9.07.2009

Dermalogica Kızarıklık Giderici Krem {Sheer Tint Redness Relief SPF15}

Normalde o kadar hassas bir cilde sahip değilim ama bu kış maruz kaldığım yoğun soğuk ve ofisteki aşırı sıcak {sağolsun merkezi ısıtma sistemi} birleşince cildim biraz alarm vermeye başladı. Bu kışın bana hatırası zaman zaman burnumun sağında ve solunda peydah olmuş kırmızılıklar oldu. Sanki o bölge tahriş olmuşçasına deli gibi kızarıyordu bir ara.

İşte o zamanlar bu duruma çare ararken, Dermalogica’nın Sheer Tint Redness Relief SPF15 isimli ürününü keşfettim. Önce Strawberrynet.com’dan deneme boyunu aldım, memnun kalınca tam boya geçtim.

dermalogica_redness_relief

Bu ürünün özelliği, renk düzelten bir nemlendirici {correcting moisturizer} olması ve güneşten hassaslaşan ciltlere önerilmesi. SPF15 güneş koruma faktörü olan ürün, yüzde hassaslaşarak kırmızılaşan alanları hem iyileştiriyor hem de makyaj altına kullanıldığında renk tonunun maskelenmesini sağlıyor.

Rengi aşağıda gördüğünüz gibi bariz yeşil! İlk başta çok şaşırmıştım, insanın yüzüne tuhaf bir yeşil krem sürmesi gerçekten alışılmadık bir duygu:) ama kısa sürede sonuç aldığınızda çok işe yarıyor.

tint

Hassaslaşmış ciltler bunu tüm yüze de uygulayabilir ama ben öyle yapmadım. Cildimin geriye kalanı yağlı olup sadece burnumun etrafı hassaslaştığından, şikayetlerim geçene dek sadece o bölgeye kullandım bu kremi. Havalar ısınınca benim kızarıklıklar da geçti. Şu an sadece bazen kızarıklıklar oluştuğunda makyaj altına o bölgelere baz olarak kullanıyorum kendisini.

Artıları

-SPF15
-Hassaslaşan bölgeleri iyileştiriyor ve renklerini düzenliyor.
-Sorunlu bölgede rahatlama sağlıyor.
-Normal nemlendirici işlevini de görüyor.
-2 damlası yetebiliyor, krem çok uzun süre gidiyor.
-İçindeki özlerin çoğu doğal şeyler.

Eksileri

-Yok!

Nereden bulunur?

Dermalogica satan eczanelerden veya strawberrynet.com gibi sitelerden.

11 yorum:

tuguna dedi ki...

Dermalogica zaten harika bir marka. Ben de pek cok urununu bayila bayila kullaniyorum. Bunu hic denemedim, sanirim baska renkte olanlari da var bu urunun, cok emin degilim ama. Benim simdilik ihtiyacim olan bi sey degil ama gercekten hosmus.

Neslihan dedi ki...

Sevgili Iraz,

Konumuzdan bağımsız olarak sana bir soru!! E.L.F.'den ilk siparişimi mutluluklar eşliğinde verdim ve bana bir şipariş no yolladılar. Sen daha önceden onlardan alışveriş yaptığın için bilirsin diye sana soruyorum. Genelde hangi gönderi firmasıyla çalışıyolar?

ebvatathemua dedi ki...

Bu tam benlikmiş,kışın soğuktan kızarıklık,yazın sıcaktan kızarıklık..Denemem lazım hemen.
Teşekkürler paylaşımın için canım:))

hevesli bardak dedi ki...

Yara, sivilce vb lekelere iyi geliyor mu acaba, alıcam ona göre (:

idil dedi ki...

tek bir sorum var,yaglandırıyormu :)

admin dedi ki...

tuguna, dermalogica'nın şimdiye kadar kullandığım tüm ürünlerinden ben de çok memnun kaldım. her şey kaliteli çıktı aldığım, yavaş yavaş yer vereceğim blogda da. evet başka renkleri de var.

ness, eyeslipsface.co.uk gönderileri bildiğin PTT ile postacı tarafından, kargoya verildi maili geldikten sonra 4-10 gün içerisinde teslim ediliyor genelde. yalnız kayıtsız posta seçeneğiyle aldıysan evde teslim alacak biri olmaması halinde postacı kapıya bırakıp gidebilir bilgin olsun.

ebvata, rica ederim canım. baya güzel bir ürün, kızarıklıkları çözüyor gerçekten.

hevesli bardak, yara, ciddi akneler v.b. önemli durumlar. yanlış ürünler cilde zarar verebilir, bu durumda mutlaka bir dermatoloğa danışmak ve onun tavsiyelerine göre ürün kullanmak gerekli. kimi dermatologlar bu durumlarda bazen ev yapımı ilaçlar bile önerebiliyorlar. bana çok iyi gelen bir ürün senin akne problemini tetikleyebilir :( {biliyorum doktorunuza danışın mesajı çok sıkıcı bir cevap ama gerçekten önemli bir konu bu}

idil'cim benim cildim zaten yağlı, ekstra bir yağlandırma yapmadı bende. ama bu ürünü yazın pek kullanmıyorum o yüzden yazınki durumunu tam bilemiyor olabilirim.

eğer düşünürsen mutlaka dermalogica satan biryerden tester'ını al, dene öyle karar ver, ben öyle yaptım ;)

idil dedi ki...

tesekkür ederim=) benım cildim yagdan gözükmeyecek kıvamda oldugu icin=) ama böyle bir üründe bana süper olacagı icin hemen biyerden tester alıp deniyicem =)

Adsız dedi ki...

çilekteki fiyatını yzabilirmisin deneme boyunun

admin dedi ki...

Adsız, çilekte var mı bilmiyorum tek olarak, ben komple set ile almıştım, şuradaki ürünleri inceleyebilirsin:

http://tr.strawberrynet.com/skincare/dermalogica/

Adsız dedi ki...

deneme boyunun fiyatı nedir ve nerelerde bulabilirim kolayca ?

Adsız dedi ki...

deneme boyunu fiyatı nedir ve nerelerde rahatca bulabilirim her eczanede varmı ?

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.