31.01.2009

Çeşitli Göz Kalemleri - Renk Örnekleri

Aslında çok fazla göz kalemim yok benim. Her makyajda kullanabileceğim temel renklere sahibim o kadar. Resimde gösterdiklerim dışında "şuna kesinlikle ihtiyacım" var diyebileceğim bir göz kalemi yok gibi bir şey. Göz kalemlerim genellikle "drugstore" markalar.

Genel olarak kullandığım göz makyajı renklerine bu kalemler fazla fazla yetiyor.
Yukarıda renk örneklerini gördüğünüz kalemler sırayla aşağıdakiler:

1) Estee Lauder Artist's Eye Pencil in Soft Smudge Black (GWP version) (01)
2) Body Shop Eye Definer in Slate (08)
3) Estee Lauder Artist's Eye Pencil in Soft Smudge Black (01)
4) Golden Rose No 220
5) FlorMar Waterproof Eyeliner No 111
6) FlorMar Waterproof Eyeliner No 107
7) Body Shop Eye Definer in White
8) Kajal Waterproof Eyeliner No 148
9) Body Shop Eye Definer in French Navy

Gördüğünüz gibi sadece dokuz tane göz kalemim var. Göz kaleminde marka takıntım yok ama genel olarak Body Shop ve Estee Lauder'dan çok memnun olduğumu söyleyebilirim.

Estee Lauder

Farkettiyseniz 1 ve 3 numara aslında aynı göz kalemi fakat resme baktığımızda iki siyahın da tonunun farklı olduğunu görüyoruz! 1 numaralı kalem GWP üründü, tam boy değildi. 3 numara ise Soft Smudge'ın tam boyu.

Aralarında ciddi bir performans farkı var! Buradan neyi anlıyoruz, GWP ürünler her zaman aynılarının tam boyu ile aynı kalitede olmayabiliyor! İlginç gerçekten. Estee Lauder siyah göz kaleminde tek tercihim diyebilirim. Bu, aynı kalemden belki de altıncı kez kullanışım. Çok kaygan bir yapısı var bu yüzden sürümü inanılmaz rahat. Benim gibi birkaç hamlede kalem çekebilen birisine uygun bir kalem bu. Fiyatlar 20-30YTL civarında.

Body Shop

2, 7 ve 9 numaralar Body Shop'un klasik göz kalemlerinden. 2 numaralı renk, pırıltılı bir füme! Smokey makyajda bunu kullanmayı siyaha tercih ediyorum çünkü daha güzel dağılıyor!

7 numara çiğ beyaz bir göz kalemi. Göz kapağımın alt kısmına veya göz pınarımın içine kullanıyorum.

9 numara ise enfes bir lacivert! Koyu Mavi göz makyajı yaptığında kullandığım kalem genelde bu oluyor. Göz kalemi fiyatları sanırım 10 YTL civarındaydı emin değilim, ben alalı epey oldu.

Golden Rose

Golden Rose'dan şimdiye kadar kullandığım ilk kalem! Esasında bu dudak kalemi olarak satılıyor ama benim gözlerimde daha güzel durdu. Mor makyaj eşliğinde şahane oluyor, göz kaleminden de çok farklı olduğunu düşünmüyorum hatta bence aynı kalem bunlar. Fşyat 2,50 YTL idi.

FlorMar

FlorMar'ın yukarıda gösterdeğim yeşiline ve koyu kahvesine bayılıyorum. Tam istediğim kıvamda, parlak bir yeşil bu. Kahverengisi de klasik acı kahve. Her iki kalem de gerçekten suya dayanıklı, kullandığınızda kolay kolay çıkmıyorlar gerçekten. Fiyatlar 3 YTL civarında.

Kajal

Altın rengi pırıltılı göz kalemi Kajal'dan. Kesinlikle çok güzel bir renk. Altın rengi makyaj yaptığımda, göz kapağımın altına sürmek için kullanıyorum. Fiyatı 4 YTL.

Not: Listeye, burada yazdığım Gabrini kalemi eklemeyi unutmuşum :) O kalemin detaylarını burada okuyabilirsiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

4 ve 5 favorilerim;)
Carmina'nın Mystical eyelinerları var, onları seviyorum ben Türk takımından. Hatta siyahını kaybettim tekrar almam lazım. Aslında kajal da güzel bir marka ama ağırlık vermiyoruz işte;(

admin dedi ki...

Derya'cım, 5 çok güzel bir yeşil. Aynı tonu hiçbir markada bulamadım henüz.

Carmina hiç kullanmadım, merak ettim şimdi yolum düştüğünde bakayım :)

Kajal'ın kaş kalemleri çok güzel, bir devir ona sarmıştım baya.

Adsız dedi ki...

selam, ben 10 gun sonra new york'a gidiyorum istersen sana getirebilirim, gerçekten mukemmellermiş bayıldım ben de mail adresim: ebrusoglu@yahoo.com
sevgiler
ebru

Kız kıza toplandık dedi ki...

body shopun beyaz goz kalemini bende aldim...hic memnun kalmadim. var mi surerken bilmem gerekn bir teknik...uff :( canimi sikti yaa..tester'ida yoktu ben alirken. kizdim cok body shop'a..kandirikcilar resmen :p

admin dedi ki...

kız kıza toplandık, sürmeden evvel kalemi elimin temiz bir noktasına bolca sürtüp ucunu yumuşatıp ısıtıyorum ben, o zaman sürülmesi daha güzel oluyor :)

Unknown dedi ki...

goz icine siyah kalem akmayan hangi marka

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.