21.01.2009

Kaş Dosyası: Mükemmel kaşlar için neler yapabiliriz?

Hepimiz ideal kaşlara sahip olmak isteriz ve bu uğurda onlarca kuaför değiştirmişliğimiz olmuştur. Kimimiz kaşını kendi alır, kimi arkadaşına aldırır, kimi kuaförüne güvenir. Ben üniversitedeyken kaşlarımı canım arkadaşım sevgili Ş. alıyordu, kalem gibi çizerdi resmen kaşları. Okul bitip de onla ayrı düştüğümüzden beri kendim alıyorum kaşlarımı. Peki nasıl? İşte böyle:

Gerekliler

İyi kaşlara sahip olabilmek için öncelikle iyi bir ekipmana ihtiyacınız var, unutmayın! Kaliteli, paslanmaz çelikten bir cımbız en temel ihtiyacınız olacaktır. Ben Body Shop’unkini kullanıyorum, kalın düz uçlu olanı. Bu sayede rastgele tüy çekmeyi önlemiş oluyorum.

Kaliteli bir cımbız önemli çünkü, ucuz, adi cımbızlar tüyleri tutmaktan aciz diyebilirim! Cımbıza verdiğiniz ortalama bir paraya bu yüzden acımayın! Cımbızla ilgili küçük bir not: cımbızınızı düşürmemeye dikkat edin! Yere v.b. düştüğünde uçları bozuluyor bu kurtarıcıların çünkü!

Eğer benimkiler gibi uzayan kaşlarınız varsa yine bir adet kaş makasına ihtiyacınız var. Ben Solingen’in makaslarını kullanıyorum, büyük parfümerilerde bulabilirsiniz.

Kaş fırçası dediğimiz minik alet, kaşları tarayarak şekil vermeye ve şeklini korumaya yardımcı oluyor. Bir kaş fırçası kullanarak kaşlarınızı şekle sokabilirsiniz. Ben ELF’in Brow Comb & Brush fırçasını kullanıyorum kaşlar için. ÖNERİ: Kaş kalemiyle kaşlarınızın arasını doldurduktan sonra kaş fırçasıyla ufak ufak taramanız boyayı dağıtacak ve kaşlarınızı daha doğal gösterecektir.

Bir adet kaş jeli / rimeli diye tanımlanan ürün, doğal ve bakımlı kaşlar için bence şart! Hani ucu rimel gibi olan ama şeffaf olarak kaşlara ıslaklık veren ürünlerden bahsediyorum. Ben yine ELF’in Brow Gel & Mascara ürününü kullanıyorum bu iş için.

Kaş Almak

Kaşlarınızı almaya başlamadan önce, buharla ılıttığınız minik bir havluyu bir süre kaşlarınızın üstünde bekletmek, gözeneklerinizi açacağı için işe yarayacaktır! Ben çaydanlık kaynarken üzerine atıyorum yüz havlusunu, birkaç dakika sonra alıyorum. Aman dikkat edin havlu çok sıcak olmamalı sadece ILIK olmalı yoksa yanabilirsiniz !

Kaşlarınızı kaş fırçanızla güzelce tarayarak vermek istediğiniz şekle karar verin. Eğer rastgele almaya başlarsanız kaşlarınızın şeklini bozabilirsiniz dikkat edin!

Bundan sonra, kaşlarınızdan çıkanları, alt taraftan itibaren almaya başlayın. Cımbızla alırken tek tek almaya özen gösterin eğer birden fazla tüyü bir seferde çekerseniz dokuya zarar verebilirsiniz. Alt kısmı bitirdikten sonra üstte çıkanları da tek sıra halinde tek tek alın. Eğer kaşlarınız yukarı doğru uzuyorsa bu aşamada kaşlarınızı kaş fırçası ile hafif çapraz olarak tarayın ve elinizle fazlalıkları yukarı kaldırarak bir manikür makası yardımıyla kesebilirsiniz.

Sonrası

Kaşlarınızı aldıktan sonra suyla yüzünüzü yıkayın ve doğal bir yöntemle silin eğer isterseniz. Ben bu iş iç in buzdolabında tuttuğum gülsuyunu kullanıyorum. Ferahlatıyor ve rahatlatıyor.

Cımbız ve makasla işin iz bittikten sonra onları temizleyip kaldırmayı unutmayın! Ben kolonya ile silip öyle kaldırıyorum. Mikrop kapmayı istemeyiz değil mi!

Kaşlarınızı alıp, bölgeyi gülsuyu, su v.b. gibi bir yöntemle rahatlattıktan sonra ıslak kaş rimeli ile şeklini verebilirsiniz. Kaşlarınızın arası ndaki boşlukları bir kaş kalemi veya kaş boyası ya rdımıyla kapatabilirsiniz. Bu aşamada abartmamaya mutlaka dikkat edin yoksa kaşlarınız yüzünüze y apıştırılm ış gibi görünebilir!

Kaş bakımı için benim k ullandığım malzemeler:

- Body Shop Cımbız 9 $ [Düz uçlu olduğu için çok kullanışlı! İki yıldır kullanıyorum hiç bozulmadı! Bu konuda elinizin alışık olduğu cımbız yeterli olacaktır, ille şu cımbız diye bir şey yok yani]
- ELF Brow Comb & Brush £1.50
- ELF Brow Mascara £1.50
- Manikür makası 4~20 TL

6 yorum:

nihal dedi ki...

kaşlarıma dokunmamaya kararlıyım ama yine de aklımın köşesinde olsun, güzel yazı olmuş..

admin dedi ki...

demek ki güzel kaşların var :) benimkiler gibi olsa dokunmak zorunda kalırdın : ))))

hakuna matata dedi ki...

Bobbı brown kaş maskarası kullandınız mı? Hani şu renk verenlerden? İzmir de bulamadım agoraya gittim geçen gün sephorada yokmuş..abidik gubidik şeyler gösterdiler.. Boyatmak da istemiyorum dökülür fln.. Eğer bulamazsam beyaz kirpik rimeli üstüne kahverengi rimel denesem? Ne dersiniz? olur mu ? :)

pinyatalife.blogspot.com

admin dedi ki...

selam, onu kullanmadım ama MAC'teki BROW SET - Beguile rengini tavsiye ederim çok güzel boyuyor kaşları.

Yok o olmaz, çok sert olur, en kötü kaş kalemi veya kahverengi far kullanırsınız :)

hakuna matata dedi ki...

Sağolasın ben bi Mac e bakayım ozaman.Tr deyken problem değil gidip boyatıyorum da malum yurtdısında güvenebileceğim bir yer yok. Kaş kalemi veya far olmaz cunku kaşlarım gayet koyu hacivata dönerim (bir keresinde kaş boyasıyla boyayıp hacivata donmus pınyata :)

admin dedi ki...

geçmiş olsun sevgili pinyata, umarım tekrar öyle birşey olmaz, yaşadığın yerde MAC varsa Beguile Brow Set mutlaka bir denet, ben çok beğeniyorum onu. Sevgiler.

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.