29.03.2009

Cilt Bakımı: Yağlı Ciltler İçin Temizleme ve Nemlendirme

"Cilt bakım ürünleriyle ilgili neden hiç yazmıyorsun?" diye soranlara cevabımı veriyorum :)

Cilt bakımı konusuna blogda çok değinmiyorum çünkü benim günlük cilt bakımı rutinim genelde çok sade ve sıradan. Çoğunlukla aynı ürünleri kullanırım. Öyle çeşit çeşit cilt bakımı ürünü yok bende.

Ama benim yağlı cildimde işe yarayan ürünleri paylaşmak istedim, işleri benim gibi basit tutmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Ama şunu söylemem gerekir, bu ürünlerin hepsi yılların deneyimi sonunda seçilmiştir. Kimisi mesela karma ciltlere diye satılır ama aslında benim yağlı cildime iyi gelmektedir. Tamamen kişisel bir seçki diyebilirim. Eh, önemli olan iyi geleni bulmak değil mi?

Sizlere de nacizane tavsiyem, cildinize en iyi gelecek ürünleri seçebilmeniz için cilt bakım ürünlerini önce deneme boyunda setlerde almanız ve tam boylarını almadan önce denemeniz olacaktır.


~Yağlı Cildim İçin Kullandığım Cilt Bakımı: Temizleme Ürünleri~


cilt-bakimi-temizleme-1


Soldan sağa:


1) Lancome Eau Micellaire Douceur Express Cleansing Water: Bu ürün fısfıs şeklinde pompalanan bir makyaj temizleyici. Yüzümdeki makyajı çıkarmak için uzun süredir bunu kullanıyorum ve çok memnunum! Serin, ferah bir su bu şişedeki ve yüzümdeki fondöten, pudra v.b. allah ne verdiyse sorunsuz çıkarıyor. Bu ürünle makyajımı çıkardıktan sonra tekrar yıkamama gerek kalmıyor.

2) Lancome Bi-Facil: Eh söyleyecek fazla bir şey yok bu ürün hakkında. Benim düşünceme göre dünyanın en iyi göz makyaj temizleyicisi. Cosme-de sitesinden yaklaşık 35 liraya alabilirsiniz.

3) Lancome Exfoliance Clarte: Lancome'un bu ürünü süper bir peeling / temizleyici. Haftada iki kez tüm yüzüme uyguluyorum, içerisinde minik minik granürler var, bir yüz fırçası yardımıyla uygulandığında bu granürler ölü derileri ve siyah noktaları söküp atıyor. Benim yüzümün tümü siyah noktaya meyilli olduğundan tüm yüzüme uyguluyorum ama genel olarak bu ürünün çoğu cilt tipinde sadece T bölgesine uygulanmasını tavsiye ediyorlar.

4) Clinique Liquid Facial Soap: Clinique'nin yüz temizleyicilerine bayılıyorum. Bu ürün aslında kurudan karma ciltlere diye satılıyor ama benim yağlı cildimi bile kuruttuğundan ben özellikle bu rengini tercih ediyorum. Bu ürünün tam boyunun dev şişelerinden onlarca bitirdim, bu son aldıklarım böyle ufak tüplerde, seyahatlerde çok rahat oluyor.

Bu bir likit yüz sabunu, günde iki kez cildimi bununla sabunlayıp yıkıyorum. Aynısının bir de katı bildiğin sabun şeklinde olanı var, onu da ofiste çekmecemde tutuyorum :)

5) Lancome Tonique Clarte: Herkesin bir toniğe ihtiyacı var, benim seçtiğim tonik de işte bu. Bu toniğe başlamadan evvel Clinique'nin devam toniğini kullanıyordum ama yüzümü pul pul dökmeye başladığı için bıraktım.

Bu toniği, yukarıdaki likit yüz sabunu ile cildimi temizledikten sonra, son rötuşlar için kullanıyorum. Kurutmuyor, tam kararında parlamaları engelliyor.


~Yağlı Cildim İçin Kullandığım Cilt Bakımı: Nemlendirici Ürünler~


cilt-bakimi-nemlendirme-2

1) Shiseido Pureness Matifying Oil-Free Moisturizer: Bu ürün, bir yağlı ciltlinin kullanabileceği en iyi nemlendiricilerden birisi bence. Bu üründen önce onlarca nemlendirici denedim ve hepsini yüzüm bir şekilde kustu, hepsinin akabinde sivilceler pörtledi cildimde.

Fakat bu mucizevi şey, yağsız, su gibi yapısıyla cildimi sürekli canlı tutuyor. Evde banyoda ve ofisteki masamda bu üründen bir adet halihazırda bulunuyor.

2) Bildiğimiz Bepanthen: Diyeceksiniz ki "senin cildin yağlı, bu bepanthen'in burada ne işi var?". Valla haklısınız ama kuru soğuk olan kış günlerinde dudaklarımın etrafı ve burnumun kenarları inanılmaz kuruyor. İşte bu kurumaya bu bepanthen'den daha iyi gelen bir şey yok maalesef! Size de tavsiye ederim hem de çok ekonomik bir çözüm.

3) Body Shop Strawberry Body Lotion: Body Shop'un bu kremi de su-bazlı yapısıyla çok kolay emildiğinden, boyun bölgeme ve kollarıma nemlendirme amacıyla bunu kullanıyorum. Body Shop'larda daha farklı aromaları da var ama benim favorilerim çilek ve satsuma :)

4) Body Shop Strawberry Lip Balm: Dudak çatlamalarıma en iyi gelen lip balmlardan bir tanesi bu.

Bunlar dışında resme eklemeyi unuttuğum iki ürün daha var zira onları ofiste unuttuğumu fark ettim:)

-Clinique All About Eyes

-Body Shop Vitamin E cream

Eh bunları da bilmeyen yoktur sanırım?

:)

Sizin favori cilt bakım ürünleriniz neler?

11 yorum:

nymphedora dedi ki...

Merhaba,
Benim cildim de biraz problemli. Çok fazla şey denedim ama bana uygun olanı sonunda bulduğuma inanıyorum. Lush'ın fresh farmacy diye bi sabunu var. Onu kullanıyorum. Arkasından tea tree water ile tonikliyorum. Haftada iki kez de cupcake diye bi maskeleri var müthiş kokuyo, onu uyguluyorum. Sonuçtan gayet memnunum ve tavsiye ederim.

bir demet feslegen dedi ki...

Aaah ah benim de derdim bu, koca koca ürünlere bi sürü paralar bayılıp, hüsran yaşamak.. o testerlar satılmıyor ki, çalışanlar da ne zaman sorsam, nasıl şeyse, kalmadı diyorlar ve hiç samimi gelmiyor söyledikleri bana ..

admin dedi ki...

nymphedora, cilt tipin nasıl merak ettim, yağlı ciltmi yoksa karma mı? Ona göre kullandığın ürünleri ben de denemek istiyorum da ondan sordum :)

Eda'cım, bu tarz setleri hiç büyük parfümerilerde arama. Strawberrynet'den veya Ebay'den deneme boylarındaki GWP setleri ucuza alabilirsin canım :)

nymphedora dedi ki...

Irazcım benim cilt tipim yağlı cilde daha dönük karmadansa. Çok fazla sivilce problemim yok ama bu hiç sivilcem de yok demek değil. Daha önce bu problemleri daha sık yaşıyordum ama bu lush ürünleri cildimi çok rahatlattı. Bi de bi ürünü aha var lush ın benm cilt tipim gibi olanlar için herbalism diye yeşil maskemsi bişey ama o bende çok etkili olmadı. Onu da deneyebilirsin çünkü çok memnun olan arkadaşlarım var. Hem maliyeti az, hem de yabana atılacak gibi değil sonuçları. Tabii ben bir senedir falan da düzenli olarak kullanıyorum onu da unutmamak lazım.

hande dedi ki...

benim cildim yagliya donuk karma. shiseido'nun pureness serisinden jel nemlendiriciyi aldim, kavanozda olan. iki gundur suruyorum ama sadece 1-2 saat gectikten sonra yuzum yaglaniyor, cok ilginc. normalde bu urunun mevcut olan yagi da azaltmasi lazim. acaba cildim uyum saglamaya mi calisiyor bu urune? bundan once bepanthene krem kullaniyordum nemlendirici yerine, hic boyle bir sorun olmamisti..

admin dedi ki...

hande'cim benimki jel olan değil ama valla hiç öyle birşey olmadı. birkaç gün daha bekle bence alışması problem oluyor olabilir, doğru. Ben bu nemlendiriciyi 1 yıldır düzenli kullanıyorum, yağlanmamı kontrol altına aldı diyebilirim.eskiden sbhtan öğleye yağlanırdım, şimdi öğleden sonraya kadar dayanıyor diyebilirim. sonra yeniliyorum :)

Adsız dedi ki...

Bi facil göz makyajı temizleyicisinden sonra gözlerinizi suyla yıkıyor musunuz acaba? Ben de bu markayı kullanıyorum ama sonrasında yıkamıyorum ve yanlış mı yapıyorum diye kafama takılıyor da.

admin dedi ki...

adsız, yok yıkamıyorum ben suyle. Bazen ferahlamak istersem anca, o da çok nadiren.

Adsız dedi ki...

Merhaba karma bir cilde sahibim t bölgrmde yağlanma ve parlamalar oluyor derinlemesine arındırıcı bir temizlik yapan günlk bir temizleyici arıyorum ama cildimi kurtmasını istmiorum. Araştırdım biraz ve 4 ürün arasında kaldım fakat kozmetikten pek anlamadığım için size sorim dedim, Chanel
Precision Gel Purete Foaming Gel Cleanser-Lancome Gel Pure Focus Deep Purifying Cleanser-Dior Purifying Foaming Cleanser ve Clarins Gentle Foaming Cleanser With Tamarind & Purifying Micro Pearls . Yardımınız için şimdiden teşekkürler :)))

admin dedi ki...

selam bengi! açıkçası bahsettiğin üç ürünü de kullanmadım ama clarins daha bi güzel gözüktü gözüme :)

Adsız dedi ki...

Yardımınız için çok teşekkürler :)

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.