfes bir rimel ama fırçaya alışmak biraz zor olabiliyor, parfümeride tester isteyerek bir bak istersen elin fırçaya alışacak mı, ne dersin.

Adsız dedi ki...

Ben de lorealin şu kolejeni denedim,kirpiklerim hem kısa hem de rengi açık,bööle takma kirpik takmış gibi oldum.:)çok memnun kaldım.tavsiye ederim.burada bahsettiğinizi denemedim...

admin dedi ki...

Adsız, kolajen rimeli denemedim ama aklımda olsun, bu tarz takma kirpik etkili rimeller hoşuma gidiyooor :)

Adsız dedi ki...

eğer benim gibi kirpiklerinz kısa ve seyrekse şiddetle tavsiye edebileceğim bi maskaradır loreal Telescopic Explosion. dün aldım ama verdiğim paraya değdi gözlerime inanamadım :))

Prima Donna dedi ki...

Iraz merhaba,
geçenlerde maybelline define a lash rimelini denedim (şöyle bi kat ve uğraşmadan) inanamadım. müthiş bişey. aynen senin anlattığın gibi ayırıyor sertleştirmiyor en önemlisi upuzun yapıyor. karar vermeden önce "makyaj çantam" ı kurcalayayım dedim:) bu rimel de plastik yeni nesil rimellerden anladığım kadarıyla. şimdi ikisinin arasında kaldım. benim ulaşamadığım kısalıkta kirpiğim yok. sadece uzun çok çok uzun:) ve koyulaşmış kirpikler istiyorum. ne dersin maybelline daha ucuz ama bu ona fark atarsa bunu alıcam hangisini önerirsin? upuzun kirpikler uğruna upuzun bi yorum yazdım kusura bakma:) al de koşayım cumbula:)

admin dedi ki...

Hoşgeldin PrimaDonna, canım bu rimel uygulaması biraz zor ancak ama kesinlikle çok uzatıyor ancak hacim vermiyor, boyu arttırıyor yani.

Define a Lash'e göre bu biraz daha fazla uzatıyor ancak bunun uygulaması Define a lash'a göre çok daha zaman alıyor ve biraz zor, söyleyebileceklerim bunlar :)

Öpüyorum :)

Ayça.. dedi ki...

gerçekten çok güzel ve kullanışlıymış bn gerçekten çok beğendim..
bnm d aynı sorunum var...kirpiklerim çok uzun ve gürler ama göz pınarına yaklaştıkça kısalıyo ve beni hasta edio bu...gerçekten bunun yarıo olması çok hoşuma gitti..

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.