6.04.2009

MAC Infatuating Rose "Cool Eyes" Far Paleti

Daha önce Derya'nın sayesinde hayatımda ilk kez MAC far kullanmıştım ve onun da dediği gibi MAC farlardan sonra hayatımda her şey alt üst oldu :)

MAC'in farlarını görüp, kalıcılığına ve renklerine hayran kaldıktan sonra bir daha elimdeki hiçbir markanın farlarını beğenmez oldum ve bu yüzden artık sadece MAC farlardan alıyorum.

Daha önce zaten iki adet MAC far paletim olmuştu, bu renkler temel makyajlarda beni gayet idare ediyordu. Elimdeki Body Shop farlar, kalite olarak hâlâ MAC'inkilere en yakın olanlar. Bu yüzden MAC'le Body Shop farlarımı kombin ederek hayatıma mutlu mesut devam ediyordum.

Elimdeki MAC renklerde tek eksik, pembe/mor tonlarıydı çünkü mor benim en sevdiğim renk! O kadar çok mor kıyafetim var ki anlatamam. Mor giydiğimde, o renk farlarım olmadığı için gri makyaj yapmaktan içime fenalık gelmişti :) Istanbul'da MAC'te Hello Kitty alışverişi yaparken çekmecelerin birinde eski koleksiyonlardan, sadece bir adet kalmış Infatuating Rose Cool Eyes paletini gördüm ve hemen inceledim! Tam da ihtiyacım olan, haftada en az iki-üç kez kullanacağım renkleri bir arada görünce, yurtdışından daha ucuzunu bulabileceğimi bilmeme rağmen, fiyatına bile aldırış etmeden alıverdim! Hovardalık yapmak güzel ama kredi kartlarını ödemek kötü oluyor, demedi demeyin! :)

Mac_Infatuating_Rose_cool_eyes_palette

Bu far paletinde altı adet süper renk var, kimisi hafif simli, kimisi mat. Renkler; Satisfy, Cavort, Bon Fete, Platonic, Feast ve Deep Feelings.

Bu palette benim en çok kullanacağım renkler bir arada olduğundan ve ben MAC farlara yeni başladığımdan tercih ettim.

Mac_Infatuating_Rose_cool_eyes_palette_swatch

Renkleri bilmeyip yeni öğrenen birisi için böyle menü halinde sunulmaları bence çok güzel :)

Uygulama:

Ben bu palet, light smokey (hafif buğulu) bir makyaj için tercih ediyorum. Platonic, Cavort ve Bon Fete ile göz kapağına renk veriyorum. Sonrasında moduma göre Feast veya Deep Feelings ile gözdeki gölgelendirmeyi (smoke) yapıyorum. Satisfy rengini ise kaş altına veya göz pınarına uyguluyorum. Bu renklerle beraber siyah bir göz kalemi yerine füme rengi, gri bir göz kalemini tercih ediyorum. Gerçekten çok yumuşatıyor insanın bakışlarını.

Fiyat:

Eğer bulabilirseniz, bu paletin Türkiye satış fiyatı 90 lira. Altı adet farı bir seferde aldığımdan bu fiyat bana batmadı ama göz göre göre kazıklanmayı istedim. Yurtdışından alsaydım 40-50 liraya mâl edebilirdim.

Yurtdışı fiyatları 30-35 $ arasında seyrediyor. Ebay'den, Brigettesboutique veya Allcosmeticswholesale sitesinden aratabilirsiniz.


{Not: Ben swatch'lama işinde pek başarılı değilim. Eğer bu far paletinin renklerini daha net görmek istiyorsanız şuraya ve şuraya ışınlanmanızı tavsiye ederim!}

2 yorum:

Shopaholic dedi ki...

Renkleri çok güzel, güle güle kullan :)

admin dedi ki...

saol shopaholic :))

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.