9.04.2009

Gittigidiyor'daki Sahteler: MAC, Givenchy, Bourjois, Bobbi Brown

Makyaj meraklısı arkadaşlardan Gittigidiyor'da satılan MAC ürünlerle ilgili birkaç e-posta aldım. Satılan ürünlerin gerçek olup olmadığını soranlar, fotoğraf iletenler oldu.

Şöyle söyleyeyim arkadaşlar, ben MAC ürünlerinin uzmanı değilim, yeni yeni bazı ürünlerini kullanıyorum ama yani şu yukarıdaki ürünün gerçek olmadığı bariz! Bir tarafında liquid makeup, diğer tarafında concealer yazıyor fakat sitede ruj olarak satılıyor! Böyle bir MAC ürün olamaz arkadaşlar lütfen sağlığınıza zarar verecek şeyleri ucuza alalım diye kendinize zarar vermeyin!

Gittigidiyor'da ben de elimdeki fazlalıkları satıyorum, amacım siteye çamur atmak değil ama sitede o kadar bariz sahte ürünler var ki inanamazsınız.

On liraya Bobbi Brown Concealer alabilirsiniz mesela, tabi replikasını !!!

Givenchy Prisme Eyes! diye dokuz-on milyona satılan farlar, yüz parçalık MAC far setleri!!!, 40 liraya 50 parçalık MAC fırça setleri, on milyona saçma sapan Bourjois rujlar!

En kötüsü de insanların inanıp, markayı ucuza alıyoruz diye bunları alması. Ruj dediğimiz şey ağzımızdan içeri giren bir kimyasal! En kalitelisinin bile sağlığa etkisi tartışılırken kimbilir denetlemeden yapılan bu sahte/replika ürünler neler içeriyor, vücudumuza ne zarar veriyor!

Ne Givenchy'nin orijinal farları dokuz liraya satılır ne de MAC'in yüz parçalık far seti diye bir ürünü vardır!

Elbette sitede satılan orijinal ürünler var fakat çok nadir, zaten fiyatlarından da belli oluyor genelde orijinal olup olmadığı. Sözüm bu satıcılara değil.

Lütfen, sağlığınız için, bilmediğiniz sitelerden/satıcılardan alışveriş yaparken, ucuza aldığınız ürünlerin orijinalliğinden emin olun.

13 yorum:

Gül_Se dedi ki...

merhaba,bloğunu yeni keşfettim.cok güzel bir blog:) severek takip ediyorum.
bu konu ile ilgili olarak ben gitti gidiyora sayısız msg attım.ve her seferinde uyarıcaz vs. gibi baştan savma cvplar aldım.şimdi daha bugün yeniden MAC,GİVENCHY SATAN BİR SATICI adını vericem ki insanlar aldanmasın.ben böyle insanların deşifre edilmesi taraftarıyım.satıcının adı: dianacan.
sürekli sahte ürünler satıyor ve insanlar alıyor.
gercekten gitti gidiyorun buna göz yumması dahada acı!

Shopaholic dedi ki...

Bu konuya değinmen çok iyi olmuş Iraz. Bana da bir sürü soru geliyor ordaki ürünlerle ilgili. Gerçekten çok büyük suç ama kimse buna birşey demiyor. Çünkü işlerine geliyor.
Tek yol alıcıların bilgilenmesi. Ama onlar da araştırmadıkları için ürünün orjinalini bilmiyorlar. Aldıkları şey üzerinde marka ismi yazması yeterli oluyor. Ve sonra satıcılara iyi puanlar veriliyor, bu döngü böyle devam edip duruyor..

zeynep dedi ki...

merhabalar bende azdaha dıanacan ın dedıgı satıcıdan gıvency dortlu far setını alcaktım cok begenıstım sımdı almaktan vazgectım ama o pek sahteye benzemıodu demekkı ıyı tasarlamıslar sahtesını bu arada blog unuz cok guzel takıpcınız oldum :)

zeynep dedi ki...

merhabalar bende azdaha dıanacan ın dedıgı satıcıdan gıvency dortlu far setını alcaktım cok begenıstım sımdı almaktan vazgectım ama o pek sahteye benzemıodu demekkı ıyı tasarlamıslar sahtesını bu arada blog unuz cok guzel takıpcınız oldum :)

Unknown dedi ki...

cok gerekli ve cok guzel bir yazı olmus canımi kutluyorum cidden seni ve umarım GG artık bu konu hakkında bir seyler yapar..

Adsız dedi ki...

merhaba,
GG da satılan MAC fırça setlerine ne demeli insanlar kapış kapış alıyor gözlerime inanamadım 90-100 ytl gibi rakamlara ulaşıyor hatta bu setler..ve üstüne %100 orginal MAC olarak yazıyorlar çok üzülüyorum insanların bu şekilde dolandırılmasına..20 adet fırça nasıl 100 ytl olabilir..GG birşey yapmalı diye düşünüyoruz ama onlarda her satıştan para kazanıyorlar doğal olarak bu konuyu engellemeyeceklerine %100 eminim..neyse sinirlendim gene :)
sevgiler..
ece

Adsız dedi ki...

selam Iraz, ben mac için burchinist adlı satıcıyı tavsiye ederim far rimel ve allık aldım daha önce de kullandığım ürünler olduğu için karşılaştırma imkanım oldu, gerçekten orijinaller. Şebnem

kkkk dedi ki...

cok dogru soyluyorsun sana kesinlikle katiliyorum,ozelliklede rujlar cok tehlikeli

bir demet feslegen dedi ki...

Irazcım çok bilgilendirici olmuş, gerçekten bravo.. Herkes sizler gibi bilgili değil bu konuda, insanlar kanabiliyor, yol gösterici olmuşsun bu konuda..
Kendi ürünlerinin adresini de yazsaydın keşke.. sana güvenmiycez de kime güvenicez :)

Unknown dedi ki...

Orjinal mac ürünlerini daha önce kullanmış olmama rağmen, bir anlık gaflet sonucu gg'den mac marka makyaj seti aldığımı itiraf etmek istiyorum.(28 TL)
Ürün japon malı ve balık gibi kokuyor zaten öyle bir makyaj seti de dünyada yok.
Dahası ürün elime geçtikten sonra yaptığım araştırmalar neticesinde bu makyaj setlerinin lotunun yani 10 tanesinin 40 $ olarak çinden getirildiğini buldum diğer bütün fırçalar falan da oradan.
Neyse bilinçlenelim, haksız kazanca son verelim.
Satıcının yorumlarının iyi olmasına bakmayın alıcıların bilinçsizliği.

admin dedi ki...

hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim gerçekten GG'de alışveriş yaparken bilmediğimiz ürünleri almamak gerekiyor yani ürünü daha önceden tanıyorsak alırken ayırt edebiliyoruz.

bu yüzden ben bilmediğim ürünlere hiç niyetlenmiyorum. zaten genelde çok pahalı satıyorlar, benim 1$'a aldığım Revlon gloss'ları sitede 35 liraya satılırken gördüm pes yani. Tamam komisyon alıyorlar ama bu komisyon ötesi olmuş :)))

derya'cım geçmiş olsun sana da :( özellikle MAC'e karşı GG'de çok dikkatli olmanı tavsiye ederim çünkü artık sahtelik olayını almış yürümüş arkadaşlar oradaki. bu tarz sahtelerin aynısı Ebay'de de yığınla var..

Esra E. dedi ki...

IRAZZZZZZZZ HİİİİİHHHHHH İŞ İŞİNDEN GEÇİNCE OKUDUM YAZINI:(
BEN AZ ÖNCE GİTTİGİDİYORDAN BOURJOİS MARKA 5Lİ FAR SETİ ALDIM. FİYATI 7,90 DI. SATICI İLE YAZISTIM 12GRAMMIŞ TOPLAM BİLDİĞİMİZ GÖBEKLİ FARLARDAN DUBAİ'DEN GETİRİYORMUŞ KARNESİ OLDUKÇA İYİYDİ.ŞİKAYET ALMAMIS BU ÜRÜN AMA BOYNERDE BÖYLE BİR FAR PALETİ VAR MI BİLMYRM STRAWBERRY'DE DE GÖRMEDİM ORJİNAL BOY TESTER OLARAK SATISINI YAPMAKTA.sENCE BENİM DURUMUM NEDİR?

http://urun.gittigidiyor.com/BOURJOIS-5-RENK-FAR-PALETI-tester-no-2_W0QQidZZ19430870

http://urun.gittigidiyor.com/BOURJOIS-5-RENK-FAR-PALETI-tester-no-4_W0QQidZZ19851939

BU ÜRÜNLERİ ALDIM.fİKİRLERİNİ BEKLİYORUMMMMM

Adsız dedi ki...

merhaba konunun üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama bourjois 5 li fardan bahsedildiğini görünce yazmak istedim. Bende neredeyse 1 yıldan uzun süre önce o farların yaşillilerinden almıştım. Çok çok memnun kaldım, inanılmaz kalıcı. Tekrar o ürünü bulmak istiyorum ama artık satılmıyor malesef. Bu arada sırf meraktan givenchy nin farlarından da almıştım gg den ama onlar çok kötü çıktı :(

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.