1.12.2008

Hangi Concealer (Kapatici) Tercih Edilmeli?



Evet, var mı aramızda bu sorunun cevabını emin olarak verebilen? Hangi kapatıcı?

Kapatıcı kalemler/likitler veya tozlar, benim makyaj deneyimlerimin en önemli parçası diyebilirim. Zira, günlük hayatta çok sade bir makyaj sevdiğimden, ve uykusuzlukten gözlerimin etrafı genelde mor olduğundan, hiç makyaj yapmasam bile, göz çevreme kapatıcı uygularım, bir rimel, bir ruj, al sana sağlıklı bir görüntü :)

Çeşitli markaların kapatıcılarını denedim. İşte kapatıcı deneyimlerim:
1) Mineral kapatıcıların kullanımının bana uymadığına karar verdim.
2) Toz kapatıcılar bana göre değil.
3) Cildim yağlı olduğu için, yüzümde ağır katman oluşturan kapatıcılar bana göre değil.
4) Uygulaması kolay, kalem / likit formunda pratik bir kapatıcı tam benim aradığım şey!

Bu bağlamda, favori kapatıcılarım, Body Shop'un Concealer Pencil'ı, MAC'in Studio Finish'i (aa bunun resmini eklemeyi unutmuşuuum) ve en son gözdem, Maybelline'in Perfect Concealer'ı oldu. ELF'in, fiyat/performans oranı mükemmel olan All Over Cover Stick'ini de unutmamak gerek. Kendisi, pratik bir kurtarıcı!

Yukarıdaki resimlerde, hakkında çok yorum yapılan bazı kapatıcıları göreceksiniz. Ben, o kadar resmin içinden, hala bir türlü deneyemediğim, YSL TOUCHE ECLAT'ı çok merak ettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Bana hediye alacak olan var mı? :)

Sizin favori kapatıcınız hangisi? Bir de neden? :)

31 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim göz altlarım genetik olarak koyu renkli o yüzden hemen hemen her markayı denedim en pahalısını bile ama hiç ummadığım bir markadan çok memnunum, pastel kapatıcı bu 5. alışım inanılmaz memnunum ruj şeklinde hem nemlendiriyor hem de çok güzel kapatıyor. Touche eclat kapatıcıdan çok aydınlatıcı.. Maalesef iyi kapatmıyor. Şebnem

admin dedi ki...

@Şebnem, yaa demek Touche Eclat o kadar iyi değil! Ben de çok merak ediyordum pahalı olduğu için de almayı ertelemiştim hep. İyi ki öyle yapmışım desene!

Pastel kapatıcı denemedim! Bende de göz altı problemi var, gözlerimin etrafı taa burnuma kadar mor! Resmen mor! Az uyudukça artıyor, iyi dinlenirsem nispeten azalıyor ama yine de patlak gözlü duruyorum işte!

Ben şu ana kadar en çok Maybelline Perfect Concealer'dan memnun kaldım üstelik fiyatı da çok makuldu, 10 ytl altındaydı. Onu da denemeni tavsiye ederim.

Pastel'de soracağım parfümerime, merak ettim şimdi :)

Adsız dedi ki...

Pastel de çok uygun sanırım 8 ytl di ruj şeklinde ben 2 numarasını kullanıyorum. Bence dene... Birde senden bir ricam var bu kadar makyaj malzemesini nereye sığdırıyorsun bende senin gibi kozmetiğe çok düşkünüm sığmıyor hiç bir yere onları nasıl düzenlediğini resimleyip yayınlarsan çok sevinirim..Şebnem

admin dedi ki...

Ben çok düzenli değilim genelde çantalarda tutuyorum ama fotoğraflıycam senin için. Bir iki güne kadar eklerim :)

Adsız dedi ki...

çok sevinirim bekliyorum:)) Şebnem

Adsız dedi ki...

YSL hakkaten verilen parayı haketmiyor. Bir kere herşeyden önce kapatıcı değil aydınlatıcı. Ve çok çabuk bitiyor, bence başka markalara göz at. Ben şahsen bir daha almam. Bir de nacizane fikrim senin corrector alman gerekiyor eğer durumun böyleyse. Mesela tamamen orange bir corrector senin inanılmaz işine yarar göz altların için.
Bir de senin şu foto editleme tarzına bayılıyorum ;)

admin dedi ki...

@sHe, fotoğrafları Wondershare Photo Collage Studio isimli bi programla yapıyorum, çok basit istediğin gibi eğlenceli hale getirebiliyorsun :)

hmm corrector, ya ben bu işlerde sizler gibi bilgili değilim, peki bana tavsiye edebileceğin bi corrector var mı? göz etrafındaki morluklarla başım belada çünkü.

ancak yaz aylarında yıllık izne çıkınca geçiyorlar :)

Adsız dedi ki...

Aslında MUFE ve Armani Corrector konusunda çok iyi ama onları bulabilmekte biraz zorlanabilirsin. Bobbi Brown ve YSLde de var corrector yanlış hatırlamıyorsam. Kötü bir morlu halimi yakalarsam mutlaka çekip koyarım foto ;)

Adsız dedi ki...

Benimkiler yıllık izinde bile geçmiyor :(( Maalesef genetik annemden abim ve bana geçmiş hepimizin gözaltları mosmor correcter ı ilk defa duyuyorum denersen yorumlarını bekliyorum Şebnem

Adsız dedi ki...

Çok koyu morluklar için MAC in tüpteki ürünü
Select Mouisturecover i öneririm.Daha az kapatıcılık ihtiyacı+aydınlık için ise Dior un Skinflash Radiance Booster Pen i öneririm(YSL Touche Eclat'ten çok daha iyi kapatıyor ve aydınlatıyor.)-EBVATA :)

Adsız dedi ki...

Çok koyu morluklar için MAC in tüpteki ürünü
Select Mouisturecover i öneririm.Daha az kapatıcılık ihtiyacı+aydınlık için ise Dior un Skinflash Radiance Booster Pen i öneririm(YSL Touche Eclat'ten çok daha iyi kapatıyor ve aydınlatıyor.)-EBVATA :)

LaL dedi ki...

çok sayıda kapatıcılar denemiş,avrupada parfümerilerde bu konuda çok vakit harcamış birisi olarak ""pata krem"" şeklindeki kapatıcılar gördügüm en uygunu. kapatıcılardan beklenen mucize biraz da kullanımında gizliymiş! pata krem,bekleterek tamponlayarak yaymak akıllıca imiş. toz olanlar bir işe yaramaz!fondötenden sonra! en sonra sürülünce sonuç süper oluyor.bu paylaşım sitesi de başka bir süper. ellerine saglık
LaL

admin dedi ki...

LAL, çok teşekkürler yorumun için.

ben pata cream'lere alışamadım. şu an lancome effacernes kullanıyorum üzerine de laura mercier setting powder, bu kombodan çok memnunum şu an ;)

deno dedi ki...

Selamlar
ben bourjois kapatıcıdan çok memnunum. bir kac degisik kapatıcısı var o yüzden benimkinin tam ismi: concealer - divine texture, goodbye fatigue.

ancak bazı arkadaslarin YSL için dediği gibi kapatıcılığının yüksek olmasından ziyade biraz aydınlatıcı etkisi veriyor.

kapatacak çok çok fazla morluğu olmayanlara, dinlenmiş, aydınlanmış bir görüntü için tavsiye edebilirim.

aynı zamanda GOSH marka da kullandım, ama fazla mat. bir tatsızlık var ama tam da çözemedim açıkçası.

bir de everyday minerals'da kullandım maalesef ince çizgileri belli etti, ve gidip oralara oturdu. oysaki ben toz concealer kullanmak istemekteyim. sevgiler,deno

feşınizpeşın dedi ki...

maybelline everfresh kullanıyorum üretildiği sürece de devam edicem, hem iyi kapatıyo, hem hafif, hem ucuz, hem de yapay durmuyo, kesinlikle tavsiye ederim

Adsız dedi ki...

YSL KAPATICIYI KULLANIYORUMÇOK MEMNUNUM.TAVSİYE EDERİM.WWW.ALEV.OZDEMİR@WİNDOWSLİVE.COM

s.germain dedi ki...

ben de ebvata'ya katılıyorum :) gözlerimin ırsi olarak çabuk kırışmaya eğilimli olmasından yıllrca la prairie light fantastic cellular concealing kullandıktan sonra bu yıl mac select moisturecover'a geçtim ve çok memnunum hem kapatıcılığı çok iyi hem de gözaltlarımın rahat ve nefes aldığını hissediyorum. Günlük makyajda üzerine çok hafif olarak benefit powder concelaer geçerek de sabitliyorum..
ırazcacım bence çok ağır ve patakrem benzeri concelaerları gözaltında kullanmaktan kaçın canım çünkü çok hassas bölgeler ne de olsa hatta mac stodio finish cocelaerı göz altına kullananları duyunca çok şaşırıyorum o kadar ağır bir yapısı var ki mualar bile önermiyo günlük kullanımda ama mesala kırmızı noktalar burun çevresi ve çene bölgesi için süğer bir kapatıcı

admin dedi ki...

s.germain, studio finishi uzun bir süre kullandım, göz altlarım çok yağlı olduğundan bana iyi geliyordu. ama sonra lancome effacernes'e geçince ondan vazgeçtim tekrar yenisini almadım.

Adsız dedi ki...

merhaba...ben kendimi bildim bileli gözaltlarım baya mor ve çukur ..mecburen kapatıcı kullanmak zorundayım..ilk maybeline everyfreh medium beige ile başladım ve öyle devam ediyor..şimdi daha kaliteli kapatan bir kapatıcı istiyorum..yorumlarınızdan maybelline perfect ve lancome mu beğendim..sizce hangisi daha iyi..stawberry de lancome kapatıcı şuan 42 tl...sizce alsammı ama hangi rengi bilmiyorum ben esmer tenliyim...

admin dedi ki...

adsız, merhaba, Lancome Effacernes bence mükemmel bir kapatıcı, ben artık başka kapatıcı almıyorum öyle diyeyim. Fiyatı 42 lira ama bu ürünü en az 6 ay kullanabilirsiniz, çok çok uzun ömürlü azıcık bir parçası bile iki gözü kapatmaya yetiyor. Renk konusunda şöyle diyeyim ben buğday tenliyim ve çilekteki CLAIR III rengi bana tam geliyor, siz eğer esmerseniz ondan sonraki renklere bakabilir, veya tekin acar sevil gibi yerlere gidip renginizi deneyip, sonra çilekten sipariş verebilirsiniz :) sevgiler..

Adsız dedi ki...

cevabın için teşekkür ederim..küçük bebeğim var o yüzden dışarı çıkamıyorum ve netten almak istiyorum..stawberry de sadece 3 tane var..linki aşağıya kopyaladım bir bakarsan sevinirm galiba 3 numaramı gelir bilmiyorum bana..birde ilk defa alıcam eğer sen aldıysan bana yardımcı olurmusun güvenilir mi?..kargo ücreti yok diyor..parfümler de baya indirimli ama onda kargo ücret yok demiyor ...son gün 28 şubatmış bugün cevaplayabilirsen eğer hemen siparişimi vereyim..

http://tr.strawberrynet.com/makeup/lancome/?LineId=323&color=53142#P53142

admin dedi ki...

allah bağışlasın :) strawberrydekilere baktım, size şöyle söyleyeyim 3 numara bana tam geliyor, ben buğday tenliyim, ten renginiz benden koyuysa size açık gelebilir yalnız o.

strawberry son derece güvenilir bir site içiniz rahat olsun ben sürekli alışveriş yapıyorum evet makyaj ürünlerinde kargo ücretsiz, parfümlerde %10u geçmeyecek bir gönderim ücreti alıyorlar..

Adsız dedi ki...

merhaba..stawberry den kapatıcıyı istiyorum ama galiba yanlış yapıyorum ödeme kısmına kadar giriyorum kk.nosu falan ödeme yap diyorum ama sayfa yenilenmiyor neden acaba...bi kaç kez de basmaya korkuyorum açıkcası...nerde yanlış yapıyorum .yoksa ödeme yapıldı ama ben mi bilmiyorum..

Adsız dedi ki...

cevap verirsen sevinirim :)

admin dedi ki...

birkaç kez basma tabi, ödemeyi fazla alabilirler. bir kere bastın, mailine ödeme yapıldı "order confirmation" gibi bir email geldi mi? bir de internet bankacılığını kullanarak veya bankanın 444lü numarasını arayarak ödemeyi yapıp yapmadığını kontrol et bence. Ben paypalla ödeme yaptığım için böyle bir sıkıntı yaşamadım.. sevgiler.

ps. çok yoğunum yorumlara her zaman anında dönemeyebiliyorum:)

Adsız dedi ki...

yok canım mail falan gelmedi..dediğin gibi banka ile görüşeyim ben..

Adsız dedi ki...

Bende makyaj yapmasam bile gözaltı kapatıcımı mutlaka kullanırım.Bilen vardır ama ben inglot krem kapatıcıyı keşfettim.Çok memnunum uzun süre bunu kullanmayı düşünüyorum.Çok kalıcı,bir süre sonra göz altında belli bir noktada birikmiyor.Küçücük 10ml bir tüp ama tahmin ettiğimden daha uzun kullanıcam.Renk seçeneği çok fazla.Beyazı bile var.Çok beğendiğim halde cesaret edip alamadım....

Unknown dedi ki...

gözaltımda morluk problemi yok sadece concealerin verdigi aydınlık lazım bana:)
demek ki YSL bana uygun. değil mi? yorumlardan anladığım kadarıyla..(teşekkürler)

buğday tenliyim(az koyu) hangi rengi bana uygun acaba? YSL kullananlar hangi no'sunu önerirler bana acaba

Unknown dedi ki...

sitede o kadar çok ürün anlatılıyor ki, hangisini alacağıma karar veremiyorum bir türlü.. bir de ben makyaj işlerine yeni başladım, o yüzden pek bilgim de yok ama, bu concealer lar ilgimi çekti çünkü göz altlarımda çok aşırı olmasa da kalıcı morluklar var.. açık tenliyim, bu yaz biraz yandım ama gene de ten rengim buğday tenin iki üç ton altındadır hla kesin.. dediğim gibi çok bilgim olmadığı için bana yardım ederseniz sevinirim :)
karma cilt yapım var, yağlı denebilir, sonradan kuruyup yapay durmayacak, şöyle pahalı olmayan ucuzumsu bir concealer gözlerime iyi gelecektir herhalde. hangisini seçsem?
bi de bu concealer lar göz dışında sivilcedir kızarıklıktır lekedir kullanılabiliyor mu yüzde?

admin dedi ki...

Bakülü, evet aydınlatmak için YSL uygun olur ancak renklerini bilemiyorum, bir parfümeride dene istersen.

Grainne, concealerları sadece göz altına değil, yüzde minik alanları kapatmak için de kullanabilirsin. Bu yazıyı yazalı çok oldu, artık favori concealer'ım Lancome Effacernes, en kötü morlukları bile kapatıyor. Strawberrynet.Com'da fiyatı 40tl.. Ama daha ucuz birşey olsun diyorsan maybelline standlarına bak derim, onlar da fiyat/performans olarak iyi.

Adsız dedi ki...

Sevgili site sahibi, sitenizin mudavimiyim ve size ilk okudugum andan itibaren onermek istedigim ve cok cok memnun kladigim bir kac urun onermek istiyorum. vazgecilmeziniz olacagindan eminim. genelde sizin onerileriniz cok yerinde oluyor. benim ise yillardir kullandigim ve coook memnun kaldigim goz alti kapaticisi : Diorskin Nude 002 beige. size gozunuz kapali alabileceginizi soyleyebilirim. kesinlikle lancome effacernes kadar belki de bence cok daha iyi ysl touch eclatten daha iyi kapatan cok dogal bir renk. ysl biliyorsunuz o kalemde sadece 2 ml var. cok cok az. diorskin nude 002 beige'i mutlaka ama mutlaka denemeisiniz. cok memnun kalacaginiza eminim. Sevgiler ,Olcay

Yorum Gönder

Yorum yaparak KULLANIM KOŞULLARI'NI okumuş, yaptırımlarını öğrenmiş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Bu sitede anlatılanlar, blog sahibinin kişisel görüşleridir, kesin görüşler için mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir, bu blogdaki yazıların herhangi bir medikal geçerliliği yoktur.