8.04.2009

2009 Bahar Makyaj Örnekleri

2009_bahar_makyaj_urunleri

2009 baharında makyaj trendleri nasıl olacak diye birkaç e-posta aldım ve bu sebeple sizlerle kendi tahminlerimi ve bulduğum örnekleri paylaşmak istedim.

Bu konu son derece kişisel bir tercih aslında, makyajınız ille de böyle olacak diye bir şey yok. Ben sadece kendi fikirlerimi paylaşıyorum, yaratıcılığınız size kalmış kızlar!

2009_bahar_makyaji_light_smokey

Bence, 2009 bahar makyajında iki ana tür öne çıkacak. Buğday ve esmer tenliler için, light-smoky, yani dumanlı göz makyajı yine açık ara önde gidecek fakat bu kez koyu ve keskin çizgiler yerine daha yumuşak vurguları ve açık renkleri tercih edeceğiz.

Yani kışın koyu siyahlarla, fümelerle yaptığımız dumanlı göz makyajı, baharda yerini açık morlarla, grilerle, kahvelerle ve hatta mavilerle yaptığımız dumanlı gözlere bırakacak. Siyah kalemle yapılan vurgular, light-smoky eşliğinde buğday tenlilerde çok aşırı durabilir, bu yüzden buğday tenlilere light-smoky makyaj eşliğinde belli belirsiz kalem çekmelerini öneriyorum. Ama biraz bronzlaştıktan sonra iş değişir, bronz/esmer teniniz varsa smoky eşliğinde kalın kalemler kullanabilirsiniz yine (bkz. yukarıda, en soldaki resim).

Buğday/esmer tenlerde allık rengi olarak da şeftali/bronz tonları popülerliğini koruyacak bence.

2009 bahar’da favori ruj renkleri tahminimce pembe, natürel ten rengi ve şeftali tonlarında olacak. Kırmızı ruj klasik olarak popüler bir renk olsa da az tercih edileceği bir gerçek. İddiasız ve soft bir görünüm için şeftali ve ten renklerinde ruj sürmek iyi bir trend olacak. Romantiklerse pembeden şaşmayacak!

2009_bahar_makyaji_soft

Açık/beyaz/sarı tenliler, bence 2009 bahar’da çok soft makyajları tercih edecek. Aydınlatılmış göz pınarları, aydınlık ve ışıl ışıl bir bir ten makyajını ve yumuşak renkler tercih edilecek. Bu tarz bir görünüm için mutlaka beyaz/altın göz kalemi, göz pınarını aydınlatacak uçuk pembe / beyaz veya gümüş bir far, yüz ışıltısı veren aydınlatıcı ürünler ve kirpikleri keskinden ziyade hacimli gösterecek bir rimel tercih edilmeli.

Cildiniz problemliyse, ışıltılı renkli nemlendirici ve ışıltılı fondötenlerden şaşmayın!

Açık tenliler allık olarak nötr pembeleri ve simsiz renkleri yumuşak bir görünüm için tercih edebilir.

2009 Bahar Makyajının Olmazsa Olmazları (bence):

Aydınlatıcı stick ürünler, likit aydınlatıcılar, {hatta aydınlatıcı pudralar, mesela Guerlain Meteorites!}, ışıltılı fondötenler, uçuk pembe bir ruj ve uyumlu bir lip gloss, beyaz göz kalemi, beyaz/gümüş renklerde far, pembe/şeftali renkte allık.


Bunlar benim 2009 bahar makyajına yönelik tahminlerim ve yorumlarım. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce baharda popüler makyaj trendleri nasıl olacak? Katılmadığınız noktalar varsa mutlaka yazın!

Image credit: Google Query.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

serena nın makyajına bayıldım..

admin dedi ki...

çok çıtır dimi kitty'cim :)

Unknown dedi ki...

Normalde begenmiyorum kendisini ama gercekten cok cıtır cıkmıs ve makyajı harika! :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.