3.12.2008

Kozmetik - Makyaj Saklama Çözümleri

Makyaj malzemelerini & kozmetik ürünleri saklamak başlı başına bir iş. Kimi zaman gereğinden fazla aldığımız bu ürünler, evde yer kaplayan minik canavarlara dönüşebiliyorlar. Bunu önlemek için, çeşitli düzenleyicilerden, kutulardan ve kaplardan yardım almak gerekiyor zaman zaman.

Şebnem sordu, "bu makyaj malzemelerini nasıl saklıyoruz?" diye, ben de kendimce, fotoğraflı olarak cevap vermeye çalışıyorum. Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklayabilirsiniz. Şebnem'cim umarım beğenirsin ve sana yardımcı olur bu yazı:


1) Benim Kozmetik Saklama Yöntemlerim (dalga geçmeyin :) )

Fırçalar ve sample ürünleri derlemek için bildiğiniz mutfak kavanozlarını ve seramik meyve taslarını kullanıyorum, banyoda gayet güzel duruyor :)

Makyaj Çantası, Estee Lauder Train Set. Kocaman, minik bir bavul gibi. Fotoğrafta içi boş gibi çıkmış, ama aslında gördüklerinizin altında bir yığıntı var. Her şeyi derleyip topluyor, içine tıkıp rafa kaldırıyorum :)

Kırmızı kutular, geçen yıl Marks & Spencer'dan alışveriş ettiğimde hediye olarak verilmişti, AÇEV için tasarlanmış. Onların içi de makyaj malzemesi dolu :) Yatak odasında şifonyerin üstünde duruyorlar.

Bu rafları annem bana Praktiker'den almıştı. Banyoya üst üste birkaç tane astık. Gayet pratik, günlük ihtiyaçlarıma buradan ulaşıyorum hemencecik.


2) Internetten Makyaj Saklama Çözümleri Örnekleri

Sol taraftaki naylon kapı askısı çok mantıklı ve pratik. Beğendim!

Üstteki gibi plastik çekmeceli üniteleri pazarlarda veya büyük marketlerde bulabilirsiniz.

Üstteki şeffaf plastik organiser tarzı kutuların benzeri, yamulmuyorsam IKEA'da görmüştüm. Üstteki plastik, alet çantası şekilli organiserlar da makyaj malzemesi saklamak için çok mantıklı. Benzerleri KİPA'da 4-10 ytl'ye satılıyor.


3) IKEA'dan Kullanılabilecek Organiser Kutular & Bölümler

(02.12.2008 itibariyle - www.ikea.com.tr üzerinden derlenmiştir, güncel fiyatlar için lütfen IKEA'nın sitesini ziyaret ediniz) .

IKEA'daki FIRA isimli ahşap çekmeceler, az malzemesi olanlar için pratik olacaktır. Üstelik ahşap boyama biliyorsanız zevkinize göre renklendirebilirsiniz.

SAMLA isimli plastik kutuların, IKEA'da her boyunu bulmak mümkün. Kapakları da ayrıca satılıyor. Bu kutulardan boy boy üst üste koyarak makyaj malzemelerini kategorileyebilirsiniz. Üzerlerine de birer etiket, tamamdır!

Antonius'da yine fazla malzemesi olanlar için banyoya konacak bir şekilde kullanılabilir.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok sağol ben bir ikea ziyareti yapayım en iyisi:)) Şebnem

Adsız dedi ki...

Benim organizerımı da eklemişsin. Şu Ikea kısmında FIRA yazan. Ondan 2 tane almıştım ben, sonra onları sarıya boyadım, harika oldular. Bir de şu plastik çekmeceli olanlardan 3-4 tane var ama onlar IKEA kadar güzel değil tabiki.

admin dedi ki...

@şebnem, evet bence de en iyisi IKEA orada fazla alternatif var çünkü :)

@sHe, FIRA benim de çok hoşuma gitti ama boyamaya üşenirim diye almadım hiç, eminim seninki güzel duruyordur.

ben şimdilik kutular, sepetler, banyo raflarıyla falan idare etmeye çalışıyorum :)

ÇıTıRTı dedi ki...

ben ekonomik bir yöntem uyguluyorum :) zaten çok fazla ürünüm yok 25-30 ürün onlarıda kulak temizleme çubuğu kutuları gibi şeffaf 5 kutuda saklıyorum

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.