28.01.2009

Stila / Lip Glaze Deneyimlerim

Daha evvel buradaki yazımda Stila Lip Glaze parlatıcıları aldığımdan bahsetmiştim. Beğenmediğim renkleri satarım düşüncesinde olduğumdan tüm renkleri kullanmamıştım o yazıyı yazdığımda.

Fakat Apricot rengini kullanıp bitirip dibine indikten sonra :D bunların hiçbirini satmamaya, hepsini kendime ayırıp haince kullanmaya karar verdim!

Stila genel olarak pek sevilen bir marka değil gibi görünse de ben şimdiye kadarki deneyimlerimden memnun kaldım.

Stila’dan kullandığım ilk ürün burada yazdığım kompakt pudramdı. Ki kendisini hâlâ bitirebilmiş değilim, her gün kullanmama rağmen! Tam ten rengime uyduğu ve uzun süre dayanıklı olduğu için ondan vazgeçmeyi düşünmüyorum. Sanırım biterse bir tane daha alacağım!

Bu arada makyaj forumları ve blogları saolsun, doğru makyaj uygulaması yapmayı öğrenmeye başladım. Eskiden kompakt pudralar sadece şu yuvarlak pudra puflarıyla uygulanır zannediyordum – hmm nasıl desem – gerçekten yanılıyormuşum! : )

Estee Lauder’dan aldığım kocaman bir pudra fırçası ile uyguluyorum artık kompakt pudramı ve görünüşü öyle farklı oluyor ki! Kesinlikle daha çok yayılıyor ama kaskatı durmuyor. Fırça yediriyor yani. Teşekkürler sevgili makyaj siteleri, sizi seviyorum : ))))

Neyse konuya dönecek olursak, Lip Glaze’ler, Stila’ya ait denediğim ikinci ürün oldu. Ve tam anlamıyla performanslarından çok memnunum. Kalem şeklinde olmaları, dilediğiniz kadar rengi arkadan çevirerek çıkarabilme özelliği, pırıltılı yapıları ve en önemlisi fırçalarının makyaj fırçalarına benzemesi bu lip glaze ’lerin beni hayran bırakan özelliklerinden.

Şimdiye kadar aldığım hiçbir lipgloss’u tamamen bitiremedim, genelde birkaç kez kullanırım, sonra sında sıkılırım, sonra ya bayatlarlar ya da bir köşede kurumaya terkedilirler. Stila parlatıcıları da öyle yapacağımı düşünüyordum ama hem içlerindeki glos s miktarının az olması (1 mL), hem de renklerinin pek güzel olması sayesinde neredeyse hepsini bitirmek üzereyim! Es asen lipglossları n bu şekilde az miktar içermesi sanır ım benim gibi doyumsuzlar için daha iyi! Çünkü daha ucuza daha çok renk alabiliyorsunuz.

Resimde paketten çıkan tüm renklerin renklerini uyguladım, 11 numaralı Vanillia rengi hariç! Onu işyerimde unutmuşum : )

Gelelim renklere:

Raisin, kurutulmuş vişne renginde. Pırıltılı ve rengi çok yoğun. Berry tonlarını beğenenler bu rengi sevecektir. Benim tenim buğday renginde, bu glossun rengi pembe makyajla çok çok güzel durdu!

Apricot rengi, açık arayla günlük kullanımda favori m oldu ama kutunun dibine geldim maalesef : (. Günlük kullanımda naked renkleri seviyorum, tenim koyu olduğu için ben de tam da bu şekilde durdu. Bu rengin tam boyundan tekrar almayı düşünüy orum.

Grapefruit rengi sevimli bir pembe. Geçenlerde beyaz ve fildişi renkte yaptığım göz makyajı eşliğinde kullandım bu ruju. Çok şirin bir renk. Bu arada küçük bir not, cart pembe bir rimel istiyorum! Evet istiyorum! Nasıl bulacağım bilmiyorum ama araştırmalıyım !

Gumdrop çok değişik ve yoğun bir renk. Plastik gibi görünüyor önce gözünüze ama sürüldüğünde gerçekten hoş oluyor. Bir az çılgın bir renk gibi görünse de spor kıyafetlerin üzerine yapılan “genç” bir makyajla hoş oluyor. Denedim ordan biliyorum !

Brownsugar rengiyse koyu ve pırıltılı bir kahverengi. Günlük olarak tercih etmeyeceğim bir renk ama spesifik kullanımlar için güzel. Acı kahve bir pantolon ve kahverengi çizgili bir gömlek giymiştim geçen hafta, o kıyafete yaptığım bronz makyajda kullandım bu rengi. Bronz makyaj eşliğinde hoş ama onun dışında pek kullanacağımı sanmıyorum.

Resimde olmayan Vanillia rengi ise resimde bulunan Apricot’un bir ton koyusu.


Neden bu rujları beğendim?

Ben temel makyaj malzemelerini yanında taşıyan insanlardanım, cildim çok yağlı olduğu için gün içinde makyajımı tazelemem gereki yor. Bu glosslar, kalemsi yapılarıyla taşınmaya çok uygun!

Renkler parlak ve çeşitli, tam iste diğim yoğunlukta, her bir rengin kokusu ve tadı farklı!


Bir daha alır mıyım?

Ayrı olarak satılırlarsa bazı renk lerin tam boyunu kesinlikle alırım !

Fiyat?

Normalde bu glossların tam boyu 15$ civarında satılıyor diye biliyorum ama ben bu altılı seti Ebay’ den açık arttırma ile 12$’a aldım. Memnunum : )

[Küçük bir not: Stila’nın gloss’ları ELF in Hypershine Gloss’larıyla neredeyse aynı ! Her iki gloss da kalem şeklinde ve renk dokuları da benziyor. Renkl er de çok yakın birbirine. Mesela bendeki Grapefruit rengi, ELF’in Sugar Plum rengine çok benziyor! Ucuza kaçmak isteyenlere minik bir not olsun : ) ]

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir yazı olmuş Iraz. Gumdrop bana bakıyor ordan al beni diye;) Dayanamam ben öyle renklere. Bende nefretimi kırıp stila ürünleri denemeye karar verdim bu aralar, çok üstüne geldi yani bu yazı;)

Adsız dedi ki...

Bu arada biri içeriğini mi çaldı? Çok fransız kaldım ben olaya?

admin dedi ki...

Saol Derya'cım.. Dediğim gibi ben de Stila'ya çok meraklı değildim ama sevdim bu gloss'ları.

Gumdrop da çok değişik bir renk ama benim favorim Apricot:)

İçerik meselesi çok can sıkıcı. Geçenlerde ufak bir google araması sonucunda birkaç sitenin içeriğimi aynen yayınladığını gördüm. Diğerleri neyse de, bir tanesi aynen, tüm yazıları almış! Almaya da devam ediyor..

Bu yüzden resimlere eşşek kadar watermark koyuyorum..

Malum makyaj konuları ziyaretçi çekiyor, insanlar da emek vermeden ziyaretçi arayışında...

Adsız dedi ki...

bunlar gercektende cok güzel. bayıldım bende istiyorum =) amazon.com da su anda satısı var. ama sanırım tr'ye kozmetik ürünü göndermiyorlarmış :S

admin dedi ki...

amazon tr'ye kozmetik göndermiyor ama bu setlerden alabilirsen şuradan inceleyebilirsin:

http://cgi.ebay.com/Stila-Shine-On-Gift-Of-Glaze-lip-gloss-set-28_W0QQitemZ130286514088QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item130286514088&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A15%7C39%3A1%7C240%3A1318

Unknown dedi ki...

bu ürünleri daha önce hiç duymamıştım eşdeğer olarak goldenrose ultra brillant tube ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim bende nude tonları çok severim devamlı 10 numarasını kullanıyorum bu arada cart pembe maskara için de pastel 107 işinizi görür herhalde http://www.pinkar.com/pastel/index.php?mid=268#

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.