11.07.2009

Kötü Beslenme Cildimizi de Bozuyor!

Bugün farklı bir konuyla karşınızdayım. Ürün değerlendirmeyeceğim, zira mutfaktayken aklıma gelen şeyi sizle paylaşmak istedim.

Yüzlerce liralar verdiğiniz cilt bakım ürünlerini, en iyi makyaj malzemelerini, bakım kremlerini kullanıyorsunuz ama cildinizin akne/siyah nokta ve yağlanma problemi geçmiyor mu?

Bunun en önemli problemlerinden birinin beslenmeniz olduğu hiç aklınıza geldi mi?

Ben ideal kiloda bir insan değilim. Fakat oldum olası yediğim şeylere dikkat ederim.

Yağlı yiyecekler, gereğinden fazla yağla pişirilmiş sebzeler, fast food, katı yağlar, çikolatanın fazlası, abur-cubur niyetine yenen kuruyemiş, hazır meyve suları, bilumum hazır içecekler, meyveli sodalar, tereyağlı iskenderler, şerbetli tatlılar, kolalı içecekler, margarinle yapılmış bilumum hamur işleri, fazla alkol tüketimi, beyaz şeker ve yetersiz sıvı tüketimi!

İşte cildinizin baş düşmanları bunlar! Bunların hepsini tükettiğinizde cildinizde çıkacak aknelere zemin hazırlıyorsunuz! Yukarıda saydıklarımı hayatınızdan çıkarın!

Bunlarsız bir hayat olmaz ama, bunlar yerine; esmer şeker, zeytinyağı ve kepekli unla yapılmış ev mamülleri, bir yemek zeytinyağı ile pişirilen sebzeler, bol bol taze meyve, haşlanmış sebzeli makarnalar, meyvelerle yapacağınız şekersiz veya az şekerli tartlar, evde kendi üreteceğiniz limonatalar ve meyveleri tüketebilirsiniz!

Ben eve arada bir eşim için aldığım Dimes Premium'lar dışında asla hazır meyve suyu almıyorum. Kola, gazlı içecekler, meyveli sodalar, bin yılda bir yudum alırsam anca o, asla içmiyorum.

Ha yaz gününde canım soğuk şeyler istemiyor mu? Elbette istiyor!

Çaresini; kiraz, erik, vişne gibi mevsim meyvelerinin içine kattığım az esmer şekerle yaptığım yaz şerbetlerinde buluyorum!


Beyaz kirazlar {ne olduğunu hatırlayan var mı :) }, kırmızı erikler ve vişneler..

2 litre su, yarım su bardağı esmer toz şeker..


Meyveler pişene kadar kaynatıp, soğuyunca CAM şişelere doldurup, buzdolabına..

İçine bol bol buz...

Bakın bakalım sivilceler azalıyor mu azalmıyor mu?

;)

7 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Irazcım. Ben gençlik döneminde bile sivilce çıkarmamış bir cilde sahibim. Bunda genetik faktörün yanında beslenmeme dikkat etmemin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Hiç mi yemiyorum o cıs yiyeceklerden? Yiyorum ama sonrasında mutlaka dengeliyorum. Üstüste çok yedikçe vücut içerdeki memnuniyetsizliği dışarıya kusuyor.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Bende de bir tane bile sivilce yoktur ne kola ne de benzeri içecekleri içmiyorum yıllardır. en güzeli doğal olanlar. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Ben çok kötü besleniyorum, hem de çok kötü.. :(

Adsız dedi ki...

Meyvelerin kendilerini atarak içindeki vücuda çok gerekli olan posayı lifleri de atıyorsunuz. Kaynatarak içindeki yararlı protein ve enzimleri öldürüyorsunuz. Şeker katmak da cabası :)
Onun yerine smoothie öneririm. İki üç farklı meyve seçip, biraz ıspanak ekleyip(tadını hiç değiştirmiyor), keten kenevir tohumu gibi yararlı olan ama normalde kaşık kaşık yenmeyecek şeylerle beraber blender'da karıştırıp besinlerin değerinden hiçbirşey kaybetmeden mis gibi soğuk soğuk içiyorsunuz. Şu sitede bir sürü farklı tarif var. Yapması en fazla beş dakika alıyor.

http://allrecipes.com/Recipes/Drinks/Smoothies/Main.aspx

Meyvenin liflerini de aldığınızdan dolayı oldukça uzun süre tok tutuyor. Hatta pek çok insan kahvaltı olarak smoothie içiyor. İçinde yeteri kadar doğal şeker olan meyveler kullanırsanız asla şeker katmaya da gerek olmuyor. Paylaşayım istedim sadece.

Başak

idil dedi ki...

nekadar güzel.. kilom normalin daima altındadır sorun cekmem hic bir sekilde... ama! cildim sürekli bozuluyor,ve düzeltmeye calısıyorum hala izlerini.. köpeklerimi cok öpmem,asırı sigara icmem.. ve beslenme! sekerler,cikolatalar,dünyada en sevidigim seyin tereyag olması,hertürlü icecek,bol bol tatlılar,alkol,yetersiz sıvı tüketimi,asitli güzelliiim icecekler.. diye gider benım bu listem :(bu yaptıgın seyi deniyicem zevkle=)tam ihtiyacim war:/

admin dedi ki...

beetlejuice, ben de regl dönemleri dışında aburcubur yemiyorum. ama o dönemlerde bitter çikolata canım çok çekiyor, sadece o zaman yiyorum :))

esin, kola çok korkunç bir şey. ben içene saldırıyorum artık içme diye alıyorum elinden :))

justmakeup, hemen bu alışkanlığından kurtul! tamam kurtulmak çok ani olur ama en azından aburcubur yemeyi birak! bile bile zarar çünkü :((

başak, merhaba. ondan ben neredeyse her akşam yapıyorum :D şeker eklemeden, bool buz, çilek karadut,şeftali, keten tohumu ne bulursam koyuyorum içine. gerçekten yaz günlerinde harika oluyor, önerilerin için çok teşekkürler, mm ıspanak denememiştim, onu da deneyeyim!

bu şerbetimsi şeyi değişiklik olsun diye yaptım bu kez, gün
bu yaptığımda taneleri atmadım, onları dondurdum, dondurma niyetine çıkarıp yiyoruz ayrıca ;) bunu hazır meyve suyuna alternatif olsun diye yaptım.. (eşim hazırcı da, onu vazgeçirmeye çalışıyorum..)

idil, bir yerden dur demeye başlamak gerekiyor.. kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 25 civarındayım ve maalesef artık dikkat etmek gerekiyor her şeye.. :(

Pinky dedi ki...

bayılırım kiraz,erik ve vişne üçlüsüne. içine azıcıkta tarçın attığında enfes olur.ellerine sağlık :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.