29.07.2009

İri gözler ve dudaklar için yapılabilecekler..

[Image via: celebritybeautybuzz.com]


Makyaj meraklıları, Kim Kardashian'ın makyaj stilini genellikle çok beğenir. Ben genellikle bu hatunun makyajlarını çok beğeniyorum. Hafif iddialı da olsa kesinlikle çok başarılı bence.

Geçenlerde ince dudaklı bir arkadaşım dudakları dolgun göstermek için neler yapabilirim, diye sormuştu.

Açıkçası profesyonel değilim ama benim önerilerim şunlar:

İri dudaklar için:

- İnce dudaklılar koyu renklerden mümkün mertebede kaçınmalı, koyu renk dikkati dudağa odakladığından iyice ince gözükebilir dudaklar. Yerine, natürel ve toprak tonlarını tercih etmeliler.

- Kesinlikle koyu renk ruj sürülmesi gerekiyorsa {neden gereksin yahu!} mutlaka kalemle çerçeveleyin.

- Dudakların çevresini ten renginde veya oldukça nötr/ölü bir renkte kalemle çerçevelemek, dudak görünümünü bir pay büyütür.

- Çekilen çerçevenin içinde kalarak ten rengi bir ruj sürülmeli.

- Daha sonra sürülen rujun üzerine yine şeffaf bir parlatıcı, fırça ucuyla dudak çevresine, ve ortalarına sürülmeli. {parlatıcıyı tüm dudağa yaymaktansa bu yöntemi kullanmak daha dolgun gösteriyor dudakları - trust me i'm a doctor! :P :) }

İri gözler için:

Kim ablanınki gibi iri iri gözlerim {bu sene iri gözler yine moda! efekti} olsun diyorsanız, yapmanız gereken üç ana adım var!

- Mutlaka ama mutlaka bolca siyah göz kalemi kullanın. Üst kirpik ve alt kirpik diplerine!

- Mutlaka bu göz kalemini dağıtabileceğiniz (smoke efekti) bir fırça edinin! Kötü makyaj yoktur, kötü fırça vardır!

- Birkaç kat rimel sürün ve rimelinizin fazlasını almayı unutmayın!

- Daha da iri gözüksün derseniz alt göz içine ten rengi veya beyaz kalem de uygulayabilirsiniz!

- Far meselesi size kalmış, sadece bu dediklerimi yaparak bile iri gözler elde edebilirsiniz çünkü.


İşte birkaç basit öneri, ne dersiniz, siz de katılıyor musunuz fikirlerime? Önerileriniz var mı?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kesinlikle halısın..test edildi onaylandı..ipuçlarının hepsi işe yarıyor..benim gözlerm zaten büyük ama ben yine de içine beyaz kalem çekerim çok hoşuma gittiği için..

Adsız dedi ki...

İri gözler için verdiğin simsiyah dumanlı makyaj yöntemi aslında youtube'da izlediğim bütün make up artistlerinin dedikleri yaptıkları şeyler ile zıtlaşıyor. Pixiwoo bir vidyosunda özellikle bir gözünü küçük gösterecek diğerini büyük gösterecek şekilde bir makyaj yapmıştı. Fark çok bariz bir şekilde belli oluyordu. Küçük gösteren makyaj ile aynı bu resimde ve senin anlattığınki gibi siyah ağırlıklı bol kalemli bir makyajdı. Gerçekten küçük gösteriyordu. Herkesin tecrübesi farklı tabi ama koyu renkler, özellikle siyah renk kullanıldığı bölgeyi her zaman daha küçük gösterir... o yüzden iri dudaklar için açık renk tavsiye edilir aynı senin de yazdığın gibi :))) iki örnek birbirini pek tutmuyor yani...

Gülay

admin dedi ki...

Gülay merhaba,

Açıkçası ben kendi deneyimlerimi yazıyorum. Benim göz yapım çok yuvarlak, yaptığım makyaj örneklerinden de görebilirsin.. Bu yöntemlerle resmen şekillendirip irileştiriyorum..

Ve profesyonel değilim ;)

Adsız dedi ki...

benim tam istediğim göz makyajı.ama bi türlü beceremiyorum :) altada üstede siyah sürüyorum ama olmuyor olmuyor :D
böyle siyah göz makyajı hafif bir allık ve ruj tam yapmak istediğim makyaj hem çok hafif hem güzel ama olmuyor gözlerim böyle işte :D

Adsız dedi ki...

Benim gözlerim iri ve küçük gözükmesini istemiyorum ben gözlerimden memnumum ve makyaj konusunda da yetenekliyim her zaman kendime yakışanı yapmışımdır.Bence herkes kendine yakışan makyajı yapmalı bir çok kişi gözlerimin üstüne kalem sürmememi söyledi (iriliğinden dolayı) ama ben sürdüğümde herkes o makyajı daha çok beğendi.Gözlerimin içine kalem sürmüyorum altına kirpik diplerine çok az ve bitimine doğru daha yoğun üstüne ise kalem çekiyorum.Arkadaşımın da gözleri küçük göz şekline göre gözlerinin üstüne kalem çekmesi lazım yani söylenenler ama bu ona hiç yakışmıyor.Ve makyaj görerek okuyarak duyarak öğrenilmez yaparak öğrenilir sürekli denerseniz yapabileceğinizden eminim kendinize yakışan stili seçmenizi tavsiye ediyorum :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.