8.05.2009

Yüz Kontürleme, Aydınlatıcı ve Allık Sürme ~ Nasıl Yapılır ?

Okuyucularımın çoğundan, allık sürmeden önce yüz kontürleme, allık sürümü ve aydınlatıcı kullanımıyla ilgili ne zamandır sorular alıyorum. Sevgili Eda'cım da dün sorunca, vakit ayırıp, bu konuyla ilgili sizlere yol gösterebileceğini düşündüğüm makyaj haritaları hazırladım.

Kullandığım fotoğrafları bilerek ünlülerden seçmedim, hiçbirimiz mükemmel değiliz, bu yüzden en azından uygulamamız gerçekçi olsun diye düşündüm :)

Kızlar öncelikle bu konuda hiçbir fikri olmayan okuyucuları düşünerek kısa bir açıklama yapayım.

{Şunu da lütfen göz önünde bulundurun, ben bir makyaj profesyoneli değilim. Burada anlattıklarım, tamamen kendi uydurduğum tanımlar ve kendi uygulamalarıma dayalıdır! Siz ille böyle yapacaksınız diye bir şey yok, ben sadece kendi deneyimlerimi paylaşıyorum, unutmayın!}

Yüz kontürleme nedir?

Yüz kontürleme, ten renginizden bir-iki ton koyu, tercihen MAT bir pudra/bronzer/MSF gibi bir ürün ve yüzünüze uygun bir fırça ile yüzünüzün hatlarını ortaya çıkartıp, genellikle daha zayıf göstermek amaçlı kullanılan bir makyaj tekniğidir. Genelde yuvarlak yüzlüler kullanır. Zayıf, kemikli bir yüzünüz varsa, ekstra vurguya ihtiyacınız yoksa, kontürleme tekniğini kullanmanıza gerek yoktur.

Yüz kontürleme nasıl uygulanır?

Yüz kontürleme, tercihen hafif açılı (kesik uçlu) bir allık fırçasıyla, veya düz uçlu bir pudra/yüz fırçasıyla uygulanabilir. Nasıl rahat ediyorsanız o şekilde bir fırça kullanmanız daha doğru olur. Benim yüzüm aşırı yuvarlak olduğu için, MAC 187 çakması olan INGLOT 27TG kullanıyorum, geniş geniş kontürlüyorum.

Rahat ettiğiniz, yüzünüzün boyutuna uygun bir fırça ile yüzünüze kemik yaratmak:) istediğimiz bölgelere, ten rengimizden bir-iki ton koyu bir bronzer/pudra yardımıyla güzelce çizgiler çekiyoruz. Kullandığımız ürünün MAT olması bence çok önemli. Zira parlak bir bronzer kullanırsanız yaptığınız bu işlemi çok belli edebilirsiniz. Benim gibi gizlice hile yapanlardansanız :) mat bir ürün kullanmanızı tavsiye ederim. Ben bu iş için MAC Mineralize Skinfinish Natural - Medium Dark isimli ürünü kullanıyorum. Kendisi benim ten rengimden iki ton koyu bir ürün, tam denk geliyor. Şuradan bu ürünü görebilirsiniz.

Ben yanaklarımı dişlerimin arasına çekip, oradan yanak kemiklerini takip ederek yüzü kontürlüyorum. Sonrasında da burnumun iki kenarını ve gerekli görürsem alnımın kenarlarına aynı işlemi tekrarlıyorum. Anlamadıysanız dertlenmeyin, aşağıdaki resimlerde açıkça göreceksiniz.

allık sürme yöntemleri yüz kontürleme aydınlatıcı nasıl kullanılır
Bu resimde yeşil bölümler, benim kontürlemeyi tercih ettiğim kısımlar. Çenemi de ortaya çıkarmak istediğim zamanlarda, aynı yukarıdaki resimde olduğu gibi, çenemin iki yanını da kontürlüyorum.

Aydınlatıcı nedir?

Aydınlatıcı ürünler, en temel olarak, yüzde öne çıkarmak, ışıltı vermek amacıyla kullandığımız, cilt tonumuzdan çok çok daha açık renkli, genellikle ışıltılı yapıda olan ürünlerdir.

Örnek olarak, Body Shop Radiance Stick, Benefit Georgia, MAC MSF'leri verebiliriz. Ben aydınlatıcı olarak, MAC Mineralize Eyeshadow Engaging Duo'nun light tarafını bile kullanıyorum :)

Aydınlatıcı nasıl uygulanır?

Aydınlatıcıları, yüzde ışıltı vermek istediğiniz noktalara, sık kıllı, düz uçlu bir fırçayla sürmeniz daha iyi sonuç verecektir. Ben bu iş için, INGLOT 24SS'in ufak tarafını kullanıyorum.

yüz kontürleme tekniği aydınlatıcı kullanımı allık sürümü
Son olarak, yukarıdaki iki resimde de, kontürleme ve aydınlatıcı uygulaması için kullanılabilecek alanları sizler için işaretledim. Resimleri tıklayarak büyütebilirsiniz.
Kişiden kişiye uygulama farklılık gösterebilir ama temel olarak bu fotoların size yol gösterebileceğini umuyorum.


Öneriler & eleştiriler için yorum bırakmayı unutmayın!
--
Images from sxc.hu: Stock Photos[1]; [2]

12 yorum:

bir demet feslegen dedi ki...

İşte budur..Örnek sorumluluk sahibi bir yazarsın sen Irazcımm :)
İnan çok faydalı oldu.. Terimleri de hiç bilmeyenlere göre anlatman çok iyi olmuş canım, ellerine sağlıkkk

Laçin Tenel dedi ki...

Kendi adıma önce bir teşekkür edeyim. Hiçbir yerde bu kadar detaylı ve uğraşılmış bir anlatım yoktu bu konuyla ilgili. Bu kadar vakit ayırmıyorum çoğu zaman ama ilk fırsatta deneyeceğim.

Shopaholic dedi ki...

Canım bir önceki yazın da bu yazın da süper faydalı olmuş. Böyle uzun ve açıklayıcı yazılarını okumaya bayılıyorum! Araştırmacı gazeteci gibisin maşallah :)

admin dedi ki...

eda'cım umarım işine yaramıştır canım, kendimce yol göstermeye çalıştım..

laçin'cim saol canım, ben bu yöntemi çok seviyorum, eh yanaklarım ay parçası gibi, mecburen ;)

shopaholic saol canım, beğenmene sevindim. hihi araştırmacı gazeteci, ne demessinn : ))))

JustMakeup dedi ki...

Yazı çok faydalı olmuş cnm ellerine sağlık! Çok anlaşılır olmuş herşey, su gibi okunuyor valla;)

Eleştirim tabiki yok ama önerim var. Böyle yazılara daha çok ağırlık ver ehehehe;)

xx

admin dedi ki...

@just makeup, evet ya böylece herkese iyi kötü bir yön göstermiş oluyoruz.

ya yazasım çok ama işte zamansızlık!!! sen de daha çok ağırlık ver bekliyorum makyaj resimleri :)

cecilia dedi ki...

gerçekten meraklandığım ilgilendiğim bir konuydu, paylaştığın için teşekkür ederim, resimler özellikle çok yardımcı oldu, sağol ;)

admin dedi ki...

cecilia işine yaramasına sevindim :)

Adsız dedi ki...

Gerçekten hiç bir yerde bu kadar detaylı bilgi yok. üstelik makyaj yapmayı bilmeyen ve malzemeleri çok fazla tanımayan ben ve benim gibi düşünenler için çok açıklayıcı bir yazı olmuş çok teşekkürler. Şimdi ben hazır sizi bulmuşken bazı sorular sormak istiyorum zaman ayırırsanız eğer.
öncelikle beyaz tenli (Bembeyaz desek daha doğru olur) ve yuvarlak yüzlü olduğumu belirtmek istiyorum, elmacık kemiklerim yanaklarımın arasında kaybolmuş :) ve cildimin yapısı ise karma*yağlı arası hafif sivilceli. Konturleme işlemi için kullanabileceğim aydınlatıcı ve mat bronzer için renk ve marka önerebilir misiniz lütfen.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

monet dedi ki...

Aydınlatıcı ne işe yarar merak ediyordum.YAbancı sitelere baktım ama insanın kendi dilinde yazılanları okuması daha anlaşılır kılıyor herşeyi.Kendi adıma verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Çok çok anlaşılır bir yazı

admin dedi ki...

Adsız merhaba, yorumun gözümden kaçmış kusura bakma.

Aslında MAC varsa bulunduğunuz ilde, oradaki ürün çeşitleri size gidecektir, mineralize skinfinish natural'lardan kontürleme için bakabilirsiniz, mineralize skinfinish'lerdense aydınlatma için.

monete, işinize yaramasına sevindim:), sevgiler..

Adsız dedi ki...

mat bronzrda yerli markalrdan önerin varmı yani servet ödemek istemiyorum baktım bir kaç markaya ama hiç biri içimi açmadı bide gündelik yaşmda kullanılırmı kontörleme

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.