20.05.2009

Body Shop Seaweed Matlaştırıcı Krem Ürün Yorumu

body_shop_seaweed_cream

Beni devamlı okuyanlar, meşhur yağlı cildimden artık haberdardır. Cildim o kadar yağlı ki, yüzümü temizleyip nemlendirdikten birkaç saat içinde suratım resmen zeytinyağı sürülmüş gibi ışıl ışıl olur.

Ne yazık ki “yağlı cilt nemlendirilmeye ihtiyaç duymaz” görüşüne ben pek katılmıyorum. Cilt yağlanabilir ama yağlı cildin de bence uygun bir nemlendiriciyle bakıma ihtiyacı vardır. Buradaki tek önemli nokta, matlaştıran, su bazlı ve yağsız bir nemlendirici kullanmak!

Benim yüzümün %90’ı deli gibi yağlı. Kuruyan sadece iki bölge var. Birincisi, dudaklarımın etrafındaki alan, ofisteki klimalardan çok fazla kuruyor. İkinci kuruyan kısım da, o kadar yağ noktacığı yapmalarına rağmen göz altlarım! Evet, manyak bir cildim var bir taraftan yağ kusarken diğer taraftan hafif de olsa bir kreme ihtiyaç duyuyor!

Ben bu yağlı cildime çareyi, gece-gündüz demeden, Shiseido Pureness Matifying nemlendiriciyi kullanıyorum ne zamandır. O kadar hafif, o kadar su bazlı bir ürün ki çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. O zaman eksisi ne diyeceksiniz? Tabi ki fiyatı! Yurtdışından Shiseido nemlendirici için bulabildiğim en iyi fiyat 55 lira oluyor, 50 ML’lik krem için. E ben 50 ML’lik kremi bir buçuk hadi zorlasam iki ayda bitiriyorum!!!

Bu yüzden Shisedio’ya alternatif, en azından onunla birlikte dönüşümlü kullanabileceğim başka bir günlük nemlendirici aramaya başladım. Tercihim elbette Dermalogica oldu ama onun da fiyatları Shiseido’dan yüksek olduğu için hiç yanaşmadım.

Geçenlerde Body Shop’ta Seaweed Mattifying Cream isimli ürünü gördüm ve inceledim. Yapısı aynı Shiseido’ya benziyordu. Hatta ondan daha bile ferah gibi geldi bana. Allahtan o gün hiç makyajım yoktu, hemen sürdüm tester’dan. Sonra Forum Bornova’da dolaşmaya devam ettim. Birkaç saatlik bir süreden sonra yüzümü kontrol ettim, ne yağlanma ne bir şey! Terleme dışında yüzümde hiçbir parlaklık yoktu. Sadece burnum artık yağdanlık olduğundan onda hafif parlama vardı ama artık onu da önemsemedim.

Body Shop’a koşarak gittim ve hemen seaweed kremi aldım :) Fiyatı 25 lira civarında birşeydi sanıyorum ama tam hatırlamıyorum bilen varsa yazabilir yorum olarak.

Aldığımdan beri bu kremi her gün yüz yıkama ve tonik merasiminden sonra, makyaj yapmadan önce baz olarak ve makyaj çıkardıktan sonra ferahlamak için kullanıyorum.

Artıları:

-Ekonomik! Ulaşması kolay!
-Yağlı ciltlerde parlama sorununu %90 çözüyor ve bunu cildi germeden, nemlendirerek yapıyor.
-İnanılmaz ferahlatıcı bir etkisi var. Özellikle yaz ayları için çok uygun!
-Cildimde herhangi bir iritasyon, akne v.b. gibi patlamalara sebep olmadı.
-Kayda değer eksisi yok, kesinlikle kurtarıcı bir ürün!

Eksileri:

-SPF (güneş koruması) yok! Ancak bunun bir de güneş korumalı olan versiyonu varmış, bulursam ona geçiş yapabilirim!
-Çok hafif bir kokusu var fakat benim çok hoşuma gitti. Yine de sevmeyenleri rahatsız edebilir.

Bir daha alır mıyım?

Kesinlikle! Hatta şu deneme boyu setlerden denk getirebilirsem tüm cilt bakım ürünlerini deneyip onlara terfi edebilirim belli olmaz!

9 yorum:

cetubi dedi ki...

sevgili ıraz, 2 senedir bu serini gunduz ve gece kremini kullaniyorum. cildim normal, t bölgem yagli ben de çok memnunum.
Bir de E vitaminli göz kremini kullandım o da gayet iyi geldi :D bakalim sana iyi gelicek mi?
sevgiler...

SaR dedi ki...

Canım duygularıma tercüman oldun resmen. Tüm ciltlerin neme ihtiyacı var. Güzel yazı :)

Unknown dedi ki...

söylediğin iyi oldu bunu:) benim de cildim aşırı yağlı. Vichy kullanıyodum sonra Nivea kullanmaya başladım, ikisi de kısa süreli de olsa matlık veriyor ama çok memnunum diyemem. Şimdi bunu da bi denicem.

gul dedi ki...

bende böyle bi ürün almak istiyodum.bende yağlı bir cilde sahibim. iyi bi tavsiye oldu deneyeceğim....

admin dedi ki...

@tubi, çok memnun kaldım şimdiden, dediğim gibi serinin devamını da düşünüyorum:))

@sar, kesinlikle:))

@missreds diary, şöyle söyleyeyim sabah sürünce öğleden sonraya dek parlama sorunu olmuyor. öğleden sonra yüzümü yıkayıp yeniliyorum:)

@gul, umarım beğenirsin sen de.

rosein dedi ki...

merhaba ıraz;
bu ürün şimdi 2 al 1 öde ye girmiş, ben de senin yorumlarını hatırladım görünce, gözenek küçültücüsü ile birlikte aldım. kokusu çok hoş. zaten böyle deniz esintili kokulardan hoşlanıyorum. nivea nın stay clear serisi var o da deniz kokulu uyumlu oldular =)

admin dedi ki...

rosein güle güle kullan canım :)

Arda dedi ki...

Nivea visage matlaştırıcı bakım kremini denediniz mi hanımefendi.Ben kullanıyorum memnunum. İçinde güneş koruması ve e vitamini var, tabi ne kadar güvenilir bilemiyorum.

admin dedi ki...

Arda, onu denemedim, görürsem alırım ama, teşekkürler paylaşım için.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.