10.03.2009

Makyaj Çantasında Neler Olmalı ?

Son günlerde bu konuyla ilgili birkaç tane eposta aldım. Bu sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

Evet makyaj ve kozmetik ürünlerini bolca alıyoruz ama günlük kullanımda ne kadarını yanımızda taşıyoruz?

Açıkçası bu sorunun cevabı kişinin günlük yaşam rutinine göre değişir. Tüm makyaj koleksiyonu gün boyu yanımızda taşımak imkansız! Bu yüzden ya bir kerede makyaj yapıp evden çıkmak ya da az şeyi yanımızda taşımak gerekiyor.

Sabah Vakti Bol Olanlar İçin

Eğer çalışan biriyseniz ama mesainiz geç başlıyorsa, veya evden o kadar da geç çıkmayan bir öğrenciyseniz, sabah evden çıkmadan makyaj yapmaya vaktiniz kalacak demektir.

Bu gibi durumlarda bence en sağlıklısı evde tam bir makyaj yapıp öyle çıkmak. Eğer gerekecekse, cilt tipinizin haline göre, ruj, göz kalemi ve allık gibi pratik tazeleyicileri yanınıza almaktır.

Bu durumda minik bir makyaj çantası içerisine, akma ihtimaline karşı bir göz kalemi, günboyu durmama ihtimaline karşı bir allık ve minik bir fırça, gün içerisinde tazeleyeceğiniz rujunuz ve parlatıcı lip gloss’unuz ve acil kurumalar için bir nemlendirici yeterli olabilir. Yağlı ciltleri olanlarsa kompakt pudralarını da yanına almayı tercih edebilir.

Sabah Evde Makyaj Yapmaya Vakit Bulamayanlar İçin

Bu bölüm, benim de içerisinde olduğum, kargalar daha yatağındayken evden çıkan insanlar için geçerli. Sabah gözünüzü açtığınız gibi yollara düşüyorsanız, değil makyaj, bir bardak su içmeye bile vaktiniz olmaz.

Eğer bu durumdaysanız ve “makyajsız gezmem” diyorsanız, koca bir çanta taşıyor olmalısınız ki içerisine büyükçe bir makyaj çantası sığdırabilesiniz. Yine de bazı temel ürünler işinizi görecektir, maalesef her ürünü her gün yanımızda taşımak mümkün değil!

Ben iş günleri için çantama büyük boy bir makyaj çantası koyuyorum. Her gün ne kıyafet giyeceğim belli olmadığından, haftaiçi yanımda palet ürünleri taşımak daha kolay oluyor.

Ama o akşam özel bir şey yapacaksam sabah ürünleri çantaya koyarken gözden geçiriyorum. Misal bugün sıradan bir gün ve çok hafif bir makyaj işimi görecek.

Bakalım bugün neler var makyaj çantamda?


{Bu bölümü yazdığım formatı Salıncakta Iki Kişi’nin makyaj köşesinden ödünç alıyorum!}


makyaj_cantasinda_neler_tasinmali


1- Fırçalar: Kılıfta duranlar, ELF Eyeshadow Brush ve Inglot 45S. Yanında kapatıcı için kullandığım ELF Foundation Brush, Estee Lauder Allık Fırçası ve de Bronzer Brush. Günlük hızlı bir makyaj için yeterli. Normalde allık ve kapatıcı fırçası da alıyorum yanıma ama bugün evde unutmuşum.

2- Adi saç fırçası, küçük olduğu için yanımda taşıyorum :)

3- Stila Lip Glaze in Grapefruit. Bu gloss’un yumuşacık fırçasına ve mürdüm rengine bayılıyorum!

4- Zovirax uçuk kremi! Şu sıralar stresten dudağımın kenarında uçuk pörtleyip duruyor, ben de bunu yanımda taşımaya başladım!

5- Body Shop Roseflower Ruj: 01 numaralı çok uçuk bir pembe ruj. Ağırlığı göz makyajına verdiğimde kurtarıcım oluyor.

6- Göz Kalemleri: Estee Lauder Artist’s Eye Pencil in Soft Smudge Black: İşte akıp kopmayan şahane bir siyah göz kalemi. Diğeri de koyu kahve renkte FlorMar göz kalemi.

7- Lancome Fatale Mascara: Söyleyecek söz bulamıyorum, enfes bir rimel!

8- Stila Sheer Color Powder: Fondöteni yanımda taşımaya üşendiğim için iş yeri makyajlarında sadece bu pudrayla idare ediyorum.

9- Adi bir kalemtraş!

10- Body Shop E Vitaminli Krem: Bu ürün deneme boyu olduğu için tam çantada taşımaya müsait!

11- MAC Warm Eyes Far Paleti: Bu paletteki renkler o kadar güzel ki neredeyse her gün kıyafetlerime uyan birkaç far buluyorum içinden! Tekrar teşekkürler Just Makeup!

12- Inglot Eye Makeup Base: Bu ürünü daha yeni aldım ama o kadar memnunum ki hemen makyaj çantamın esas parçaları arasına girdi.

13- Yıldız şeklinde taşlı toka! Saçlarım önüme geldikçe bunla tutturuyorum.

14- Lancome Effacernes Concealer: Bu da yeni bir ürün fakat etkili kapatıcı özelliğiyle asla makyaj çantamdan çıkarmayacağım ve her gün kullanacağım bir ürün oldu artık.

15- Estee Lauder All Over Face Compact Blush / Bronzer Set: Bu sette hem bronzlaştırıcı allık hem de normal allıklar var. Hafta içi gerçekten çok işe yarıyor.

16- Body Shop Radiance Stick: İşte tam “çantada taşımalık bir ürün! Her derde deva bir aydınlatıcı, hatta allık!

17- Body Shop Liquid Lip Color (13): Nude renkte pırıltılı bir parlatıcı. Günlük makyajda dudak çevresini kontürlemek için kullanıyorum.

18 - Watson’s mağazasından aldığım pudra pufu, kılıfının içinde.

19- Bunlarin hepsini gıkını çıkmarmadan taşıyan GWP ile elime geçen Clinique makyaj çantası.


Hangi makyaj malzemeleri gün boyunca yanımızda olmalı?

Kişiden kişiye değişmekle beraber, temelde, nemlendirici, ruj, göz kalemi ve mümkünse allık insanın yanında olmalı diye düşünüyorum. Ama yine de tamamen cilt tipi ile alakalı bir durum bu. Kimi insanın cildi dayanıklıdır, bir ruj taşımak yeterli olur. Kimisi nemlendiricisini yanından ayırmaz. Ben günlük durumuma göre yukarıdaki gibi bir çantayı sürekli yanımda taşıyorum.

Zaten kullandığım kol çantası da büyük olduğu için sorun olmuyor! Maalesef ben yağlı ciltli olduğum için baya bir şey taşıyorum!

Her makyaj ürününü sürekli çantada taşımak doğru mu?

Kesinlikle değil! Bozulmasını istemediğiniz, kırılmasını istemediğiniz, sıcaklık farkından dolayı bozulabilecek bazı ürünleri sürekli yanımızda taşımak çok riskli!

Çok para verdiğiniz o güzelim far setinin çatlamasını, fondöteninizin kokmasını istemezsiniz değil mi?

Bu yüzden, günlük karmaşada yanınızda taşıyacağınız ürünlerin, “gözde”lerinizden olmamasına dikkat edin!

Şahsen ben, kaybetmeye kıyamayacağım ve çok para bayıldığım ürünleri kesinlikle yanımda taşımıyorum. Çünkü çalıştığım ofisin sıcaklığı 25-30 derece arasında değişiyor ve bu sıcaklıkta rujlarım bile kafayı yiyor!

7 yorum:

nihal dedi ki...

Ay yok ben kolayını buldum, hiç birşey almıyorum yanıma süper nemlendiricim dışında.. :P

Adsız dedi ki...

GÖZ ALTI KAPATICILIĞI OLAYINI BİR TÜRLÜ YAPAMIYORUM.SANKİ GÖZALTLARIMDA KIRIŞIKLIK DAHADA ARTIYO OLMAYAN ÇİZZGİLER BİLE GÖZÜKÜYO.DAHA 24 YAŞIMDAIM AMA GÖZALTLARIM İÇİN ÇOK ENDİŞELENİYORUM. BUKONUYLA İLGİLİ BİR POST YAYINLARSAN SEVİNİRİM.

admin dedi ki...

N, aslında en güzeli o :)

Ruşen'cim aynı sorun bende de var çok mor göz çevrem ama doğru ürünlerle bunun üstesinden gelmek mümkün.

Mesela göz çevresi için mutlaka bir gece kremi kullanmak düzenli kullanımda morlukları azaltıyor.

bir de kullandığın kapatıcı çok önemli, benim kapatıcılarla ilgili yazılarımı okuduysan en çok Lancome kapatıcı'dan memnun kaldığımı göreceksin.

Aldığın kapatıcının da ne çok katı ne de çok likit olması gerekiyor.

Sıralamaya aldım, bu hafta göz çevresi bakımı ile ilgili bir yazı ekleyeceğim..

sevgiler..

Yeliz dedi ki...

ıraz, makyaj çantamda ana malzemeleri mutlaka bulundururum. allık, bronzer, ruj ve göz kalemi.

admin dedi ki...

Yeliz'cim ben de aynı senin gibiyim özellikle bronzer olmadan allık süremiyorum.

benim de yanımda taşıdığım estee lauder all over face compact var içinde 2 tane bronzer 2 renk de allık var sürekli taşımak için çok uygun oluyor..

Unknown dedi ki...

Irazcıgım cok cok cok guzel bir yazı olmus bu..
istegin uzerine bende en kısa zamanda gunluk makyaj cantamı paylasacagım canım :*

admin dedi ki...

kitty'cim bekliyorum ben çok merak ediyorum senin makyaj çantanı :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.